Σύμη: Το αδιαχώρητο με τους μετανάστες

Σύμη: Το αδιαχώρητο με τους μετανάστες

Σύμη: Το αδιαχώρητο με τους μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 450 ΦΟΡΕΣ

Χρέη διπλωμάτη αναλαμβάνει ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας για να αναχαιτίσει, όσο είναι εφικτό από πλευράς του, τα κύματα των μεταναστών που έρχονται από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου θα ζητήσει τη συνεργασία του Καϊμακάμη του Μαρμαρίς και της Ντάτσας ώστε στο μέτρο του δυνατού να θωρακιστούν τα συγκεκριμένα θαλάσσια σύνορα, τουλάχιστον μέχρι να πέσει η αυλαία της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Παπακαλοδούκας είπε πως αυτή της στιγμή βρίσκονται στο νησί 200 μετανάστες που θα αναχωρήσουν κατά ομάδες με την πρώτη, αποτελούμενη από 60 άτομα, να αναχωρεί σήμερα και η δεύτερη, με 100 άτομα αύριο.

«Ελπίζω να μην έρθουν άλλοι διότι τόσο το Λιμεναρχείο όσο και η Αστυνομία είναι καλυμμένα από άλλους, είπε. Ο δήμαρχος Σύμης τόνισε πως το Λιμεναρχείο του νησιού εδώ κι ένα μήνα δε διαθέτει σκάφος λόγω βλάβης και το κενό καλύπτει άλλο της Frontex αν παραστεί ανάγκη.

Ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε πως μετανάστες οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί σε παραλιακή περιοχή κοντά στο μοναστήρι του Πανορμίτη χθες, έβαλαν φωτιά προκειμένου να τους εντοπίσει το Λιμενικό για να τους παραλάβει . Άμεσα στο σημείο έσπευσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της Σύμης και έσβησε τη φωτιά για να αναζωπυρωθεί λίγο μετά και να χρειαστεί νέα επέμβαση.

Διαβάστε ακόμη

Προσοχή… αδιέξοδο!

Τη Ρόδο επισκέφθηκε o Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

3χρονο κοριτσάκι έπεσε από μπαλκόνι στη Ρόδο και τραυματίστηκε σοβαρά

Aνακοίνωση της παράταξης του Αντ. Καμπουράκη για το δάνειο που πρόκειται να λάβει ο δήμος Ρόδου

Άσκηση για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο έγινε στο λιμάνι της Ρόδου

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Δάνειο 9,5 εκατομμυρίων θα αιτηθεί ο δήμος της Ρόδου

Για το θέμα του Εθνικού Θεάτρου ενημερώθηκε ο αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας