Γιορτή παγωτού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στον Αρχάγγελο

Γιορτή παγωτού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στον Αρχάγγελο

Γιορτή παγωτού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στον Αρχάγγελο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1061 ΦΟΡΕΣ

Μια γιορτή πρωτόγνωρη για τη Ρόδο, αλλά άκρως καλοκαιρινή, θα πραγματοποιηθεί στον Αρχάγγελο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αίθωνας», το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 20:00.

Η «1η γιορτή παγωτού» δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού οι δύο μόλις βιοτεχνίες παγωτού που δραστηριοποιούνται στο νησί, ανήκουν σε δύο ξαδέλφια από τον Αρχάγγελο, ενώ την πρώτη εταιρεία παγωτού είχε ιδρύσει ο παππούς τους Νικόλαος Κολιός κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στην εκδήλωση αυτή λοιπόν που θα φιλοξενηθεί στο κέντρο του χωριού (πλατεία Ηρώων) θα γίνουν ιστορικές αναφορές για το πώς ξεκίνησε η παραγωγή παγωτού στη Ρόδο, ποιες τεχνολογίες της εποχής χρησιμοποιούνταν για να φτιαχτεί και πώς διασώθηκε μέσα στον χρόνο, φτάνοντας μέχρι και τις μέρες μας.

Μάλιστα μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Νικόλαος Γ. Κολιός και η εταιρεία του «Κολοσσός», η οποία αποτελεί μια από τις προαναφερόμενες εταιρείες της Ρόδου, ενώ ο ίδιος είναι παραγωγός παγωτού 3ης γενιάς, εγγονός δηλαδή του ιδρυτή της πρώτης βιοτεχνίας στη Ρόδο.

Στην εκδήλωση θα διατεθεί δωρεάν ένας τόνος παγωτού (!), ενώ την γιορτή θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Νέων Αφάντου και του Συλλόγου Κοσκινού «Καλλιθέα».

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο