Θλίψη σε όλο το νησί για το θάνατο του Γ. Σισαμωτού

Θλίψη σε όλο το νησί  για το θάνατο του Γ. Σισαμωτού

Θλίψη σε όλο το νησί για το θάνατο του Γ. Σισαμωτού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3466 ΦΟΡΕΣ

Υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο την ώρα που κολυμπούσε

Μέσα σε κλίμα θλίψης εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί συνόδευσαν χθες το απόγευμα τον γνωστό γυναικολόγο Γιώργο Σισαμωτό, στην τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία έγινε στις 3.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη στην πόλη της Ρόδου παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής μας, σύσσωμου του ιατρικού κόσμου, αλλά και εκατοντάδων συμπατριωτών μας, οι οποίοι θέλησαν να απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Σισαμωτός έφυγε απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2015, στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου Ρόδου, βυθίζοντας στο πένθος και στη θλίψη την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία που έγινε έδειξε ότι αιτία θανάτου για τον 64χρονο γιατρό γυναικολόγο – διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου, ήταν οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ενώ κολυμπούσε.
Ο Γιώργος Σισαμωτός, του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννήθηκε στο Καμερούν της Αφρικής στις 7 Ιουλίου του 1950.

Παρακολούθησε το Δημοτικό σχολείο στη Ρόδο, στην Παιδαγωγική Ακαδημία στο Νιοχώρι, ενώ φοίτησε τις τρεις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου στο Βενετόκλειο της Ρόδου. Μετά την ολοκλήρωση της τότε βασικής εκπαίδευσης του, εισάγεται στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στην Ιατρική Σχολή το 1968.

Αποκτά το πτυχίο του στις 18.11.1975 και ξεκινά την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Αθήνα, ενώ σε λίγο καιρό υπηρετεί τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός στο χωριό Έμπωνα της Ρόδου από τις 19.3.1976. Στη συνέχεια αναχωρεί και πάλι για την Αθήνα με σκοπό να ολοκληρώσει την ειδικότητα του στις 11.5.1984.

Ανοίγει ιδιωτικό ιατρείο και διορίζεται στο ΙΚΑ Ρόδου, όπου θα παραμείνει για πολύ λίγο καιρό, αφού το Νοσοκομείο είναι το ιατρικό του πάθος και διορίζεται στο τέλος του 1984, στο νεοσύστατο ΕΣΥ στο οποίο υπηρετούσε μέχρι το θάνατο του από τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής.
Ο Γιώργος Σισαμωτός ήταν νυμφευμένος με τη Θεανώ Μαρουλάκη και είχε ένα κορίτσι, τη Μαρία πτυχιούχο Οικονομικών Επιστημών.

Συλλυπητήρια μηνύματα
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο θλιβερό άκουσμα του αδόκητου θανάτου του ιατρού/Διευθυντή της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γιώργου Σισαμωτού, προέβη στο εξής συλλυπητήριο μήνυμα:

«Η είδηση του αδόκητου θανάτου του ιατρού Γιώργου Σισαμωτού με γέμισε απέραντη θλίψη, όπως θλίψη αισθάνεται κάθε Ροδίτης και Ροδίτισσα. Έφυγε από κοντά μας όχι μόνο ένας λαμπρός επιστήμονας, αλλά πάνω απ’ όλα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ακούραστος και κοινωνικά ευαισθητοποιημένος. Πιστός στο λειτούργημά του και στις αξίες της ιατρικής, έδωσε αστείρευτη χαρά σε χιλιάδες οικογένειες, φέρνοντας τη ζωή, μέχρι και την τελευταία ημέρα... Δυσαναπλήρωτο το κενό και η απώλεια όχι μόνο για τη Ρόδο, αλλά για ολόκληρη τη Δωδεκάνησο.

Ο εκλιπών με εξαίρετη επιστημονική κατάρτιση και αρετή, υπηρέτησε επί σειρά ετών με ήθος, εντιμότητα και αγάπη στη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Τίμησε την ιατρική επιστήμη, με πάθος και αγάπη για προσφορά, αφήνοντας σε όλους παρακαταθήκη ως φωτεινό παράδειγμα τις αρχές και τις αξίες του.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο».

Αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ρόδου εξέφρασαν την βαθειά τους θλίψη για τον άδικο χαμό του Γιώργου Σισαμωτού, ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού Γυναικολόγου- Μαιευτήρα και Διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς.

Επίσης ψήφισμα για την απώλεια του γιατρού και Αντιπρόεδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΡ, Γιώργου Σισαμωτού, εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου εκφράζει με μεγάλη θλίψη τα θερμά Συλλυπητήρια της στη οικογένεια του και στους οικείους του.

Ο Γιώργος Σισαμωτός, μαιευτήρας γυναικολόγος, υπήρξε ένας από τους συνεχιστές των μεγάλων ιατρών μαιευτήρων γυναικολόγων που υπηρέτησαν με μεγάλο ζήλο και αυταπάρνηση το λειτούργημα της ιατρικής διακονίας στο νησί μας, δίνοντας ζωή σε χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν και σήμερα θρηνούν και αυτά για το θάνατ;o του, αφού ο αείμνηστος Γιώργος ήταν αυτός που τους έδωσε την πρώτη τους αναπνοή στη ζωή τους».

Εξάλλου στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρονται τα εξής:
≤Στη θλιβερή αναγγελία θανάτου του Σισαμωτού Γεώργιου, ιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου, Αντιπροέδρου Πειθαρχικού Συμβουλίου
Το Δ.Σ. αποφάσισε:

Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να κατατεθεί στον Οίκο Ευγηρίας Δωδεκανήσου “Χαραλάμπειο” το ποσό των 200 ευρώ στην μνήμη του.
Το Δ.Σ. να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία. Ο Πρόεδρος να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.
Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στο τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Απ. Μαντάς
Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης»

Αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» εξέδωσε ανακοίνωση και ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά τον απροσδόκητο θάνατο του γιατρού μαιευτήρα γυναικολόγου Γιώργου Σισαμωτού, Διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής, εκφράζει «τη βαθειά του θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου γιατρού, του οποίου η στάση ζωής, η επιστημονική του κατάρτιση, και το ήθος τον διέκριναν και τον ανέδειξαν σε πρόσωπο που τίμησε το ιατρικό λειτούργημα και αποτέλεσε στυλοβάτη του Νοσοκομείου και της τοπικής κοινωνίας για πάνω από τρεις δεκαετίες».

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω ομόφωνα αποφασίζει:
• Να παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμο ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου εις μνήμη του εκλιπόντος.

• Να εκφράσει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του.
• Να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε θάλαμο της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ως ελάχιστος φόρος τιμής
• Επικυρώνει την απόφαση την ίδια ημέρα.

Τέλος και η Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου και Κ.Υ. αναφέρουν για τον θάνατο του γνωστού μαιευτήρα:
«Aργά το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Σεπτεμβρίου 2015, έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Σισαμωτός. Δυνατός και Αξιοπρεπής, Μαχητής και Λάτρης της Ζωής και της Δουλειάς του μέχρι το τέλος. Υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα του γιατρού στο οποίο πίστεψε βαθύτατα, από τα νιάτα του μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Δεν έπαψε ποτέ να είναι ο Άνθρωπος, ο Γιατρός, ο Δάσκαλος. Δεν έπαψε ποτέ, να οραματίζεται, να συμβουλεύει και να προσφέρει. Ευγενής, πληθωρικός, γεμάτος ιδέες και όρεξη για ατέρμονη δημιουργία. Αισιόδοξος και πάντα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση, ακόμη κι αν αυτή αφορούσε την ίδια του τη ζωή. Καλό ταξίδι Γιώργο … Σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Θα συνεχίσουμε το έργο σου. Στο οφείλουμε».

Διαβάστε ακόμη

Στις 14 Ιουνίου η δημοπρασία για τον δρόμο από τη Φανερωμένη στο αεροδρόμιο

Σε απεργία καλούνται στις 21 Μαΐου οι δημόσιοι υπάλληλοι

Τι θα γίνει με τα ιστορικά κτήρια της πόλης;

Οι περισσότερες καταγγελίες για παραλίες σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Προετοιμάζεται η περιφέρεια για τη διενέργεια των Ευρωεκλογών

Δικαιώθηκε για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ο δήμος Ρόδου

Διεθνή διάκριση σε διαγωνισμό φωτογραφίας απέσπασε ο συμπολίτης μας Βασίλης Καϋμενάκης

Ευρωεκλογές – Δημοσκόπηση: Ποιοι προηγούνται στη «μάχη» του σταυρού