Μόλις 4 κόμματα στη διακομματική

Μόλις 4 κόμματα στη διακομματική

Μόλις 4 κόμματα στη διακομματική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

Μόλις τέσσερα κόμματα προσήλθαν στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο Δήμο της Ρόδου η οποία, ως γνωστόν, καθορίζει τους «όρους του παιχνιδιού» για την προβολή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και εφόσον το ΚΚΕ, το οποίο εξέφρασε για ακόμα μία φορά τις διαφωνίες του, δεν συναινέσει με το πρακτικό που θα εκδοθεί, τότε θα πρέπει να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Αντώνη Αποστολίδη, η Νέα Δημοκρατία από την κα Νατάσα Βενετοκλή, το ΚΚΕ από τον κ. Γιάννη Περδικάρη και η Χρυσή Αυγή από τον κ. Σάββα Σπυρίδη.


Το ΚΚΕ, για ακόμα μία φορά, διά του εκπροσώπου του, εξέφρασε τις διαφωνίες του με τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία, άρα και με την όποια απόφαση θα λαμβανόταν. Δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις μεταξύ του κ. Περδικάρη και της κας Βενετοκλή για το γεγονός αυτό, αλλά και του ιδίου με τον κ. Σπυρίδη. Συγκεκριμένα, ο κ. Περδικάρης ζήτησε από τους αρμοδίους να μη γίνει καμία τεχνική διευκόλυνση προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής και αμέσως ο κ. Σπυρίδης ζήτησε και εκείνος να γίνει το ίδιο για το ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος της διακομματικής, Αντιδήμαρχος Διοικητικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου, έκλεισε το θέμα και ζήτησε να προχωρήσουν παρακάτω. Τελικά, συμφώνησαν μεταξύ τους όσοι εκπρόσωποι ήταν παρόντες για τις θέσεις στην πλατεία Κύπρου, ενώ οι υπόλοιπες θα διατεθούν όταν θα προσέλθουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι θέσεις που δόθηκαν στην πλατεία Κύπρου είναι η «θέση Καλαφατάς», η «θέση Εθνική», η «θέση Καστελοριζιός», η «θέση Alpha Bank» και η «θέση Τράπεζα της Ελλάδος ενώ μένουν ακόμη οι θέσεις στο Ακταίον-Δικαστικό Μέγαρο, στη Ροτόντα, πλατεία Ακαδημίας, Αμερικής και «Εκατό μαγαζιά».


Όπως γίνεται κάθε φορά, τα τραπεζάκια θα τα τοποθετήσουν τα κόμματα, ενώ τα ταμπλό οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, μόλις τους φέρουν τις αφίσες.
Όπως δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου, εφόσον υπάρξει κάποια προκλητική ενέργεια στο θέμα της προβολής, πέραν του ανεκτού δηλαδή, προφανώς και θα επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, εκλήθησαν όλα τα κόμματα και παρέστησαν μόνο τα παραπάνω. Έγινε ενημέρωση για το τι επιτρέπεται και τι όχι από τον εκλογικό νόμο και διατέθηκαν οι χώροι στα κόμματα που εκπροσωπήθηκαν κατόπιν συνεννόησης.

Είπε, ακόμη, ότι πάντα έχουμε κάποιες διαφωνίες που δεν αφορούν το Δήμο αλλά τη νομοθεσία, οι οποίες διατυπώνονται από το ΚΚΕ και γι’ αυτό θα δουν πως μπορούν να συντάξουν το πρακτικό ώστε να μη χρειαστεί η σύγκληση του δ.σ., να συναινέσει δηλαδή και το ΚΚΕ. Σε διαφορετική περίπτωση θα συγκληθεί το Σώμα για να αποφασίσει κατά πλειοψηφία και να οριστικοποιήσει την κατανομή αυτών των θέσεων.

Και δήλωσε ο Αντιδήμαρχος: «Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μία προσπάθεια από όλους να κρατηθεί η πόλη σε ένα καλό επίπεδο, να μην έχουμε αφισορρύπανση και νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα αφού οι αφίσες και όλα αυτά δεν επηρεάζουν κανέναν. Μάλλον αντίθετα συναισθήματα μπορεί να δημιουργούν στους ανθρώπους όταν ρυπαίνουν και την πόλη».


Ανέφερε, ακόμη, ότι και την προηγούμενη φορά δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα και, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, θεωρεί ότι τα κόμματα που συμμετέχουν και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα συμβάλουν ώστε να κρατήσουν την πόλη σε ένα καλό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι, το Δημαρχείο θα παραμείνει ανοιχτό από την Παρασκευή πριν από τις εκλογές μέχρι και το Σάββατο στις 8:00 το βράδυ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για να δοθεί το εκλογικό υλικό στους δικαστικούς αντιπροσώπους ενώ την Κυριακή των εκλογών θα είναι ανοιχτό από τις 7:00 το πρωί μέχρι και το πέρας της διαδικασίας. Τα εκλογικά τμήματα, τέλος, αναμένεται να είναι τα ίδια με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο