Τα έργα διαμόρφωσης της χαράδρας των Πεταλούδων

Τα έργα διαμόρφωσης της χαράδρας των Πεταλούδων

Τα έργα διαμόρφωσης της χαράδρας των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 96 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 13 Αυγούστου 1955 Αριθ. Φύλλου 1292

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αφίξεις
Μετά απουσίαν 46 ετών επανήλθεν εις την ιδιαιτέραν του πατρίδα Κάσον, ο εκλεκτός συμπατριώτης κ. Ι. Παπαδόπουλος, Πρόεδρος των εν Αμερική Κασίων.
Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Σωματείων, διακρίνεται δια τα φιλοπατριωτικά του αισθήματα, και τους αγώνες του υπέρ της Δωδεκανήσου.
Κατά την εις Κάσον παραμονήν του διέθεσε σημαντικά ποσά δια διαφόρους αγαθοεργαίς και ανέλαβεν όπως δαπάναις του ανεγείρη υγειονομικόν Σταθμόν εις την νήσον.
Ο κ. Παπαδόπουλος διήλθεν εκ της πόλεώς μας και ανεχώρησε χθες δια Ν. Υόρκην.
Δεν εορτάζουν
Η κ. Μαριέττα Αναστ. Αγιακάτσικα δεν εορτάζει ούτε δέχεται επισκέψεις επί τη ονομαστική της εορτή.

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΣ
Προχθές κατέπλευσεν εις τον λιμένα μας προερχόμενον εκ Κω το π)κ “Ευαγγελίστρια” με 40 τόννους οίνου.
Επίσης χθες αφίχθη το π)κ “Αγία Λουκία” εκ Σύμης.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΝΕΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ Τ.Υ.Δ.Κ.
Προσληφθείς υπό του Υπουργείου Εσωτερικών αφίχθη εξ Αθηνών και ανέλαβε καθήκοντα παρά τη Τεχνική Υπηρεσία Δήμων αι Κοινοτήτων ο μηχανικός κ. Τσιριγώτης.

ΠΙΣΤΩΣΙΣ ΔΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Κατόπιν αποφάσεως του Υπουργείου Γεωργίας και εξασφαλίσεως υπό της Αγροτικής Τραπέζης σχετικής πιστώσεως δύνανται οι ενδιαφερόμενοι για την εκτέλεσιν γεωτρήσεως να λάβωσιν υπό της Αγροτικής Τραπέζης μεσοπρόθεσμον δάνειον δια τα 2)3 του κόστους εκτελέσεως. Η κατά το 1)3 των εξόδων συμμετοχής του παραγωγού είναι απαραίτητος.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ
Από της προσεχούς εβδομάδος αρχίζουν αι εργασίαι επισκευών και διαμορφώσεως του κάτω τμήματος της χαράδρας Πεταλούδων, από της δημοσίας οδού μέχρι τουριστικού Περιπτέρου.
Ως γνωστόν η χαράδρα είχεν υποστή σοβαράς ζημίας κατά τας πλημμύρας του χειμώνος ήδη δε υπό την επίβλεψιν του αρχιτέκτονος κ. Δ. Κατσάρη διεμορφώθη ήδη αρτίως το άνω τμήμα της χαράδρας.
Κατόπιν δε χορηγήσεως πιστώσεως 25.000 δρχ. παρά του Οργανισμού Ακιν. Πειρουσίας θα εκτελεσθούν αι επισκευαί και του υπολοίπου τμήματος.

ΕΦΥΓΑΔΕΥΣΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΝ
Παρά του Κεντρ. Λιμεναρχείου Ρόδου εμηνύθη ο τούρκος υπήκοος Τιμπίν Σουκρή διότι την 29ην Ιουλίου μετέφερεν λαθραίως εις Τουρκίαν δια της λέμβου του δύο άτομα, τα οποία και απεβίβασεν εκεί. Ο Σουκρή μετά ταύτα επέστρεψεν εις Ρόδον.
Η σχετική δικογραφία απεστάλη προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΡΟΔΟΥ;
Αφίχθη εις Ρόδον ο διευθύνων Σύμβουλος της Ροδαικής κονσερβοποιϊας κ. Πετρίδης.
Κατά τας πληροφοράις μας ο κ. Πετρίδης πρόκειται, συνεννοούμενος μετά της Ενώσεως Συνεταιρισμών να καταβάλη το οφειλόμενον εις τους τοματοπαραγωγούς Ρόδου ποσόν εκ παραδόσεως τομάτας του 1954 εις την κονσερβοποιίαν. Το οφειλόμενον ποσόν ανέρχεται εις 200-240.000 δραχμών.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΙΣ ΣΤΑΦΥΛΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ ΤΗΣ Κ.Α.ΙΡ.
Από σήμερον ήρχισεν η προσκόμισις σταφυλών εις ΚΑΙΡ, ιδίως από τας αρμόδιους περιοχάς Γενναδίου, Ασκληπειού και Λάρδου. Κατά τας παρασχεθείσας πληροφορίας, οι μέχρισ ήμερον προσκομισθείσαι σταφυλαί είναι ώριμαι και καλής ποιότητος. Κατά την σχετικήν εξέτασίν των παρά των χημικών της ΚΑΪΡ, όλα γενικώς τα σταφυλοφορτεία παρουσιάζουν καλούς βαθμούς περιεκτικότητας σακχάρεως, όχι κάτω των 12 βαθμών, πλην ενός σταφυλοφορτίου Λάρδου το οποίον παρουσίασεν 11,8 βαθμούς.

ΝΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ
Κατόπιν αποφάσεως της Νομαρχίας Δωδεκανήσου εις την οποίαν είχεν υποβληθή κατάστασις ονομάτων προς υπόδειξιν των συμπληρωματικών μελών, το Συμβούλιον της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος Ρόδου συνεπληρώθη ως κάτωθι:
Πρόεδρος η Α.Σ. ο Μητροπολίτης. Μόνιμα μέλη: Ο κ. Πρόεδρος Εφετών και ο Επιθεωρητής Παιδείας. Αιρετά μέλη: Οι κ.κ. Αθ. Καζούλλης, Εμμ. Δημητράκης, Αντ. Πολεμικός και Ιορδ. Χατζησταμάτης.
Η θητεία των αιρετών μελών είναι τριετής.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;