Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι στη Σύμη

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι στη Σύμη

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από καρτέρι των λιμενικών

Σε απόμακρη παραλία της Σύμης, αποβίβασαν δύο Τούρκοι ναυτικοί το μεσημέρι του Σαββάτου 61 παράτυπους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν από τα απέναντι παράλια με ιστιοφόρο σκάφος!

Πρόκειται για έναν 43χρονο και έναν 41χρονο οι οποίοι συνελήφθησαν από προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύμης, το οποίο χρειάστηκε να στήσει «καρτέρι» στους δύο Τούρκους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να έχουν και παλαιότερα μεταφέρει αλλοδαπούς στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2015 στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον όρμο της Μαραθούντας στην Σύμη. Οι λιμενικοί μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεση τους, στο πλαίσιο «επιχείρησης» που πραγματοποιούνταν από ξηρά και θάλασσα εντόπισαν ύποπτο ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Αμερικής το οποίο και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Τότε οι δύο Τούρκοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να αποβιβάζουν τους 61 παράτυπους μετανάστες σε βραχώδη περιοχή κοντά στον όρμο της Μαραθούντας. Μόλις οι λιμενικοί προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στους δύο ναυτικούς, αυτοί, αντί να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά οι αλλοδαποί διακινητές συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι των 61 αλλοδαπών Συριακής καταγωγής, ξεκίνησε από το Φετιγιέ Τουρκίας όπου και επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο σκάφος των Τούρκων, τους οποίους και αναγνώρισαν ως μεταφορείς – διακινητές τους.

Σε ότι αφορά το κόστος του ταξιδιού οι αλλοδαποί δήλωσαν ότι κατέβαλλαν το ποσό των 3000 ευρώ έκαστος προκειμένου να έρθουν στην χώρα μας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες των διωκτικών αρχών της Σύμης προκύπτει ότι οι δύο Τούρκοι με το ίδιο σκάφος είχαν μεταφέρει ξανά παράτυπους μετανάστες στη Σύμη στο συγκεκριμένο σημείο.

Το σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Σύμης και οι διακινητές μεταφέρθηκαν στην Ρόδο όπου και χθες προσήχθησαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Και οι δύο Τούρκοι κρατούνται προκειμένου αύριο να απολογηθούν στον ανακριτή.

Πήρε προθεσμία
Στο μεταξύ, προθεσμία για αύριο το πρωί ζήτησαν και πήραν για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους οι δύο Σύριοι που συνελήφθησαν σε Ρόδο και Μεγίστη αντίστοιχα για την μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα ο 39χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη στις 10 Ιουλίου 2015 τα ξημερώματα στο Καστελλόριζο όπου εντοπίστηκε να αποβιβάζει στο ακρωτήριο «Άγιος Στέφανος» 14 άτομα, ενώ ο 46χρονος συμπατριώτης του συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Ιουλίου για την μεταφορά με ξύλινο σκάφος 124 αλλοδαπών στην Ρόδο.Και τους δύο αλλοδαπούς βαραίνουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Και άλλες συλλήψεις
Συνολικά 19 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε Σύμη και Καστελλόριζο. Πιο συγκεκριμένα στις 11 και 12-07-2015 απογευματινές ώρες συνελήφθησαν στη Σύμη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης συνολικά -13- υπήκοοι Συρίας (8 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 4 παιδιά) και μια υπήκοος Μαρόκου για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Επίσης προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στο Καστελλόριζο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης 5 αλλοδαποί από την Συρία (4 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευαν 6 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...