Έτοιμη για νέο άθλο η Ουρανία Ρεμπούλη

Έτοιμη για νέο άθλο η Ουρανία Ρεμπούλη

Έτοιμη για νέο άθλο η Ουρανία Ρεμπούλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Η σημασία του Μαραθώνιου του Βερολίνου και γιατί εκεί έχουν σημειωθεί οι κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο

Όσοι γνωρίζουν από δρόμους αποστάσεων, αθλητές ή μη, παραδέχονται πως ο Μαραθώνιος του Βερολίνου προσφέρεται για καλές επιδόσεις και εξυπηρετεί όλους όσοι αναζητούν επίτευξη ορίων.

Εκεί άλλωστε, πριν ένα χρόνο ο Ντένις Κιμμέτο από την Κένυα πέτυχε επίδοση 2 ώρες, 2 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι η κορυφαία διαδρομή αυτή της γερμανικής πόλης, λένε οι ειδικοί, αφού δεν υπάρχουν ανηφόρες αλλά και οι όποιες στροφές είναι πολύ μικρές, με το δρομέα να βλέπει ως επί το πλείστον μια ευθεία μπροστά του, κάτι πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παλαιότερα η διαδρομή ήταν μόνο στο Δυτικό Βερολίνο αλλά από την πτώση του Τείχους και μετά άλλαξε, και ένα κομμάτι της περνάει από κει που έως το 1989 ήταν το Ανατολικό κομμάτι της πόλης, λόγω Ψυχρού Πολέμου. Μαζί μ’ αυτούς του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Ρότερνταμ, ο Μαραθώνιος του Βερολίνου βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των περισσότερων δρομέων.

Επιπλέον, κάθε χρόνο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι οι ιδανικές γι’ αυτό και επιλέγεται ο Σεπτέμβριος από τους Γερμανούς διοργανωτές. Από τις δεκατέσσερις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στο αγώνισμα, οι οκτώ σημειώθηκαν στο Βερολίνο, κάτι καθόλου τυχαίο για το «επίκεντρο» των Μαραθωνοδρόμων κάθε χρόνο.

Εκεί βρίσκεται ήδη η Ράνια Ρεμπούλη, αισιόδοξη για το όριο και το ταξίδι στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Συμμετέχοντας πέρσι το Νοέμβριο πρώτη φορά σε Μαραθώνιο, η αθλήτρια του ΓΣΝ Λέρου, κορυφαία Ελληνίδα στα 10.000μ., πήρε χάλκινο μετάλλιο.

Τον περασμένο Απρίλη κέρδισε και τον αγώνα της Ρόδου, αλλά απείχε πολύ λίγο από το χρόνο για τη συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση της Βραζιλίας. Τώρα, πιο αποφασισμένη από ποτέ, ξέρει πως έχει τη δύναμη να σημειώσει ένα χρόνο κοντά στις 2 ώρες και 38 λεπτά.

Τα 10.000μ. δεν θα τα παρατήσει, γι’ αυτό και θα είναι παρούσα στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το αγώνισμα αυτό της προσφέρει μια μοναδική προπόνηση στο κομμάτι της ταχύτητας σχετική με το Μαραθώνιο και είναι απαραίτητο στην προετοιμασία.

Οι δηλώσεις της Ράνιας Ρεμπούλη πριν την αναχώρηση για τη Γερμανία:
«Ευχαριστώ το χορηγό μου, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου, την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου για τη στήριξη και την πρωτοβουλία ως προς τη σημερινή συνάντηση, καθώς επίσης και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός για την Ευρώπη κι ευελπιστώ να πετύχω εκεί το στόχο μου για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Η χρονιά αυτή και η προετοιμασία κύλησε χωρίς τραυματισμούς ή καταπονήσεις. Μέχρι και την 30η Αυγούστου ήμουν στη Λέρο κι έκανα εκεί προπονήσεις, αλλά μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολο είναι αυτό σ’ ένα μικρό νησί, χωρίς φυσιοθεραπευτές και μασέρ. Τώρα βρίσκομαι πλέον μόνιμα στη Ρόδο λόγω ολυμπιακής χρονιάς.

Ελπίζω την Κυριακή να έχουμε ένα χαρμόσυνο νέο από την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τη Ρόδο την αγαπώ όσο και τη Λέρο γιατί από ‘δω ξεκίνησα τους αγώνες μου σε μικρότερη ηλικία. Γι’ αυτό το λόγο όταν μου έγινε η πρόταση στο περασμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα Τρίκαλα για συμμετοχή στο Μαραθώνιο της, είπα αμέσως «ναι» και δεν ταξίδεψα στο Ρότερνταμ, που θα μπορούσα από κει να έχω ήδη πιάσει το όριο.

Θέλω η Δωδεκάνησος να χαρεί μαζί μου την Κυριακή, αν όλα πάνε καλά. Μετά τη διοργάνωση στο Βερολίνο θέλω ν’ αγωνιστώ και στο Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10χλμ. Το αγώνισμα αυτό δεν το αφήνω ποτέ γιατί είναι βασική προϋπόθεση για να κάνεις Μαραθώνιο. Εκτός από την αντοχή, χρειάζεσαι και την ταχύτητα.»

Για το τι θα συναντήσει στο Βερολίνο: «Η διαδρομή στο Βερολίνο είναι επίπεδη και εκεί σημειώνονται όλα τα παγκόσμια ρεκόρ του Μαραθωνίου.

Ξέρουμε ότι η θερμοκρασία την Κυριακή θα είναι από 14 έως και 18 βαθμούς, χωρίς υγρασία. Εγώ θέλω να σημειώσω χρόνο κάτω από 2.38.00 και εν συνεχεία στόχος είναι να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ, όπως έγινε και στα 10.000 αλλά και στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Από δω και πέρα η προπόνησή μου αφορά μόνο τα Μαραθώνιο γι’ αυτό πιστεύω πως θα τα πάω πολύ καλά. Για να γίνουν όλ’ αυτά χρειάζεται η στήριξη από χορηγούς ,ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.