Φαγητό στους πρόσφυγες προσέφερε ο σύλλογος Κυπρίων

Φαγητό στους πρόσφυγες προσέφερε ο σύλλογος Κυπρίων

Φαγητό στους πρόσφυγες προσέφερε ο σύλλογος Κυπρίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 383 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της ανεξαρτησίας

Το ανθρώπινό τους πρόσωπο έδειξαν τα μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου που χθες το μεσημέρι, προσέφεραν 200 μερίδες φαγητό, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό του νησιού μας.

Τα μέλη του Συλλόγου επέλεξαν μ’ αυτό τον τρόπο να γιορτάσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας των Κυπρίων, που είναι η 1η Οκτώβρη, και αποφάσισαν να προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Ρόδο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό, η κίνησή τους να βρει μιμητές και άλλους συλλόγους και φορείς τους νησιού μας.

Μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου προσέφεραν χθες 200 μερίδες φαγητό στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί μας
Μέλη του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου προσέφεραν χθες 200 μερίδες φαγητό στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί μας

Μιλώντας στη "Ροδιακή", ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Συμεωνίδης, σημείωσε για την πράξη αυτή: "Η 1η Οκτωβρίου, είναι η επέτειος ανεξαρτησίας της Κύπρου, η οποία έγινε την 1η Οκτώβρη του 1960. Θεωρήσαμε φέτος καλό, για να τιμήσουμε αυτή την ημερομηνία και επειδή η πλειονότητα των Κυπρίων έχει γνωρίσει την προσφυγιά το 1974, όπως και αρκετοί από εμάς από αυτούς που είμαστε σήμερα εδώ, είμαστε πρόσφυγες, γι' αυτό μια πλειονότητα Κυπρίων υπάρχει στη Ρόδο, θεωρήσαμε καλό ότι πρέπει να κάνουμε αυτή την κίνηση, να προσφέρουμε φαγητό στους πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται από διάφορες χώρες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, και φιλοξενούνται από το δήμο της Ρόδου. Θεωρήσαμε καλό ότι πρέπει αυτή η κίνηση να βρει μιμητές γιατί είναι γνωστό πως η σίτιση των προσφύγων, είναι ένα μεγάλο κονδύλι για το δήμο και είναι καλό να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε.

Σήμερα (σ.σ. χθες) φτιάχνουμε φαγητό το οποίο θα είναι κοτόπουλο μαζί με πλιγούρι, το μενού που μας έφτιαξε η Κυπριακή ταβέρνα, το Αγρινό, τα μέλη του συλλόγου έχουν προσφέρει τα γλυκά, φρούτα, χυμούς, ένα πλήρες γεύμα το οποίο μπορούμε να προσφέρουμε στους πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ".

Ο Δήμαρχος
Γύρω στις 2:00 το απόγευμα κατέφθασε στο χώρο των σφαγείων και ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος μόλις είχε φθάσει από το εξωτερικό όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες. Ο Δήμαρχος, είπε, καταρχήν, ότι ο Δήμος έχει ήδη ευχαριστήσει πολλαπλώς όλους τους ανθρώπους που προσφέρουν εκεί αλλά επειδή είναι άδηλο το τι μέλλει γενέσθαι με τους πρόσφυγες, υπάρχει πάντα ανάγκη για προσφορά και συνεχίζει να τους ευχαριστεί. Δεν παρέλειψε, στη συνέχεια, να καυτηριάσει ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ούτε την ευρωπαϊκή αλλά ούτε και την εθνική συνδρομή και πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.
Όπως είπε, ο Δήμος συντονίζει με τη συνδρομή των υπηρεσιών και των εθελοντών. Ωστόσο, ανέφερε ότι λήγει η τουριστική περίοδος, που σημαίνει ότι θα κλείσουν οι επιχειρήσεις που συνδράμουν το διάστημα του καλοκαιριού με τρόφιμα, φάρμακα και όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας ώστε να διατηρηθεί η δομή. «Είναι υποχρεωτικό πλέον να μπούμε σε μία άλλη διαδικασία», είπε.

Συγκρίνοντας, μάλιστα, με την αντιμετώπιση που είδε προς τους πρόσφυγες στο Μόναχο όπου βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες, είπε: «Αυτό το άνοιγμα της κοινωνίας προς αυτούς τους ανθρώπους, δείχνει ακριβώς τη διαφορετική κουλτούρα με την οποία τους αντιμετωπίζουμε εμείς, με την απλή έννοια του φιλόξενου ανθρώπου, του νησιώτη και την ανταποδίδει».
Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον κ. Συμεωνίδη και του είπε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουν την επέτειο και ότι ο Σύλλογος είναι παρόν σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας