Τέλος τα πιστωτικά σημειώματα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τέλος τα πιστωτικά σημειώματα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τέλος τα πιστωτικά σημειώματα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα γίνονται δεκτά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων από αύριο, Τετάρτη, τα πιστωτικά σημειώματα και η είσοδος των τουριστών θα είναι δυνατή μόνον με αποδεικτικά έγγραφα προκαταβολής του αντιτίμου των εισιτήριων στις τράπεζες.

Αυτό ορίζει σε νέο έγγραφο που απέστειλε στον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ).

Παράλληλα, σύμφωνα με το έγγραφο του ΤΑΠ, τα ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν χρησιμοποιήσει πιστωτικά σημειώματα μέχρι και τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, θα πρέπει να προχωρήσουν στην εξόφληση τους.

Ο ΗΑΤΤΑ από την πλευρά του επισημαίνει τα εξής: "Έχουμε επανειλημμένως θίξει στην πολιτική ηγεσία και στο ΤΑΠ, τους πρακτικούς λόγους για τους οποίους τα τουριστικά γραφεία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταπεξέλθουν στην προαγορά εισιτηρίων μέσω κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξεύρεσης ικανοποιητικής λύσης (ζητάμε την παράταση της εφαρμογής του πιστωτικού σημειώματος τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 27/7, που ελπίζουμε να έχει εξομαλυνθεί, μερικώς τουλάχιστον, το τραπεζικό σύστημα) και θα σας ενημερώσουμε για ό, τι νεώτερο".

Ο ΗΑΤΤΑ είχε καταβάλει προσπάθειες για να παραταθεί η ισχύς του πιστωτικού σημειώματος στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας