Ξέσπασε ο Τάσος Καραμάριος για τα… καμώματα με τον ΦΠΑ

Ξέσπασε ο Τάσος Καραμάριος  για τα… καμώματα με τον ΦΠΑ

Ξέσπασε ο Τάσος Καραμάριος για τα… καμώματα με τον ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 763 ΦΟΡΕΣ

Αιχμές κατά των κ.κ. Κρεμαστινού και Σφυρίου

«Άστραψε και βρόντηξε» χθες ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κος Τάσος Καραμάριος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα όσα γίνονται στην περιοχή της Δωδεκανήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφορικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Στην δήλωσή του ο κος Καραμάριος, επισήμανε συγκεκριμένα: «Μου προκαλεί κατάπληξη η εμμονή των πρώην υπουργών κ.κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και Κοσμά Σφυρίου να αγνοούν την καθιέρωση του 30% στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ που έγινε με το άρθρο 8 του Ν 1881/1990 με πρωτοβουλία και μόνο δική μου και την βοήθεια του τότε αρχηγού κόμματος της ΝΔ κ. Μητσοτάκη.

Η μείωση συντελεστών που έγινε με το νόμο του 1986 δεν έχει καμία σχέση με την τροποποίηση που έγινε με πρωτοβουλία μου με την οποία και επεκτάθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές εφ’ όλου των υπηρεσιών κάτι που προηγουμένως δεν υπήρξε. Γιατί λοιπόν δεν διαβάζουν σωστά τις διατάξεις του νόμου; Αν το έκαναν θα έβλεπαν ότι έγιναν με δική μας πρωτοβουλία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η απάντηση ίσως είναι απλή: Το κάνουν επίτηδες και σκόπιμα για να αποφύγουν τις ευθύνες τους που επί των ημερών τους, η κα Παπαζώη ως Υπουργός Αιγαίου επέκτεινε τις διατάξεις του νόμου αυτού και στις Κυκλάδες με το άρθρο 21 του Ν 2859/2000. Αυτό πληρώνουμε σήμερα οι Δωδεκανήσιοι και τα άλλα νησιά του Αιγαίου που συμπεριέλαβαν και νησιά (Μύκονο-Σαντορίνη κλπ) που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα σε αντίθεση με τις διατάξεις που είχαμε ψηφίσει και κάλυπταν τις διατάξεις του Ανατολικού Αιγαίου.

Κάτι που έπρεπε τότε οι κύριοι συνάδελφοι να το είχαν υπόψη τους ότι μελλοντικά θα δημιουργούνταν ένα τέτοιο πρόβλημα. Δυστυχώς με αυτή τη νοοτροπία συντάσσεται και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Παρά το γεγονός υπάρχει ακόμα χρόνος ν’ αγωνιστούν για να αλλάξει η καταστροφική για τον τόπο μας απόφαση της Κυβέρνησης.»

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί