Τη Δευτέρα θα καθοριστεί ο χώρος για τον καταυλισμό των τσιγγάνων

Τη Δευτέρα θα καθοριστεί ο χώρος για τον καταυλισμό των τσιγγάνων

Τη Δευτέρα θα καθοριστεί ο χώρος για τον καταυλισμό των τσιγγάνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1024 ΦΟΡΕΣ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την επίλυση ενός ζητήματος που ταλανίζει τη Ρόδο εδώ και πολλά χρόνια, αυτού της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ από το Κορακόνερο, προανήγγειλε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος φέρνει το θέμα του καθορισμού του χώρου πρώτο στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου ενώ, χθες το βράδυ, επρόκειτο να συζητηθεί και στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Ο κ. Χατζηδιάκος, ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, όπως και για την καθυστέρηση που έχει υπάρξει μέχρι τώρα, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες.
Καταρχήν, είπε ότι το θέμα των ΡΟΜΑ το γνωρίζουν και…οι πέτρες στη Ρόδο και ότι η μεταστέγασή τους από εκεί που βρίσκονται σήμερα δεν είναι ότι αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, αλλά μία αναγκαιότητα.

Εκτός από αυτό, όμως, τίθεται και θέμα αιρεσιμότητας για το νέο ΕΣΠΑ, «που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε και να πούμε ότι δεν γίνεται χωρίς να υποδείξουμε κάποια θέση και ας πάνε όπου θέλουν», όπως είπε και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει, λοιπόν, σε κάποιο χώρο να υποδειχθεί η εγκατάστασή τους και να γίνει η στοιχειώδης υποδομή».

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδιάκος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ως παράδειγμα την προσωρινή φιλοξενία των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων που έρχονται από τα άλλα νησιά, στα Σφαγεία, λέγοντας ότι μέσα σε πέντε ώρες κατάφερε ο Δήμος μαζί με τους εθελοντές να δημιουργήσει συνθήκες ικανές στο χώρο εκείνο στον οποίο έχουν φιλοξενηθεί γύρω στους 1200 πρόσφυγες μέσα σε μία εβδομάδα.
«Άρα, αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα χώρο. Αντιδράσεις θα υπάρχουν, το κατανοώ. Είναι γνωστό», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Σχετικά με το αν υπάρχει γραπτή πρόταση-εισήγηση για τον καθορισμό του χώρου μετεγκατάστασής των ΡΟΜΑ, η οποία θα έρθει και στο δ.σ., απέφυγε να απαντήσει, συνιστώντας…υπομονή. Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και κείμενα και θέσεις ενώ η Επιτροπή Διαβούλευσης θα εκφράσει τη γνώμη της στο συγκεκριμένο θέμα, και γενικά και εξειδικευμένα, η οποία και θα καταγραφεί.

Ακόμη, έκανε γνωστό ότι, και αυτές τις ημέρες, είχε επαφές και συζητήσεις σχετικά με το θέμα, και με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και με τον προϊστάμενο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θεοδωρίδη.

Όπως είπε, υπάρχουν κάποιες προτάσεις που θα αξιολογηθούν και θα δούμε που θα καταλήξουν, σε συνδυασμό και με την πρόταση της Περιφέρειας ότι υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια για τη μίσθωση κάποιων κατοικιών για δύο χρόνια από την Περιφέρεια, συν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ακολούθως για άλλα τρία χρόνια.

Για το «κλίμα» στη Δημοτική Αρχή
Τέλος, ο κ. Χατζηδιάκος κλήθηκε, χθες, να σχολιάσει και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής αλλά είπε: «Θέλω να το σχολιάσω όπως θέλω να σχολιάσω και τις αποφάσεις όπως και θέλω να σχολιάσω, σε μία ιδιαίτερη συζήτηση, και την κριτική που γίνεται στο πρόσωπό του Δημάρχου. Ωστόσο σε μία άλλη στιγμή».
Όπως είπε, θα απαντήσει σ’ αυτά τα θέματα που αγγίζουν επί προσωπικού το Δήμαρχο αν και θεωρεί ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει το επί προσωπικού αλλά το τι γίνεται για την πόλη, δημόσια

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024