Επανασχεδιασμός των κοινόχρηστων χώρων στη Ρόδο

Επανασχεδιασμός των κοινόχρηστων χώρων στη Ρόδο

Επανασχεδιασμός των κοινόχρηστων χώρων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Στην αναβάθμιση της λαϊκής με τη δημιουργία υποδομών, που θα προσελκύσουν και περισσότερο κόσμο αλλά και στον επανασχεδιασμό της δραστηριοποίησης στους κοινόχρηστους χώρους, στοχεύει, από τη νέα χρονιά, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.

Καταρχήν, προχθές πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση στο γραφείο του στην Κρεμαστή, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, τους κ.κ. Δώρο Κωνσταντίνου και Γιώργο Κακούλη αντίστοιχα, με τη συμμετοχή και των Διευθυντών των υπηρεσιών, κατά την οποία και αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός κλιμακίου από μηχανικούς και τοπογράφους του Δήμου οι οποίοι, άμεσα, και μέχρι τέλος του χρόνου, όπως είπε, θα “οργώσουν” όλες τις ενότητες και τους οικισμούς του νησιού και θα κάνουν μία συνολική αποτύπωση των κοινόχρηστων χώρων καθώς επίσης και των κατευθύνσεων σχετικά με την εκμετάλλευσή τους από διάφορες δραστηριότητες. Και δήλωσε, χθες, ο Αντιδήμαρχος:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ουσιαστικά ξεκινάμε από μηδενική βάση να σχεδιάσουμε και να καταγράψουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους για να μην εμφανίζεται το φαινόμενο στη διάρκεια της σεζόν ή διαφορετικές αποφάσεις από τα τοπικά συμβούλια για κάποιους κοινόχρηστους χώρους και κάποιες δραστηριότητες που ασκούνται εκεί».

Όπως είπε, έχουν βάλει χρονοδιάγραμμα να ολοκληρωθεί αυτό μέχρι τα τέλη του χρόνου, οπότε με την αρχή του 2016 θα είναι έτοιμοι να χωροθετήσουν όλες τις δράσεις στους κοινόχρηστους χώρους, από τις επεκτάσεις των καταστημάτων με τα τραπεζοκαθίσματα, τους μικροπωλητές, τα περίπτερα, τις λαϊκές, και γενικά όπου εγείρεται ζήτημα ή ακόμα και στις εμποροπανηγύρεις στα χωριά όπου από τον καινούργιο χρόνο θα λειτουργήσουν, πια, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος.

Επίσης, χθες, ο ίδιος με κλιμάκιο μηχανικών των Τ.Υ. επισκέφτηκαν τη λαϊκή του Αγίου Δημητρίου όπου πραγματοποίησαν αυτοψία για τη λειτουργία της αλλά και για τις υποδομές που θέλουν να κάνουν εκεί ώστε να αναβαθμιστεί και, κατ’ επέκταση, να αυξήσουν και την επισκεψιμότητά τους. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τάχιστα, είπε ο κ. Πόκκιας, μάλιστα έχουν κάνει μία προσυνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο σχετικά το πως θα χρηματοδοτηθεί όλο αυτό το πακέτο της μελέτης και, βέβαια, οι υποδομές.

Δηλαδή, από τις μπάρες που θα τοποθετηθούν ώστε να μην κυκλοφορούν οχήματα μέσα στο χώρο τη λαϊκής, μέχρι τον φωτισμό, τις αποχετεύσεις για τους ψαράδες, ακόμη και τα κάγκελα τα οποία βρίσκονται παράλληλα με τη λαϊκή και τη χωρίζουν από τον ποταμό με τον οποίο γειτνιάζει στον Άγιο Δημήτριο. Και κλείνοντας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος:
«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική αυτή την παρέμβαση, θα αναβαθμίσει και τη λαϊκή αλλά και την εικόνα της πόλης στην είσοδο από την Καλλιθέα.

Πραγματικά, όταν θα ολοκληρωθεί όπως τη σχεδιάζουμε, θα είναι μία καινούργια εικόνα για τις λαϊκές, άρα και οι παραγωγοί και όσοι άλλοι δραστηριοποιούνται στη λαϊκή θα έχουν και οι ίδιοι μία αισθητική αναβάθμιση του χώρου και των υποδομών που χρησιμοποιούν για να προωθούν τα προϊόντα τους που τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα που παράγονται στο νησί μας είναι ποιοτικά πάρα πολύ καλά και θεωρώ ότι, όταν δημιουργήσουμε αυτές τις υποδομές, η επισκεψιμότητα της λαϊκής θα αυξηθεί άμεσα».

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών