Κ. Μητσοτάκης, Ν. Κοτζιάς και Φ. Γεννηματά στη Ρόδο

Κ. Μητσοτάκης, Ν. Κοτζιάς  και Φ. Γεννηματά στη Ρόδο

Κ. Μητσοτάκης, Ν. Κοτζιάς και Φ. Γεννηματά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Εντείνεται και σε τοπικό επίπεδο η μάχη των εκλογών

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η μάχη των εκλογών και σε τοπικό επίπεδο, με τους υποψηφίους και τα κομματικά στελέχη να εντείνουν τις προσπάθειές τους σε κάθε επίπεδο, επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (μάλλον στα Πλατανάκια) με ομιλητή τον πρώην υπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήδη τα τοπικά στελέχη της ΝΔ έχουν κινητοποιηθεί για την ομιλία, ενώ όπως έγινε γνωστό ο κ. Μητσοτάκιης θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη, με ομιλητή τον υπουργό Εξωτερικών της απελθούσης κυβέρνησης κ. Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Κοτζιάς, που είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, θα περιοδεύσει στο νησί, και το βράδυ θα είναι ομιλητής σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματος.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής του αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις προσεχείς μέρες.

Τη Δευτέρα βράδυ, θα βρίσκεται στη Ρόδο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώτη Γεννηματά, η οποία θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο «Ρόδον».

Την Κυριακή στις 11 ώρα στο Ακταίον, θα πραγματοποιηθεί ομιλία όλων των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.
Όπως επίσης ανακοινώθηκε το Σάββατο (αύριο) η Λαϊκή Ενότητα Ρόδου οργανώνει ανοικτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Plaza» με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Κοντό στέλεχος του κόμματος.

Επίσκεψη Μάνου Κόνσολα στην Κάρπαθο
Στην Κάρπαθο βρέθηκε για δύο ημέρες ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του.

Ο Μάνος Κόνσολας συμμετείχε σε συσκέψεις με το Δήμαρχο του νησιού, κ. Λάμπρο, και στελέχη της δημοτικής αρχής και τον Έπαρχο, κ. Μηνατσή.

Αντικείμενο των συσκέψεων και των συναντήσεων του κ. Κόνσολα ήταν η διακοπή των μεγάλων έργων όπως το Φράγμα Σχοινά, αλλά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση άλλων σημαντικών έργων για το νησί, λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχεί και της έλλειψης ρευστότητας.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό είναι να επανέλθει η σταθερότητα και η ομαλότητα στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, έχουν σταματήσει όλα τα μεγάλα έργα και παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση σε πολλά από αυτά που έχουν διακοπεί», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νοσοκομείου Καρπάθου, η χρηματοδότηση του οποίου είναι διασφαλισμένη αφού το έργο έχει μεταφερθεί στη νέα προγραμματική περίοδο.
Ο κ. Κόνσολας στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της δημόσιας υγείας, που κυριάρχησαν στις συζητήσεις του με τους πολίτες.

Επισήμανε ότι οι ελλείψεις γιατρών σε Όλυμπο, Απέρι, Αρκάσα και άλλα χωριά της Καρπάθου, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αίσθημα εγκατάλειψης στους κατοίκους. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει στις 20 Αυγούστου σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προτείνοντας να θεσμοθετηθεί η διαδικασία τοποθέτησης στρατιωτικών ιατρών, που παράλληλα θα εκπληρώνουν και τη στρατιωτική τους θητεία, σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, ο κ. Κόνσολας τόνισε: «Οι πολίτες είναι αυτοί που θα επιβάλλουν με την ψήφο τους ευρείες συνεργασίες και συναινέσεις.
Η Νέα Δημοκρατία θα εγγυηθεί το σχηματισμό κυβέρνησης που θα ενώνει και θα αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες.

Ο διχασμός της κοινωνίας και των πολιτών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ανήκει στο χθες. Κατέρρευσε ως αφήγημα μαζί με τη διάψευση των ψευδαισθήσεων και των προσδοκιών που καλλιέργησαν κάποιοι.
Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά».

Σε Πάτμο, Λειψούς και Λέρο ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Α. Υψηλάντης
Την Πάτμο επισκέφτηκαν χθες ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Α. Υψηλάντης με τον πρώην Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την υποψήφια Βουλευτή κ. Μίκα Ιατρίδη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Πάτμου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρουσώ Παραδείση, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στα νησιά της Βόρειας Δωδεκανήσου.

Κατά την παραμονή τους στο νησί επισκέφτηκαν τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κ.κ. Κύριλλο με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις για ζητήματα που απασχολούν της Ιεράς Μονή και την Πατμιάδα Σχολή. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Στόϊκο Γρηγόρη και με τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Μαραβέλια με τους οποίους είχαν εκτενή συζήτηση για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και τους κατοίκους. Ακολούθως μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου σε συνάντησή τους με στελέχη τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη υποχρέωση της πολιτείας η στελέχωση και ο εξοπλισμός των Νησιωτικών Υπηρεσιών Υγείας και η παροχή αξιοπρεπούς υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους των νησιών μας.

Ο Βασίλης Υψηλάντης περπάτησε στην αγορά της Πάτμου συνομίλησε με τους κατοίκους άκουσε τα προβλήματά τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει των αγώνα του υπερασπιζόμενος τα κεκτημένα δίκαια των νησιωτών. Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω δράσης και ανάπτυξης που διαθέτουν τα νησιά της Δωδεκανήσου παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες έτυχαν της πλήρης εγκατάλειψης από την απελθούσα κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα συντείνουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και στη δημιουργία παραγωγικών δραστηριοτήτων των νησιών θα είναι πρωταρχικός στόχος και μέλημα της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος θα σταθεί αρωγός για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ένας δε από τους τομείς αυτούς είναι για παράδειγμα η ενδυνάμωση του θρησκευτικού τουρισμού στην Πάτμο.

Το απόγευμα θα μεταβούν στους Λειψούς όπου θα συναντηθούν με το Δήμαρχο κ. Φώτη Μάγγο. Το βράδυ θα αναχωρήσουν για τη Λέρο.

Στην Κω ο Δ. Κρεμαστινός
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού στην Κω που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΡΟΝ», γεγονός ενδεικτικό για την ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και στα Δωδεκάνησα.

Το μεταναστευτικό, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κω που μετρά τις πληγές της από τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε ως αποκλειστικά υπεύθυνους της κατάστασης τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, οι οποίοι με την απραξία τους όχι μόνο δεν εμπόδισαν αλλά επέτρεψαν να πολλαπλασιαστούν οι δουλέμποροι και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες με αποτέλεσμα οι μεταναστευτικές ροές να παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση.

Χαρακτηριστικό της επικίνδυνης πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, είναι όπως είπε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα. «Όταν ακόμα και ο ερασιτέχνης ψαράς χρησιμοποιεί GPS για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο ίδιος και πού βρίσκονται τα σύνορα, πώς είναι δυνατόν να μην τα γνωρίζει ο κ. Τσίπρας;

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Τσίπρας, απευθύνει ανοικτό προσκλητήριο σε πρόσφυγες και μετανάστες» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής. Παράλληλα, έκανε αναφορά και στην ακατανόητη στάση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία είπε πως οι κάτοικοι των νησιών πλούτισαν από τους μετανάστες!

Ο Δ. Κρεμαστινός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ανάσχεσης των δουλεμπορικών πλοίων και πρότεινε την εκτέλεση δρομολογίων από την Κω προς την Αθήνα ανά 12 ώρες για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην πρωτεύουσα και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα υπενθύμισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σειρά προτάσεων και μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο ίδιος προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών, όπως πάταξη των δουλεμπόρων μέσω της Interpol, η διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων, η εκτέλεση δρομολογίων για την μεταφορά των προσφύγων και η επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να διευκολυνθεί η αναχώρησή τους από την Ελλάδα, μέσω των Σκοπίων.

Παρά τις υποσχέσεις πάντως που έλαβε ο κ. Κρεμαστινός, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε απολύτως τίποτα με συνέπεια τα νησιά να βιώνουν σήμερα τραγικές καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»