Διεθνές ενδιαφέρον για την κατοικία πάνω στο βράχο

Διεθνές ενδιαφέρον  για την κατοικία πάνω στο βράχο

Διεθνές ενδιαφέρον για την κατοικία πάνω στο βράχο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1450 ΦΟΡΕΣ

Το πρότζεκτ το σχεδίασαν οι Ροδίτες αρχιτέκτονες Π. Καμπουρόπουλος και Λ. Βασιλείου

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το "σπίτι του μέλλοντος" που σχεδίασαν οι ροδίτες αρχιτέκτονες κ.κ. Παντελής Καμπουρόπουλος και Λαέρτης Βασιλείου και βρίσκεται ενσωματωμένο σε βράχο.

Το φουτουριστικό αυτό πρότζεκτ που βρίσκεται σε κάποιο νησί του Αιγαίου και έχει θέα το απέραντο γαλάζιο, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων ενημερωτικών ιστοσελίδων σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η είδηση του υπέροχου αυτού προτζεκτ, ενός σπιτιού που "κρέμεται" απο το βουνό, διαθέτοντας μάλιστα όλες τις σύγχρονες ανέσεις και ονομάστηκε "Casa Brutale" αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες από όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης.


BBC, CBC, huffingtonpost, telegraph, daily mirror, architecture.aplus.com, είναι μόνο από τα λίγα μέσα ενημέρωσης που μιλούν για το σπίτι μέσα στα βράχια, ενώ μάλιστα οι αρχιτέκτονες μέσω του γραφείου τους OPA (Open Platform for Architecture) έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές προκειμένου να υλοποιηθεί το εν λόγω πρότζεκτ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως και ο γνωστός ηθοποιός Aston Kutcher, κοινοποίησε μέσω της σελίδας του στο facebook ένα άρθρο που αναφέρεται στο σπίτι στα βράχια χαρακτηρίζοντας το ως "εκπληκτικό", προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερα από 21 χιλιάδες άτομα, ενώ περισσότεροι από 3.000 ήταν αυτοί που το κοινοποίησαν στη συνέχεια στο δικό τους προφίλ στο facebook.

Με μια πρώτη εξερεύνηση στη μηχανή αναζήτησης google, μπορεί κανείς να δει την αναγνωρισιμότητα που έχει λάβει τις τελευταίες μέρες παγκοσμίως.
Οι δύο ροδίτες μόνο χαρούμενοι μπορούν να είναι αυτό το χρονικό διάστημα που ίσως έρχεται η στιγμή που υλοποιείται το αρχιτεκτονικό τους αριστούργημα.

Λίγα λόγια για το πρότζεκτ
Ο Λαέρτης- Αντώνιος Βασιλείου και ο Παντελής Καμπουρόπουλος, δημιουργοί του αρχιτεκτονικού γραφείο OPA (Open Platform for Architecture) σχεδίασαν ένα ξεχωριστό σπίτι που κρέμεται από έναν γκρεμό και έχει θέα το Αιγαίο.


Το project τους που φέρει το όνομα Casa Brutale προκάλεσε εντύπωση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οι δύο αρχιτέκτονες να έχουν συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Όπως λένε οι ίδιοι, το Casa Brutale αποτελεί μία γεωμετρική μετάφραση του περιβάλλοντος και μία «γυμνή» δήλωση για την απλότητα και την αρμονία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τη «χαμαιλεοντική» φύση του χώρου που ζούμε.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι