Για να μην χάσουμε την επόμενη τουριστική σαιζόν

Για να μην χάσουμε την  επόμενη τουριστική σαιζόν

Για να μην χάσουμε την επόμενη τουριστική σαιζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 172 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα εξετάσω καθόλου την ανθρωπιστική πλευρά του μεταναστευτικού ζητήματος, την οποία σέβομαι απόλυτα, αλλά υπάρχουν πολλοί πιο αρμόδιοι από μένα γι’ αυτό.

Θα ασχοληθώ μόνο με τις επιπτώσεις που έχει αυτό το τεράστιο πρόβλημα στην τοπική κοινωνία και την οικονομική ζωή του νησιού μας και τι πρέπει να γίνει.

Η δυσφήμιση και η οικονομική καταστροφή που έχει συντελεστεί φέτος στο νησί μας από τους χιλιάδες πρόσφυγες, αλλά κυρίως οικονομικούς μετανάστες, που συρρέουν κάθε μέρα στο νησί μας δεν έχει προηγούμενο.

Έχει ήδη προκαλέσει τεράστια ζημιά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, και με την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, η επόμενη χρονιά θα είναι καταστροφική!! Όλα αυτά συνέβησαν σε μια χρονιά που φαινόταν χρυσοφόρα για το νησί μας! Έγιναν πολλά καταστροφικά λάθη από όλους στη διαχείριση του προβλήματος, όμως ο καταλογισμός ευθυνών, δεν είναι της ώρας και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Κατά την γνώμη μου, είναι χρέος της Ευρώπης και της Ελλάδος να διαφυλάξουν τα σύνορά τους.

Όσο όμως αυτές δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το μεταναστευτικό ρεύμα προς τα νησιά μας και προκειμένου να σωθούν οι επόμενες τουριστικές σαιζόν και να μην στιγματιστεί το νησί μας ως προσφυγικός καταυλισμός, πρέπει να γίνουν άμεσα και με κάθε κόστος οι παρακάτω ενέργειες:

- Άμεση απομάκρυνση όλων των μεταναστών και των καταυλισμών τους από το κέντρο της πόλης και μεταφορά τους με δημοτικά ή στρατιωτικά μεταφορικά μέσα σε ελεγχόμενο χώρο εκτός πόλης, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μόνιμος.

- Ταυτοποίηση τους στον ελεγχόμενο χώρο ή στον Πειραιά και μεταφορά τους προς το λιμάνι λίγο πριν την άφιξη του πλοίου που θα τους μεταφέρει στον Πειραιά.

- Άμεσος καθαρισμός και εξωραϊσμός των πάρκων και των χώρων που καταλάμβαναν στο κέντρο της πόλης και απόδοση τους ξανά προς χρήση των δημοτών και των επισκεπτών μας.

- Άμεσα απομάκρυνση, σε καθημερινή βάση, από τις ακτές και από άλλα σημεία του νησιού οτιδήποτε υπενθυμίζει την ύπαρξη του προβλήματος, τρυπημένες βάρκες, σωσίβια, σαμπρέλες κλπ (εκατοντάδες τουρίστες τα φωτογραφίζουν κάθε μέρα).

- Επαφές με μεγάλα τοπικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, τώρα πριν να τελειώσει η τουριστική περίοδος, ώστε να προβάλουν την νέα εικόνα του νησιού σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και την επιστροφή του στην τουριστική καθημερινότητα.

- Επαφές με όλους τους Tour Operators ώστε να κατανοήσουν ότι το θέμα έχει διευθετηθεί, ότι ο χειρισμός του μεταναστευτικού γίνεται πλέον οργανωμένα, με καλύτερες συνθήκες για τους μετανάστες και χωρίς να διαταράσσουν την καθημερινότητα των τουριστών στο νησί μας, ώστε να το μεταφέρουν προς τους πελάτες τους και να το διαφημίσουν ανάλογα.

- Πρέπει μετά την τεράστια δυσφήμηση που γίνεται ακόμα και σήμερα από όλα τα ΜΜΕ να γίνουν πολύ ξεκάθαρες και στοχευμένες διαφημιστικές ενέργειες, ξεκινώντας σήμερα και συνεχίζοντας καθ όλη την διάρκεια του χειμώνα, ώστε να σωθεί η παρτίδα για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες τουριστικές σαιζόν.

- Επιβάλλεται έστω αυτές τις τελευταίες εβδομάδες μιας σαιζόν που τελειώνει πολύ γρήγορα και πολύ άδοξα για το νησί μας, οι τελευταίοι τουρίστες να δουν μια πόλη και ένα νησί που έχει επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς του, ούτως ώστε να γίνουν οι πρεσβευτές μας όταν επιστέψουν στις πατρίδες τους.
Ευελπιστώ για τις άμεσες ενέργειες της πολιτείας, της Περιφέρειας και του Δήμου Κω.

Γράφει ο Μηνάς Ν. Χατζημιχαήλ
Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;