Mε καινοτομίες την Κυριακή το περπάτημα ζωής και ελπίδας

Mε καινοτομίες την Κυριακή το περπάτημα ζωής και ελπίδας

Mε καινοτομίες την Κυριακή το περπάτημα ζωής και ελπίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 398 ΦΟΡΕΣ

Διοργανώνεται από τον σύλλογο “Θάλεια” στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας αρθρίτιδας

Με καινοτομίες και αισθητή την παρουσία του αθλητικού στοιχείου θα πραγματοποιηθεί φέτος το Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας του συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ».

Η φετινή είναι η 13η διοργάνωση και θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς θα περιλαμβάνει ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, στίβο, περπάτημα, ασκήσεις χαλάρωσης, καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το περπάτημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο λόφο της Φιλερήμου σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρία αντιρευματικού αγώνα Αθήνας στο πλαίσιο για την παγκόσμια ημέρας αρθρίτιδας.
Στη διεξαγωγή του 13ου περπατήματος, αναφέρθηκαν χτες μέλη της διοίκησης του συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» και εκπρόσωποι από τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους που θα συμμετάσχουν.

Ειδικότερα μίλησαν οι: Θάλεια Γεωργά (πρόεδρος του συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ»), Νίκος Μαντικός, Ρένα Καραγιάννη, Δημήτρης Τσοπανάκης, Ασημίνα Δημητρά, Αναστασία Διακοσταυριανού, Δημήτρης Χριστοδούλου, Γιάννης Μαστορίδης και Σταμάτης Μάγος.

Οι διαδρομές
Το περπάτημα χωρίζεται σε δύο μέρη-διαδρομές που θα έχουν ως εξής:
Η πρώτη διαδρομή θα ξεκινήσει από το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου περίπου στις 9:30 το πρωί, αναλόγως με την κατεύθυνση του ανέμου.

Εκεί, θα βρίσκεται η Ρένα Καραγιάννη με τον Νίκο Μαντικό, που θα δώσουν την εκκίνηση, και ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΝΟΡ με έμβλημα ¨τα πουλιά¨, ένα σημαιάκι που θα απεικονίζει το σκίτσο του Δωδεκανήσιου ζωγράφου και γλύπτη Dion Ζαχαρίου «Φτερούγισμα Ψυχής», θα ξεκινήσουν από το Ναυτικό Όμιλο και θα φτάσουν στα Κρητικά.

Στις 11:00 θα παραδώσουν το έμβλημα στους ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου “ΡΟΔΗΛΙΟΣ”, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την διαδρομή τους, για να φθάσουν στο γήπεδο της Ιαλυσού.

Μπροστά από τους ποδηλάτες θα βρίσκονται δύο μηχανές με μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου “ΡΟΔΗΛΙΟΣ” και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών & Ναυαγοσωστών Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου.
Μετά τις μηχανές θα ακολουθούν δύο ποδήλατα, με δύο κορίτσια, τα οποία στα χέρια τους δεμένες θα έχουν από μία κορδέλα με τις λέξεις ΖΩΗ & ΕΛΠΙΔΑ.

Στις 11:30 ο ποδηλάτες θα παραδώσουν το έμβλημα στα παιδιά του στίβου του Αθλητικού Γυμναστικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου - Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009, τα οποία θα τρέξουν μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
Η δεύτερη διαδρομή θα είναι των περιπατητών, η οποία θα ξεκινήσει από το Λόφο της Φιλερήμου.

Στις 11:00 θα ξεκινήσουν οι Δηλώσεις Συμμετοχής των περιπατητών, με την προπώληση φανελάκια και καπελάκια της διοργάνωσης.
Το καλωσόρισμα θα πραγματοποιείται με ευχάριστες μελωδίες από τον κύριο Κυριάκο Κωνσταντάκη και την ορχήστρα του.

Στις 11:15 θα γίνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης από γυμναστές του γυμναστηρίου OXYGEN και στις
Στις 11:30 θα δοθεί η εκκίνηση του Περπατήματος από την Πρόεδρο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΘΑΛΕΙΑ» κα Θάλεια Γεωργά.

Θα περπατήσουμε από το καφενείο της Φιλερήμου έως τον Σταυρό και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου εκεί θα σμίξουμε όλοι μαζί, με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία.

Στον Προφήτη Ηλία, όταν συγκεντρωθούμε, θα απολαύσουμε ένα καλλιτεχνικό show από την ομάδα του κυρίου Μανώλη Λαουδίκου και έπειτα θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις αποθεραπείας και διατάσεις από γυμναστές του γυμναστηρίου OXYGEN.

Τέλος, θα απονεμηθούν τα Διπλώματα Συμμετοχής στους συμμετέχοντες και θα δοθούν νερά & sandwich προσφορά των εταιριών ΒΑΠ Π. Κουγιός και New Rest Catering.

Για τον κόσμο που επιθυμεί να περπατήσει μαζί μας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, λεωφορείο του ΡΟΔΑ θα ξεκινήσει από το Σαν Φραγκίσκο στις 10:00 και από το Δημαρχείο στις 10:10, με προορισμό τον λόφο Φιλερήμου. Μετά το τέλος της γιορτής, γύρω στις 13:00, το λεωφορείο του ΡΟΔΑ θα επιστρέψει με τους περιπατητές στη Ρόδο, με τερματικές στάσεις το Δημαρχείο και το Σαν Φραγκίσκο.

Το κιόσκι
Το κιόσκι θα λειτουργήσει στην Πλατεία Κύπρου, έξω από την Εθνική Τράπεζα, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την διοργάνωση του 13ου Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας και εν γένει για τις δράσεις όλων των συμμετεχόντων Συλλόγων & Αθλητικών Σωματείων.

Το κοινό θα μπορεί να το επισκέπτεται από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 έως και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015.
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, τις ώρες 18.00 – 21.00
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, τις ώρες 11.00 – 14.00
& 18.00 – 21.00Και το
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, τις ώρες 11.00 – 14.00 & 7.00 – 20.00

Συμβάλλοντας, με την συμπαράσταση όλων, στην προσπάθεια ενίσχυσης παιδιών, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό στο σχολείο, στο κιόσκι θα πωλούνται φανελάκια έναντι του χρηματικού ποσού των 5€ και καπελάκια έναντι του χρηματικού ποσού των 2€. Τα φανελάκια απεικονίζουν τα έργα του Δωδεκανήσιου ζωγράφου και γλύπτη Dion Ζαχαρίου, «Πέταγμα Ζωής» και «Φτερούγισμα Ψυχής», καθώς και ένα νέο σχέδιο του γνωστού Ρόδιου σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη, τα οποία αποτελούν έμβλημα της διοργάνωσης.

Τι είπε η πρόεδρος
Μιλώντας για τη φετινή διοργάνωση η πρόεδρος του συλλόγου Θάλεια Γεωργά, είπε τα εξής: «Αγαπητοί μας φίλοι, Με ξαφνιάζει και μόνο το άκουσμα πως φτάσαμε στο 13ο Περπάτημα…. Σαν γυρίσω πίσω την σκέψη μου δεν ξέρω ποιον να πρωτοθυμηθώ και να ευχαριστήσω. Ευχαριστώ και μόνο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, ξανά. Από εσάς παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε! Και ελπίζω και εύχομαι να είμαστε συνέχεια εδώ…

Παρόλα τα αρνητικά μηνύματα της εποχής, εμείς κρατάμε την θετική τους όψη, συνεχίζοντας να χαμογελάμε για να αντέξουμε και να αγκαλιάσουμε την Ελπίδα Περπατώντας…

Το ¨Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας¨, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2003 και από τότε καθιερώθηκε να πραγματοποιείται γύρω από την ημέρα του Σταυρού. Καθώς ο καθένας από εμάς έχει το δικό του οδοιπορικό.

Στόχος του Περπατήματος είναι: Η συμμετοχή στην ζωή, ΕΝΕΡΓΑ!
Περπατάμε, γιατί νιώθουμε την εσώψυχη ανάγκη να αγκαλιαστούμε πιο σφικτά μεταξύ μας. Γιατί επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά, να ανταλλάξουμε βαδίζοντας μαζί σας λόγια αληθινής φιλίας, αγάπης και κατανόησης. Συνοδοιπόροι πάντα, με αγαπημένους φίλους, ανάμεσα σε αυτούς και ο γυμναστής Κωστής Βενιζέλος, ο απρόσμενος χαμός του οποίου σκόρπισε την θλίψη στις καρδιές όλων μας…

Στο φετινό Περπάτημα θα λείπει… Ένας εθελοντής και πολύτιμος συμπαραστάτης στο όραμα της δημιουργίας του Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ», από ιδρύσεως του!

Το 13ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, στο λόφο Φιλερήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Αθήνας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Αρθρίτιδας.

Την Κυριακή στον λόφο της Φιλερήμου, λίγο πριν την εκκίνηση των περιπατητών, θα ακούσουμε έναν χαιρετισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστο Μαντά. Καταφέραμε φέτος και φτιάξαμε μια αλυσίδα, Ρόδος-Αθήνα-Πάτρα-Σύρος, αφού παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στην Αθήνα από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στο Άλσος Βεΐκου, στην Πάτρα από το

Παράρτημα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στην Πλατεία Γεωργίου και στην Σύρο από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ» στην Πλατεία Μιαούλη.
Στο νησί μας, με μια διαφορετική, από τις προηγούμενες χρονιές διοργάνωση, με ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, στίβο, περπάτημα, ασκήσεις χαλάρωσης, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα, θέλουμε να προωθήσουμε το δρομικό αθλητικό κίνημα και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Μια σφιχτή αγκαλιά με Συλλόγους και Σωματεία με γνωστό κοινωνικό & αθλητικό έργο:

• Τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ¨ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ¨ και τον Πρόεδρο κ. Νικολάου Φιλήμονα,
• Την Ανάδοχη Αγκαλιά και την Πρόεδρο κα Βορεινάκη Κατερίνα,
• Την Ροδαυγή και την Πρόεδρο κα Παπαχατζή Κατερίνα,

• Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ¨Ροδίων Παιδεία¨ και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κυριακούλη Κυριάκο,
• Τον Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου,
• Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου και τον Αρχηγό κ. Τζάνο Κωνσταντίνο,

• Την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) CB Δωδεκανήσου και τον Πρόεδρο κ. Μαντικό Ντίνο,
• Τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου (Ν.Ο.Ρ.) και τον Πρόεδρο κ. Χριστουδούλου Δημήτρη,

• Τον Ποδηλατικό Όμιλο Ρόδου ”ΡΟΔΗΛΙΟΣ” και τον Πρόεδρο κ. Παπασταματάκη Γιάννη και τον προπονητή
κ. Μαστορίδη Γιάννη,
• Τον Αθλητικό Γυμναστικό Εκπαιδευτικό Σύλλογο - Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 και τον Πρόεδρο κ. Ράμμο Σπύρο και τον προπονητή κ. Μάγο Σταμάτη και

• Το Γυμναστήριο OXYGEN και τον Διευθυντή κ. Φλώρο Σπύρο.
Τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα από τα βάθη της καρδιάς μου, για την θετική ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας.
Η φετινή μας διοργάνωση πραγματοποιείται, έχοντας την πολύτιμη συνδρομή:

• Της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ζωγραφίδη Ηλία.
Την στήριξη,

Του Δήμου Ρόδου και ιδιαίτερα:
• Του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Παγκά Μιλτιάδη,
• Του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Περδίκη Ιωάννη,
• Του Αντιδημάρχου, υπεύθυνο πολιτισμού κ. Χατζηιωάνου Τέρρι
• Του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων & υποδομών κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρου.

• Της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ¨ΡΟΔΑ¨ και ιδιαίτερα του Προέδρου κ. Παρασκευά Δημήτρη.
• Της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα της Προϊσταμένης κας Μαρίας Μιχαηλίδου.
Τους ευχαριστώ έναν-έναν ξεχωριστά και ιδιαίτερα για την αγάπη και την θέρμη που έδειξαν στην επίτευξη της προσπάθειας μας.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ:
• Στους Χορηγούς μας, που από το 2002, μας στηρίζουν έμπρακτα. Ακόμη και φέτος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η χώρα. Πέραν των επωνυμιών όλων των επιχειρήσεων, που αποτελούν επίσημους χορηγούς της διοργάνωσης και θα αναφερθούν λίγο αργότερα, οφείλω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ:
• Στην εταιρία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, στον κ. Κουγιό Βασίλειο, για την προσφορά των εμφιαλωμένων νερών

• Στην εταιρία NEW REST HELLAS S.A. – CATERING, στον
κ. Διακίδη Γεώργιο, για την προσφορά των sandwich
• Στην διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου BEST WESTERN PLAZA, για την προσφορά της αίθουσας, για την πραγματοποίηση αυτής της Συνέντευξης

• Στο Τυπογραφείο “1985”, στον κ. Χατζηκαλημέρη Νίκο και στην υπεύθυνη δημιουργικού και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κα Δημητρά Ασημίνα, για την τρυφερότητα και την αγάπη με την οποία εργάστηκαν για την δημιουργία τον εντύπων του 13ου Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας!
Τέλος, ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια τους:
• Τα Μέσα Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου και
• Τους φίλους μας, μουσικούς και καλλιτέχνες,

κ. Κωνσταντάκη Κυριάκο,
κ. Λαουδίκο Μανώλη,
κα Ασμάνη Νίκη,
κ. Ροδίτη Αποστόλη και
κ. Ροσίδη Δημήτρη.

Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση, διότι από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήσαμε τον Ιούνιου του 2014, το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποτελείται από νέους ανθρώπους με διάθεση προσφοράς, που μαζί με την εμπειρία και την αγάπη των παλιών για το όραμα αυτού του Συλλόγου, έχουμε γίνει μια καταπληκτική ομάδα!

Ευχαριστώ:
• Τις αντιπροέδρους κα Αντωνιάδου-Μεγαλοοικονόμου Ειρήνη και κα Καριοφυλλάκη Σοφία
• Την Γενική Γραμματέα κα Αλεξανδρή Ελένη
• Την αναπληρώτρια Γραμματέα κα Διακοσταυριανού-Μίχαλου Αναστασία

• Την Ταμία κα Κάκκαλου Αντωνία
• Την Υπεύθυνη γραφείου & αναπληρώτρια Ταμία κα Ρηγοπούλου Γεωργία
• Τις υπεύθυνες της ομάδας εκδηλώσεων, κα Καραγιάννη Ρένα, υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων και την κα Δημητρά Ασημίνα, υπεύθυνη του δημιουργικού
• Την υπεύθυνη της ομάδας υποστήριξης κα Καρελάκη Παναγιώτα και
• Τα Μέλη μας κα Δράκου-Χοσάδα Κατερίνα και κα Παρασκευά Ελένη.

Ολοκληρώνοντας θα ήταν παράλειψη μου, αν δεν ευχαριστούσα τους Κυρίους της οργανωτικής επιτροπής του «Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας», με τους οποίους έχουμε την χαρά να “Περπατάμε” μαζί από το 2003:
• Τον εκδότη-δημοσιογράφο και περιφερειακό σύμβουλο κ. Δημήτρη Τσοπανάκη και
• Τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Νίκο Μαντικό.

Ελπίζουμε και φέτος πως με την συμπαράσταση όλων, θα συμβάλουμε,στην προσπάθεια ενίσχυσης παιδιών, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό στο σχολείο, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως έχουμε καθιερώσει από το 2012.
«Αγκαλιάζουμε την Ελπίδα περπατώντας»

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη