ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρήνος στη Νότια Ρόδο –  απεβίωσε μάνα τριών παιδιών

Επί «ποδός πολέμου»  βρίσκονται οι κάτοικοι στη Νότια Ρόδο, εξαιτίας μιας ακόμα τραγωδίας που εξελίχθηκε το Σαββοκύριακο, όταν μάνα τριών παιδιών μεταφέρθηκε με προβληματα καρδιάς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο όμως ήταν κλειστό (λόγω των περικοπών που έχουν γίνει στις εφημερίες) με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας, να χαθεί πολύτιμος χρόνος και τελικά η άτυχη Ροδίτισσα 56 ετών να καταλήξει!

Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η 56χρονη Ελισάβετ Μπαϊράμη, μητέρα τριών παιδιών, αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ βρίσκονταν στο σπίτι της. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Αμέσως ο γιος την μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου, το οποίο δυστυχώς δεν εφημέρευε. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το ΕΚΑΒ που εν τω μεταξύ είχε ειδοποιηθεί, έφθασε στο σημείο, οι διασώστες προχώρησαν στην παροχή των πρώτων βοηθειών, αλλά ήταν ήδη αργά, αφού λίγο πιο έξω από το Κιοτάρι κι ενώ μεταφέρονταν με το Ι.Χ. του γιου της στο νοσοκομείο της Ρόδου, εξέπνευσε.

Το θέμα της  παροχής ιατρικής περίθαλψης στη Νότια Ρόδο και στις χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή, αποτελεί οξύ πρόβλημα τα τελευταία χρόνια καθώς υπάρχουν ελλείψεις ιατρικό προσωπικό  καθώς και ελλείψεις σε νοσοκομειακό υλικό οι οποίες καλύπτονται περιστασιακά από ιδιώτες.

Ολόκληρη η κοινωνία της Νοτίας Ρόδου είναι συγκλονισμένη αλλά και εξοργισμένη για το περιστατικό.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Γενναδίου.