Εκδηλώσεις συλλόγου Κυπρίων Ρόδου για τα 41 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

Εκδηλώσεις συλλόγου Κυπρίων Ρόδου για τα 41 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

Εκδηλώσεις συλλόγου Κυπρίων Ρόδου για τα 41 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία έγιναν και φέτος οι εκδηλώσεις του συλλόγου Κυπρίων Ρόδου για την επέτειο του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Το Σάββατο έγινε στο Ακταίον σε μία κατάμεστη αίθουσα, η εκδήλωση αφιερωμένη στην ΕΛ.ΔΥ.Κ. όπου μετά από χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Συμεωνίδη, ο δήμαρχος του κατεχομένου δήμου της Ακανθούς Σάββας Σαββίδης αναφέρθηκε στα γεγονότα του ‘74, στο νόημα της επετείου και στις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.


Ακολούθως ο πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΔΥΚ 74, συλλόγου των μαχητών της περιόδου εκείνης, Σπανογιάννης Δημήτριος αναφέρθηκε στις μάχες που το ηρωικό σύνταγμα έδωσε σώμα με σώμα με τους Τούρκους και έγινε και προβολή ντοκουμέντων από τις μάχες αυτές.
Με την ευκαρία της εκδήλωσης ο σύλλογος Κυπρίων Ρόδου τίμησε και το μέλος του συλλόγου συνταγματάρχης ε.α.

Μέγα Ευάγγελο που την περίοδο εκείνη έλαβε μέρος σε όλες τις μάχες της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα κατασυγκινημένος. Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας από το σύλλογο Κυπρίων στο σύλλογο ΕΛΔΥΚ 74. Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο ηθοποιός μέλος του συλλόγου Νίκος Μεϊτανής απάγγειλε το ποίημα «ο πρόσφυγας» και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος των εφέδρων αξιωματικών Δωδεκανήσου Σπανός Γεώργιος, ο πρόεδρος των εθνοφυλάκων Ρόδου Πάχος Ηλίας.
Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας για την Εθνική Φρουρά.


Την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού έγινε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή χωροστατούντος του μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε το μέλος του συλλόγου Κουταλιανός Σταύρος.

Παρέστησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σαντορινιός Νεκτάριος, οι αντιπεριφερειάρχες Ζαννετίδης Φιλήμων και Φλεβάρης Γιάννης, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος κατεχομένου δήμου Ακανθούς Σάββας Σαββίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μανδρακός Ευάγγελος και εκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας