Στους πλουσιότερους ομογενείς και φέτος ο Τζον Κατσιματίδης

Στους πλουσιότερους ομογενείς και φέτος ο Τζον Κατσιματίδης

Στους πλουσιότερους ομογενείς και φέτος ο Τζον Κατσιματίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 430 ΦΟΡΕΣ

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής φιγουράρει για το 2015 ο Νισύριος επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Forbes.

Ο ομογενής επιχειρηματίας από τα Δωδεκάνησα, που μετανάστευσε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ όταν ο ίδιος ήταν βρέφος, κατάφερε μόλις μέσα σε έναν χρόνο να αυξήσει την περιουσία του κατά 1,1 δις δολάρια, γεγονός που του επέτρεψε να ανέβει 98 θέσεις στην σχετική λίστα με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς για τη φετινή χρονιά (182ος από 280ος το 2014). Η συνολική του περιουσία αγγίζει πλέον τα 3,4 δις δολάρια και αποτελεί έναν από τους συνολικά έξι Έλληνες ομογενείς στη σχετική λίστα. Ο μοναδικός ελληνικής καταγωγής που τον ξεπερνάει είναι ο Τζιμ Ντέιβις με περουσία 4,4 δις δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει ο Τζον Κατσιματίδης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρίες Real Estate, που απασχολούν συνολικά περισσότερους από 8.500 εργαζόμενους.

Το 2013 δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια επικοινωνίας με τους κατοίκους, κάνοντας δική του ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Κυριακή πρωί στη Νέα Υόρκη.

Επεκτείνεται και στο χώρο των media
Ο Κατσιματίδης είναι πλέον έτοιμος να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον χώρο των media. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της New York Post ο Νισύριος επιχειρηματίας ετοιμάζεται να αναλάβει την διανομή μιας νέας δισεβδομαδιαίας εφημερίδας που θα αρχίσει να κυκλοφορεί μέσα στον Οκτώβριο με την ονομασία Manhattan Express, από τον εκδοτικό όμιλο Community News Group και θα καλύπτει περιοχές όπως το κέντρο του Μανχάταν, καθώς επίσης και τις άνω ανατολικές και δυτικές περιοχές.
Μάλιστα σύμφωνα με την έντονη φημολογία που υπάρχει, η εφημερίδα θα διανέμεται μέσω της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ιδιοκτησίας του Κατσιματίδη.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της εφημερίδας Daily News της Νέας Υόρκης, ωστόσο τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο