Καθαρίζονται τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης (βίντεο)

Καθαρίζονται τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 753 ΦΟΡΕΣ

Έστω και εν μέσω τουριστικής περιόδου

Εργασίες ευπρεπισμού πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τόσο εντός όσο και εκτός της Παλιάς Πόλης προκειμένου έστω και την ύστατη στιγμή να βελτιωθεί η εικόνα της.


Παρουσία του αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργου Κακούλη, υπάλληλοι του αρμόδιου συνεργείου εδώ και λίγες μέρες καθαρίζουν τα τείχη από τα χόρτα που για χρόνια φύτρωναν εκεί.

Με ένα ειδικό γερανοφόρο, οι υπάλληλοι έχουν ήδη καθαρίσει τα τείχη απο την πύλη Ελευθερίας έως και την Κολώνα, ενώ έχουν καθαριστεί αρκετά σημεία και μέσα.


Με μεγάλη προσοχή και με βοήθημα ένα μικρό εργαλείο τύπου σκεπάρνι, οι υπάλληλοι ξεχορταριάζουν τα τείχη προσπαθώντας να μην προκαλέσουν την παραμικρή φθορά στις πέτρες. Η ανάγκη φροντίδας σε ένα ιστορικό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως αυτό της Μεσαιωνικής Πόλης είναι δεδομένη και αναγκαία να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν συχνότερα προκειμένου να προκαλούνται το δυνατόν οι μικρότερες φθορές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της.


Σε ό,τι αφορά το ξεχορτάριασμα των τειχών, εκτός από το αισθητικό κομμάτι, αυτό είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο μιας και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει και θέμα στατικότητας των τειχών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κακούλη, οι εργασίες στα τείχη θα συνεχιστούν για όσο καιρό χρειαστεί ούτως ώστε να καθαριστούν από τα χόρτα που φυτρώνουν σε αυτά.

Διαβάστε ακόμη

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου