Απάντηση της Περιφέρειας στα δημοσιεύματα περί δήθεν ματαίωσης των συναυλιών του Φιλ. Τσαλαχούρη

Απάντηση της Περιφέρειας στα δημοσιεύματα περί δήθεν ματαίωσης των συναυλιών του Φιλ. Τσαλαχούρη

Απάντηση της Περιφέρειας στα δημοσιεύματα περί δήθεν ματαίωσης των συναυλιών του Φιλ. Τσαλαχούρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 150 ΦΟΡΕΣ

Το τελευταίο διήμερο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «κατηγορείται» ότι ματαίωσε δύο συναυλίες του καλλιτέχνη Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ουδέποτε ματαίωσε τις εν λόγω εκδηλώσεις, διότι, απλούστατα, ουδέποτε τις εξήγγειλε.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέχθηκε αίτημα χρηματοδότησης των δύο συναυλιών από μια ιδιωτική εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και προσπάθησε να ικανοποιήσει το εν λόγω αίτημα αρχικά στο ύψος του ποσού που η εταιρεία εκδηλώσεων Φόρμιγξ ζήτησε.

Στην διαδικασία διεκπεραίωσης του αιτήματος αυτού, παρά το γεγονός ότι η εισήγηση των πολιτικών οργάνων της Περιφέρειας ήταν θετική, προέκυψαν από τον διοικητικό μηχανισμό ελέγχου, ανυπέρβλητα εμπόδια στο να ικανοποιηθεί το αίτημα στο σύνολό του, δηλαδή στο ύψος του ποσού που ζητήθηκε.

Παρά το γεγονός ότι τα σημεία για τα οποία υπήρξε δυσκολία ικανοποίησης του εν λόγω αιτήματος ήταν σημαντικά, η Περιφέρεια βρισκόταν μέχρι και την προχθεσινή ημέρα στην διαδικασία ανεύρεσης λύσης, για την συνολική χρηματοδότηση των εκδηλώσεων, αφού πρωτίστως είχε φροντίσει για την μερική χρηματοδότησή τους, γεγονός για το οποίο ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας που υπέβαλε το αίτημα, είχε ενημερωθεί.

Δηλαδή, για να το πούμε όσο πιο απλά μπορούμε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδινε χρήματα για την συναυλία αλλά η εταιρεία-διοργανωτής ήθελε περισσότερα και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα αυτό το γνώριζε πολύ καλά.

Ο σεβασμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το καλλιτέχνη, είναι δεδομένος. Γι’ αυτό και επί μακρόν το αρμόδιο Τμήμα εργάστηκε, αναζητώντας λύση για την συνολική χρηματοδότηση των δύο συναυλιών.

Επειδή ο σεβασμός αυτός προφανώς δεν είναι αμοιβαίος και μετά τον αναίτιο και ανήθικο «διασυρμό» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον δημόσιο ισχυρισμό ψευδών, η διαδικασία αναζήτησης της χρηματοδότησης που η εταιρεία – διοργανωτής αιτήθηκε, διακόπτεται.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας