Μ. Σεΐτης: Σταματούν τα όνειρα;

Μ. Σεΐτης: Σταματούν τα όνειρα;

Μ. Σεΐτης: Σταματούν τα όνειρα;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1417 ΦΟΡΕΣ

Στην πρωινή εκπομπή του Άλφα ο ροδίτης αθλητής

Τον Μιχάλη Σεΐτη, τον Ρόδιο αθλητή που γνωρίσαμε όλοι μας για το πείσμα και την αποφασιστικότητά του και παρά το γεγονός ότι έχασε το πόδι του σε τροχαίο ατύχημα, δεν το έβαλε κάτω, καταφέρνοντας να διακριθεί παγκοσμίως και να κατακτήσει μετάλλια, φιλοξένησε χθες στην πρωινή εκπομπή του Άλφα ο Σπύρος Χαριτάτος.

Η εκπομπή του δημοσιογράφου του καναλιού της Κάντζας, ξεκίνησε χθες, με τον ίδιο να απευθύνεται προς τους τηλεθεατές ρωτώντας τους αν σταματούν τα όνειρα.

"Σταματούν τα όνειρα; Σταματούν τα θέλω; Σταματούν ποτέ οι επιθυμίες; Μπορεί κάποιος ή ένα περιστατικό να μας κάνει να σταματάμε ή να αδρανοποιήσει τη σκέψη μας, τα όνειρά μας; Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο; Για πολλούς η απάντηση είναι γρήγορη και βολική.
Ναι, τι να κάνουμε, έτυχε. Αλλά θέλω να πιστεύω οτι για τους περισσότερους από την παρέα μας, και ολοένα θα γινόμαστε και περισσότεροι, τα όνειρα δεν σταματάνε. Δεν σταματάνε τα όνειρα, δεν σταματάνε τα θέλω. Δεν υπάρχει όριο.

Όριο πρέπει να έχουμε απεριόριστο στη ζωή μας, να χαμογελάμε και την κάθε δυσκολία πρέπει να την βλέπουμε ως αφετηρία μιας άλλης ζωής, που μπορεί να έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αν όχι για εμάς αυτή τη στιγμή, γιατί τα καλά έρχονται και τα καταλαβαίνεις στο αποτέλεσμα, για το σύμπαν γύρω μας, για το μικρόκοσμο γύρω μας, ή και για το μεγάλο κόσμο γύρω μας" ανέφερε μιλώντας στους τηλεθεατές ο κ. Χαριτάτος.

Μόλις εμφανίστηκε ο Μιχάλης στην οθόνη, ο κ. Χαρίτατος συμπλήρωσε "να, αυτός, είναι ο Μιχάλης, που τα κατάφερε μετά από ένα τροχαίο, κατάφερε να επιμείνει και ως αθλητής, να συνεχίσει να είναι αθλητής, να έχει και πρωτιές και να διεκδικεί με το εθνόσημό μας, να κάνει χαμογελαστούς όλους εμάς. Και τους φίλους του στη Ρόδο, και όλους εμάς".

Ο κ. Χαριτάτος, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ζήτησε συγγνώμη από τον ρόδιο αθλητή, για το γεγονός ότι δεν τον κάλεσε νωρίτερα στην εκπομπή του για να τον συστήσει στους τηλεθεατές, ενώ τόνισε πως έχει λάβει αρκετά μηνύματα τον τελευταίο καιρό στα οποία αναφέρονται στον Μιχάλη, στο κουράγιο του, στην αποφασιστικότητα και το ταλέντο του. Ο κ. Χαριτάτος απευθυνόμενος στον Μιχάλη, τον ρώτησε αν σταματούν τα όνειρα, με τον Μιχάλη να απαντάει πως δεν σταματούν ούτε τα όνειρα, ούτε τα θέλω.

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του και τους επικείμενους αγώνες στους οποίους ο Μιχάλης θα συμμετάσχει ο ίδιος απάντησε "μετά από μια χρονιά γεμάτη προπονήσεις, πολύ κούραση και πολύ κόπο, κατάφερα να είμαι 5ος στον κόσμο, και με αυτό τον τρόπο έχω πιάσει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ντόχα. Έτσι στις 19 του μήνα, η αποστολή αναχωρεί για Ντόχα και οι αγώνες ξεκινάνε στις 21".

Λίγο μετά, ο κ. Χαριτάτος ζήτησε απο τον Μιχάλη να περιγράψει στους τηλεθεατές την ιστορία του προκειμένου να ακούσουν κάποιοι που ενδεχομένως έχουν παρόμοιο περιστατικό με τον ίδιο ή έχουν παιδιά ή φίλους με αναπηρία και νομίζουν οτι πρέπει να μείνουν καθηλωμένοι ή περιορισμένοι.

Ο Μιχάλης τόνισε "ένα τροχαίο ατύχημα όπως το δικό μου που είχε αυτή την εξέλιξη, είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο κομμάτι που μπορεί να τύχει στη ζωή μας. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστείς και μπορείς να το διαχειριστείς γιατί δεν είναι εύκολο καθόλου, και να πάρεις όλη αυτή την αρνητική ενέργεια που έρχεται και να τη μετατρέψεις ως θετική", ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις σκέψεις που κάνει εκείνες τις ώρες, ο ίδιος απάντησε "αυτό που με κρατάει δυνατό είναι η αγάπη μου για αυτό που κάνω, μπορεί να κουράζομαι αλλά αυτό μου δίνει δύναμη γιατί είναι αυτό που μου αρέσει".

Ο κ. Χαριτάτος, μιλώντας στον Μιχάλη Σεΐτη, τόνισε "αποτελείς πρότυπο για ορισμένους νέους που είτε έτσι γεννήθηκαν, με μια αδυναμία κίνησης, είτε ενδεχομένως λόγω μιας πάθησης, ενός τροχαίου ατυχήματος, παρουσιάζουν αδυναμία κίνησης. Εγώ επαναλαμβάνω και με τη δική σου παρουσία εδώ, ότι πιστεύω πως η μόνη αναπηρία που πρέπει να φοβόμαστε, είναι η αναπηρία που μπορεί να έχει κάποιος στην ψυχή".

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, ερωτηθείς σχετικά με το εάν του δίνονται οι ευκαιρίες προκειμένου να προπονηθεί για τους αγώνες στην Ντόχα, ο ίδιος απάντησε "προπονούμαι στην Αθήνα, έχω αυτή την πολυτέλεια και έχω καταφέρει να προπονούμαι με τη βοήθεια φίλων και της οικογενείας μου και του προπονητή μου που είμαστε κάθε μέρα μαζί στο στάδιο, και των προσθετικών μου, οι κύριοι Δημήτρης και Κωνσταντίνος Χρονόπουλος είναι κοντά μου από την πρώτη στιγμή και είμαστε σαν οικογένεια".

Διαβάστε ακόμη

Προσοχή… αδιέξοδο!

Τη Ρόδο επισκέφθηκε o Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

3χρονο κοριτσάκι έπεσε από μπαλκόνι στη Ρόδο και τραυματίστηκε σοβαρά

Aνακοίνωση της παράταξης του Αντ. Καμπουράκη για το δάνειο που πρόκειται να λάβει ο δήμος Ρόδου

Άσκηση για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο έγινε στο λιμάνι της Ρόδου

Σωματείο Ε.Ι.Χ. με οδηγό: «Δεν είναι μέλη μας οι εταιρείες που κατήγγειλαν οι ταξιτζήδες»

Δάνειο 9,5 εκατομμυρίων θα αιτηθεί ο δήμος της Ρόδου

Για το θέμα του Εθνικού Θεάτρου ενημερώθηκε ο αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας