Άλλοι 17 μετανάστες στη Ρόδο

Άλλοι 17 μετανάστες στη Ρόδο

Άλλοι 17 μετανάστες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 457 ΦΟΡΕΣ

Αποβιβάστηκαν στην παραλία των Φανών

Σε παραλία στις Φάνες βγήκαν άλλοι 17 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αφού πήγαν με τα πόδια έως τη Σορωνή, πήραν ταξί και μετέβησαν στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου για να ταξιδέψουν για Πειραιά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι 17 αλλοδαποί βγήκαν χθες τα ξημερώματα, στην παραλία Φανών μπροστά από ξενοδοχειακή μονάδα, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Στη συνέχεια οι αλλοδαποί πήγαν με τα πόδια έως τη Σορωνή και αφού προμηθεύτηκαν τα πρώτα είδη (νερά κ.α.) από κατάστημα του χωριού, πήραν ταξί και μετέβησαν στο λιμάνι της Ρόδου με σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Ωστόσο κατά την έκδοση των εισιτηρίων διαπίστωσαν πως όφειλαν να έχουν το υπηρεσιακό σημείωμα της αστυνομίας και έτσι μετέβησαν στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία σε βάρος τους και να μπορέσουν στην συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως και στη Σύμη προχθές το πρωί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Σύμης 14 υπήκοοι Συρίας (5 άνδρες μαζί με 5 γυναίκες που συνόδευαν 4 παιδιά) και έναν άνδρα από το Ιράν για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Συνεχίζονται τα «καραβάνια» στην Κω
Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση με τον εντοπισμό και την διάσωση παράτυπων μεταναστών στην Κω, αφού καθημερινά καταφθάνουν εκατοντάδες άτομα!

Ειδικότερα, 41 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, τις πρωινές ώρες προχθές, στη θαλάσσια περιοχή των βορειοανατολικών ακτών της Κω, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιπολικό εντόπισε φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί και άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το περιπολικό προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών και την μεταφορά τους στο λιμάνι της Κω, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης κατασχέθηκε η βάρκα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα και πάλι στις βορειοανατολικές ακτές της Κω οι λιμενικοί εντόπισαν άλλη μία φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 50 παράτυποι μετανάστες. Και σε αυτήν την περίπτωση υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το περιπολικό προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών τους οποίους μετέφερε στο λιμάνι της Κω και συνελήφθησαν καθώς δεν διέθεταν τα νόμιμα έγγραφα για την είσοδό τους στη χώρα μας, ενώ κατασχέθηκε και η βάρκα τους.

Συνέλαβαν και τον διακινητή
Δύο αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές και 15 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πάλι στην Κω.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν αρκετά άτομα, να κινείται στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «ΛΟΥΡΟΣ» με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Το περιπολικό ακινητοποίησε το εν λόγω σκάφος και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των 17 αλλοδαπών επιβαινόντων.

Οι 15 αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς επίσης και οι 2 αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαβάστε ακόμη

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 21χρονο