Έπιασαν δουλειά οι security στην παραλία του «Έλλη»

Έπιασαν δουλειά οι security στην παραλία του «Έλλη»

Έπιασαν δουλειά οι security στην παραλία του «Έλλη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1075 ΦΟΡΕΣ

Σε μία προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση

Αισθητή είναι η βελτίωση που υπάρχει στην πλέον κοσμική παραλία της πόλης, το «Έλλη», από την περασμένη Παρασκευή που έπιασαν δουλειά δύο άτομα της Εταιρίας security που συνεργάζεται με το Δήμο, σε μία κίνηση να δοθεί τέλος στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εκεί από τις αρχές της σεζόν και που, τελευταία, φαίνεται να βρισκόταν εκτός ελέγχου, μια και, όπως λέει και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης, φαίνεται ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις αρχές της σεζόν, έκαναν την εμφάνισή τους παράνομοι πλανόδιοι μικροπωλητές…κάθε είδους (σ.σ. αναψυκτικά, φρούτα, ακόμη και γρήγορο φαγητό) και μασέρ ενώ τελευταία η κατάσταση φάνηκε να ξεφεύγει από τον έλεγχο και οι ίδιοι να έχουν «αποθρασυνθεί».

Από την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή έκανε πράξη αυτό που είχε εξαγγείλει από τις αρχές της σεζόν και, έτσι, έστω και καθυστερημένα, έπιασαν δουλειά δύο άτομα της Εταιρίας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη των εισόδων της Μεσαιωνικής Πόλης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, το παραπάνω έγινε μετά από εντολή του ιδίου Δημάρχου ο οποίος επέμεινε να βρεθεί λύση για την αποτροπή της παράνομης δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα στην κεντρική παραλία του νησιού.

Έτσι, εκτός από τους πρώην δημοτικούς αστυνόμους που έχουν επιστρέψει στο Δήμο και έχουν επιφορτιστεί με την «ευταξία» στην κεντρική παραλία, τους έχουν παραχωρήσει δύο άτομα της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος.


Τα δύο αυτά άτομα, έπιασαν δουλειά στην παραλία το Σάββατο και θα παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος της σεζόν, με αντικείμενο την αποτροπή και την απομάκρυνση των παράνομων που δραστηριοποιούνται εκεί. Μάλιστα, ο κ. Ψυλλάκης βρέθηκε μαζί τους το Σαββατοκύριακο που πέρασε αλλά και χθες το πρωί και όπως δήλωσε: «Γίνεται μία πάρα πολύ καλή δουλειά. Βέβαια, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα γιατί τα άτομα που είναι εκεί κάτω είναι πάρα πολλά. Μιλάμε-και το γνωρίζετε πολύ καλά-η κατάσταση είχε ξεφύγει τον τελευταίο καιρό».

Οι άνθρωποι της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, οι οποίοι βρίσκονται εκεί από τις 10:00 το πρωί μέχρι και το απόγευμα, απομακρύνουν τα άτομα που υποπίπτουν στην αντίληψή τους ότι δραστηριοποιούνται παράνομα στην παραλία και, εφόσον χρειαστεί, αν δηλαδή έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλη αντίσταση από κάποιους, επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα και, στη συνέχεια, αστυνομικοί πλέον επιλαμβάνονται της κατάστασης κάνοντας προσαγωγές και συλλήψεις.

Μάλιστα, προχθές, Κυριακή, έγιναν δύο συλλήψεις από το Α.Τ., αλλοδαπών για παράνομο μασάζ και πλανόδιο εμπόριο. Επίσης, άλλες τρεις προσαγωγές είχαν γίνει και την περασμένη Παρασκευή αλλά, όπως επισημαίνει ο κ. Ψυλλάκης, το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς οι παράνομα δραστηριοποιούμενοι…ξεφυτρώνουν από παντού.


Πάντως, ο ίδιος δεν παραλείπει να σημειώσει τη συνδρομή του Α.Τ. στην όλοι επιχείρηση από το οποίο, όπως λέει, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Επίσης, ευχαρίστησε και τον Αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα θέματα εμπορίου, κ. Γιώργο Πόκκια, για τη συμβολή του στους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει και, βέβαια, τον Δήμαρχο.

«Πιστεύω το τελευταίο δίμηνο του καλοκαιριού να πάνε όλα καλά και του χρόνου πια, πιο οργανωμένα, η εικόνα που είχε φέτος η παραλία να μην υπάρξει ξανά», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης.

Τα…ευτράπελα
Αρκετά είναι, βέβαια, τα περιστατικά που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια των αρμοδίων που ελέγχουν την παραλία, έστω και αυτές τις λίγες ημέρες.

Ένα από αυτά που ανέφερε, χθες, ο κ. Ψυλλάκης ως χαρακτηριστικό, είναι ότι περνάει αυτοκίνητο που μεταφέρει πάγο τον οποίο αποθηκεύουν…πίσω από τα αλλακτήρια στην πλαζ και, κατά τις 10:00 το πρωί που αρχίζει και έρχεται ο κόσμος, περνούν οι πλανόδιοι μικροπωλητές και τα χρησιμοποιούν στα φρούτα, στις σαλάτες κτλ.!

Έτσι, έδωσαν εντολή, όταν τα βλέπουν αυτά οι σεκιουριτάδες, να τα σκίζουν και να τα πετάνε ώστε να μην τα βρίσκουν.
Επίσης, μεγάλη ήταν η έκπληξή τους όταν, χθες το πρωί, τους κατήγγειλαν ότι γερανός τοποθέτησε τροχήλατη καντίνα… μέσα στην παραλία, αριστερά από το καζίνο!

Ο κ. Ψυλλάκης πήγε επιτόπου, το διαπίστωσε και εκείνος και ειδοποίησε την αστυνομία για να την απομακρύνει. «Δηλαδή, φθάσαμε σε σημείο να κάνει ό,τι θέλει ο καθένας», σχολίασε. Σημειώνεται ότι, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, άδεια για την καντίνα υπήρχε αλλά δεν γνώριζαν ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί…όπου να ‘ναι.


Επίσης, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια νεαρού στρατιώτη ο οποίος, ευρισκόμενος σε κεντρικό σημείο της παραλίας του Έλλη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και σώθηκε χάρη στην επέμβαση δύο γιατρών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί και του ναυαγοσώστη που πήγε με οξυγόνο.

Τέλος, σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν όταν οι άνθρωποι που ελέγχουν την παραλία πλησίασαν μία μασέρ η οποία αντί να τους μιλήσει, παράτησε τον εξοπλισμό της στην παραλία, άρχισε να τρέχει, μπήκε στη θάλασσα και, παρά τις εκκλήσεις τους, συνέχισε να κολυμπά κοντεύοντας να φθάσει…μέχρι την απέναντι ακτή!

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν