Στις φυλακές Σύριος διακινητής

Στις φυλακές Σύριος διακινητής

Στις φυλακές Σύριος διακινητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 192 ΦΟΡΕΣ

Στις φυλακές οδηγείται μετά την απολογία του ο 34χρονος Σύριος που κατηγορείται για την μεταφορά 14 παράτυπων μεταναστών στην Σύμη.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας υπηρεσίας και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι και αυτός είναι παράτυπος μετανάστης και πως καθυστέρησε να παρουσιαστεί στις διωκτικές αρχές όπως έκαναν οι συμπατριώτες του διότι φοβόταν. Ο ίδιος εξήγησε ότι το μήνυμα που οι λιμενικοί βρήκαν στο κινητό του τηλέφωνο και το οποίο ανέφερε ότι «είχε κολλήσει στην Ελλάδα» το είχε στείλει ο Τούρκος διακινητής παίρνοντας με την βία το τηλέφωνο του και ο οποίος στην συνέχεια επέστρεψε στα τουρκικά παράλια.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίες με σύμφωνες γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 34χρονου από την Συρία.

Η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε το βράδυ της 20ης Αυγούστου 2015 όταν εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή Γιαλός της Σύμης. Άμεσα οι Λιμενικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 34χρονο ο οποίος και στην συνέχεια προσπάθησε να επιβιβαστεί σε κάποιο σκάφος για να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια.

Όταν οι λιμενικοί ακινητοποίησαν τον Σύριο και του ζήτησαν να τους δείξει τα έγγραφα του, εκείνος δήλωσε ότι δεν είχε και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του. Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση ο 34χρονος νωρίτερα είχε μεταφέρει με ταχύπλοο σκάφος 14 παράτυπους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια οι οποίοι συνελήφθησαν από το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης, ενώ το σκάφος προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή και λόγω εισροής υδάτων βούλιαξε.

Εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 34χρονο ως τον μεταφορέα τους και δήλωσαν ότι για το ταξίδι τους κατέβαλαν 3000 ευρώ έκαστος. Αλλά και ο 34χρονος Σύριος εξεταζόμενος από τους λιμενικούς φέρεται – σύμφωνα με πληροφορίες- να αποδέχτηκε την πράξη του για την οποία θα ελάμβανε το ποσό των 500 δολαρίων προσθέτοντας ότι η ανέχεια τον ανάγκασε να κάνει την μεταφορά αυτή.

Στην εισαγγελέα ο Ιρανός με το jet Ski

Στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου θα προσαχθεί το αργότερο μέχρι σήμερα ο 28χρονος Ιρανός που συνελήφθη στην Σύμη κατηγορούμενος ότι συνόδευε σκάφος από τα τουρκικά παράλια το οποίο είχε μετανάστες και πρόσφυγες.

Η σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού, έγινε απογευματινές ώρες προχθές από στελέχη του Λιμεναρχείου Σύμης στην περιοχή «ΜΑΡΑΘΟΥΝΤΑ» της Σύμης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από συντονισμένη επιχείρηση από ξηρά με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από θάλασσα με πλωτό σκάφος δύναμης της Frontex το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015» και στο οποίο επέβαιναν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jetski) στην ανωτέρω περιοχή να κινείται ύποπτα.

Άμεσα το σκάφος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, ενώ όταν ο χειριστής του αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού σκάφους προσάραξε το θαλάσσιο μοτοποδήλατο και τράπηκε σε φυγή σε ορεινό δύσβατο σημείο κοντά στην περιοχή της «ΜΑΡΑΘΟΥΝΤΑΣ» στην Σύμη.

Μετά από σύντομη καταδίωξη συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός από το Ιράν, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων καθώς και κάθε άλλου εγγράφου αναφορικά με την κατοχή – νομιμότητα του θαλάσσιου μοτοποδήλατο. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος jet Ski.

Και άλλες συλλήψεις
Άλλοι 21 αλλοδαποί από το Ιράκ που συνόδευαν ένα παιδί συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στην Σύμη από αστυνομικούς του νησιού, κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και στην πόλη της Ρόδου προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου -8- υπήκοοι Συρίας (6 άνδρες και 2 γυναίκες) και σε βάρος τους κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο