Κάθειρξη έξι ετών σε τσιγγάνες που έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Κάθειρξη έξι ετών σε τσιγγάνες που έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Κάθειρξη έξι ετών σε τσιγγάνες που έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε δύο τσιγγάνες και έναν ομόφυλό τους, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2012 κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα από ανυποψίαστους πολίτες της Ρόδου, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε υποσχόμενες ότι θα έχουν ερωτική επαφή μαζί τους!

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό αφού τον Μάρτιο του 2014 για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών οι συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι και δια του συνηγόρου τους κ. Στέλιου Αλεξανδρή άσκησαν έφεση η οποία και εκδικάστηκε χθες.

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε αθώα την μία από τις τρεις αθίγγανες και ένοχους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης έξι ετών στον καθένα. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας ακόμη αθίγγανος για ηθική αυτουργία στις διακεκριμένες κλοπές, ο οποίος εκπροσωπήθηκε δια του συνηγόρου του κ. Στέφανου Καψάλη και στο πρωτόδικο δικαστήριο απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και όπως έγινε γνωστό, οι δύο γυναίκες υποσχόμενες σε άνδρες που συναντούσαν, ότι θα είχαν ερωτική επαφή μαζί τους κατάφερναν να τους αφαιρούν χρήματα και χρυσαφικά που είχαν μαζί τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 24-8-2012 στη Ρόδο, διέπραξαν (3) κλοπές σε βάρος ισάριθμων ημεδαπών, από τους οποίους αφαίρεσαν (2) χρυσές αλυσίδες λαιμού, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.200 €».

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Αυγούστου 2012 αφαίρεσαν στο χώρο υποδοχής ενοικιαζομένων δωματίων στο Φαληράκι από την τσέπη του σορτ του ιδιοκτήτη του ακινήτου ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε 1.200 ευρώ, και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Επίσης στις 24 Αυγούστου στην παραλία Παραδεισίου αφαίρεσαν θωπεύοντας από οδηγό δικύκλου μία χρυσή αλυσίδα λαιμού μαζί με το σταυρό της αξίας 1000 ευρώ.

Τέλος στις 11 Αυγούστου στην Παστίδα αφαίρεσαν από θαμώνα καφέ μπαρ μία χρυσή καδένα λαιμού με το ζώδιό του, αξίας 800 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων