Αρ. Παυλίδης: δεν προβλήθηκε κυβερνητική αντίσταση για το ΦΠΑ

Αρ. Παυλίδης: δεν προβλήθηκε  κυβερνητική αντίσταση για το ΦΠΑ

Αρ. Παυλίδης: δεν προβλήθηκε κυβερνητική αντίσταση για το ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 184 ΦΟΡΕΣ

Την αιφνιδιαστική κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (και) στη Ρόδο, στηλίτευσαν, χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, ο πρώην Υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο πρώην Δήμαρχος Ροδίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΟ.ΔΗ., κ. Χατζής Χατζηευθυμίου.

Καταρχήν, ο κ. Παυλίδης ο οποίος είχε, χθες, συνάντηση στο Δημαρχείο με τον κ. Χατζηδιάκο (βλ. άλλες στήλες), τόνισε ότι η απόφαση που ελήφθη για το ΦΠΑ ήταν χωρίς καμία αντίσταση.

Όπως είπε, δεν ελήφθη υπόψη ότι οι συνθήκες για να εγκρίνει η τότε ΕΟΚ το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο δεν έχουν καταργηθεί αλλά επιδεινώθηκαν και οι συντελεστές καταργήθηκαν τη στιγμή που η κατάσταση είναι χειρότερη.

«Δεν προβλήθηκε αντίσταση κυβερνητική», είπε ο πρώην Υπουργός και ανέφερε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ισχύει το καθεστώς αυτό ενώ όποιους λόγους προέβαλε τότε η Ελλάδα για να τεθεί σε ισχύ, υπάρχουν και σήμερα.

Πλήττεται η νησιωτική Ελλάδα και η Ρόδος για την οποία έχουν παρέλθει οι εποχές της εξαιρετικής ανάπτυξης, δήλωσε, στη συνέχεια, και επεσήμανε ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε γλυτώσει εάν είχε γίνει μία διαφορετική διαπραγμάτευση.

«Θα το βρούμε μπροστά μας σε πολλές περιπτώσεις», τόνισε ακόμη ενώ σε ερώτηση εάν η κατάργηση τέθηκε από τις Βρυξέλλες ή την ελληνική κυβέρνηση, είπε ότι σε μία πρώτη διερεύνηση που έκανε, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για Κοινοτική απόφαση.

Είναι κρίμα, είπε καταλήγοντας, αφού θα πλήξει τους πάντες μια και πρόκειται για έμμεσο φόρο που απευθύνεται σε κάθε καταναλωτή.
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηευθυμίου είπε ότι θα έπρεπε να είχε συγκληθεί από πριν το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για το θέμα αυτό, μια και υπήρχε ο φόβος για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

Κλείνοντας το θέμα ο Δήμαρχος, επανέλαβε τα όσα είχε πει σε δηλώσεις του προχθές, ότι δηλαδή πρόκειται για μία απόφαση που βγήκε «εν κρυπτώ» αφού δύο ημέρες πριν γίνει η κατάργηση των συντελεστών, ο ίδιος είχε επαφή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, κ.κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και Δημήτρη Γάκη, που όπως είπε και εκείνοι πιάστηκαν εξ απίνης, οι οποίοι και τον διαβεβαίωναν ότι θα έπαιρναν πρωτοβουλίες για να μετατεθεί.

Ο κ. Χατζηδιάκος, επανέλαβε την πρόθεσή του να γίνει νομική διερεύνηση για να προσφύγει ο Δήμος, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς, καταρχήν στο ΣτΕ και στη συνέχεια στα Ευρωπαϊκά όργανα και είπε ότι το θέμα πρέπει να έρθει και στο δ.σ. προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.
«Θα το παλέψουμε και σε άλλα επίπεδα», κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου