Ανοιχτά Μαθήματα Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο

Ανοιχτά Μαθήματα Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο

Ανοιχτά Μαθήματα Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1025 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015, ξεκινούν τα ανοιχτά μαθήματα σύγχρονου χορού, με τους επαγγελματίες χορευτές Μαρία Μανουκιάν και Χρήστο Ξυραφάκη, στη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά, από τις 29 Αυγούστου έως 02 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους όσους αγαπάνε το χορό! Σπουδαστές χορού, ερασιτέχνες, επαγγελματίες χορευτές καθώς και ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η κίνηση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
«Αφετηρία του μαθήματος είναι η άθληση και ενδυνάμωση του σώματος με κινητικό υλικό που πηγάζει από τις βασικές τεχνικές του σύγχρονου χορού. Ροή, βάρος, κατεύθυνση είναι μερικές από τις έννοιες που θα προσεγγίσουμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, χρησιμοποιώντας στοιχεία διαφόρων τεχνικών χορού όπως αυτοσχεδιασμός, partnering, flying low και όλα αυτά μαζί φιλτραρισμένα από το προσωπικό μας λεξιλόγιο.

Σταδιακά μέσα από την εξάσκηση θέλουμε να οξύνουμε την κιναισθητική μας αντίληψη σε σημείο που η καθημερινή κίνηση, η διαχείριση της ενέργειας αλλά και η ανεμπόδιστη ροή οργανώνονται σ’ ένα είδος έκφρασης με σκοπό να απελευθέρωσουν το σώμα.
Η εξοικείωση του σώματος στις διαφορετικές δυναμικές αλλά και με την προβολή του μέσα στο χώρο, με καθαρή κατεύθυνση και πρόθεση αποτελούν των στόχο των μαθημάτων.
Ημερομηνίες Ανοιχτών Μαθημάτων 29 Αυγούστου - 02 Σεπτεμβρίου στη Σχολή χορού Έλλης Παρασκευά.


• Σύνολο: 15 ώρες (3 ώρες ημερησίως)/Τιμή (πακέτου): 85 €
• Μάθημα Σύγχρονου: 1:30 ώρα/Τιμή: 10 €
• Μάθημα Partnering: 1:30 ώρα/Τιμή: 10 €
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22410-20780, 22410-24050 & 6947633151 και ώρες 17:00 - 20:00 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Μην το χάσετε!!!! Οι συμμετοχές συνεχίζονται! Προλάβετε να κλείσετε θέση!!!!!»

Μαρία Μανουκιάν: Γεννήθηκε στη Ρόδο ξεκινώντας τη χορευτική της παιδεία στη σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά.
Απόφοιτος Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.
Μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts Ισραήλ.
Συνεργάστηκε με τους: Tono Lachky, Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio και Martin Harriague.
Έχει χορέψει: με την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Πένυς Διαμαντοπούλου σε ρεπερτόριο της Martha Graham και με την Hellenic Dance Company στην παράσταση «Αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη» το 2013 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και μπαλέτο σε διάφορα studios και σχολές της Αθήνας καθώς και στο κέντρο χορού και σύγχρονης έκφρασης «Ακροποδητί» στη Σύρο.


Χρήστος Ξυραφάκης: Απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. . Ως μέλος της Hellenic Dance Company έχει χορέψει για γνωστούς χορογράφους όπως Pascal Rioult, Tono Lachky καθώς και για ρεπερτόριο του Χοροθεάτρου Οκτάνα. Το 2013-2014 συνεργάστηκε με τον Κων/νο Ρήγο για την παραγωγή του "Cabaret" ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε την πρώτη του χορογραφική δουλειά “RUTAS” στο Σύγχρονο Θέατρο στα πλαίσια του "Arc For Dance Festival". Επίσης, επελέγη από τον David Zambrano να παρακολουθήσει το εντατικό workshop "Flying Low and Passing Through",στη Γερμανία.
Υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση, πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη χορογραφία, στην ακαδημία Χορού SEAD στην Αυστρία, όπου στα πλαίσια αυτών έχει δουλέψει ως βοηθός χορογράφου για τους Roberto Olivan και Robert Clark καθώς επίσης έχει παρουσιάσει και δύο νέες χορογραφικές δουλειές σε διάφορα φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου