Πρέσβειρα της Ρόδου η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας

Πρέσβειρα της Ρόδου η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας

Πρέσβειρα της Ρόδου η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 256 ΦΟΡΕΣ

Πρέσβειρα για την υποψηφιότητα της Ρόδου για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021, δηλώνει η διεθνούς φήμης mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία, απόψε στις 8:00 το βράδυ, θα δώσει μία μουσική παράσταση στις «Πηγές Καλλιθέας», συνοδεία των ρόδιων μουσικών του Rhodian Ensemble.

Νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, η κα Γκράβας, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ που διοργανώνει και την εκδήλωση και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.

Προλογίζοντας ο τελευταίος, είπε ότι η γνωστή mezzo soprano είναι πρέσβειρα της υποψηφιότητας της Ρόδου και ότι η συναυλία εντάσσεται στην προσπάθεια να επενδύσουμε εκεί που υπερτερούμε, στον πολιτισμό.

Ο κ. Κούρτης, από την πλευρά του, είπε ότι προσπάθησαν να διοργανώσουν μία μοναδική βραδιά, σε συνδυασμό και με την ανάδειξη του Μνημείου της Καλλιθέας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα για το 2021.

«Η Ρόδος έχει γίνει πατρίδα μου», δήλωσε η κα Γκράβας η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της για την εκδήλωση και κάλεσε όλους να παρευρεθούν για «να γίνουμε μία μεγάλη παρέα». Μάλιστα, είπε ότι ανυπομονεί να βρεθεί στο χώρο των «Πηγών Καλλιθέας» και εξέφρασε τη στήριξή της στον αγώνα της Ρόδου λέγοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τη διεκδίκησή της για το 2021.

«Χαίρομαι που η Ρόδος πήρε αυτή την πρωτοβουλία να κάνει αυτό το βήμα για να γίνει πολιστική πρωτεύουσα», είπε. Όσο για το τι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι παρευρεθούν απόψε το βράδυ εκεί, θα είναι ένα ποτ-πουρί από ελληνικά και ξένα, γνωστά, τραγούδια, μπαλάντες, ακόμη και μικρασιάτικα.

Η συναυλία θα δοθεί στο χώρο της μικρής ροτόντας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο