Εκδήλωση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών στη Ρόδο

Εκδήλωση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών στη Ρόδο

Εκδήλωση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 320 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την αποκάλυψη ενός νέου θαυμαστού κόσμου, την ύπαρξη του οποίου δεν υποπτευόμαστε, με απροσδόκητες δομές και συναρπαστικές ιδιότητες και με πληθώρα διαφαινόμενων εφαρμογών.

Στο συναρπαστικό αυτό ΝΑΝΟΚΟΣΜΟ θα μας ταξιδέψει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 19.00, στην αίθουσα “Γεώργιος Καραγιάννης” του ΕΒΕΔ ο κ. Αναστάσιος Βάρβογλης. Ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ., συγγραφέας μεταξύ των άλλων, του βιβλίου «Χημείας Απόσταγμα», είναι γνωστός για την ικανότητά του να μεταδίδει στο ευρύ κοινό με απλό και κατανοητό λόγο επιστημονικές γνώσεις και εξελίξεις της Επιστήμης της Χημείας.

Αξίζει λοιπόν μια γνωριμία με τον νανόκοσμο, που στην ομιλία θα γίνει με έμφαση στην παρουσίαση νέων μορφών του άνθρακα και του χρυσού, την αποκάλυψη νέων ρόλων για τα DNA, καθώς και σε παραδείγματα από φυσικά και συνθετικά νανοϋλικά. Η ομιλία θα κλείσει με μια σύντομη αναφορά στη Νανοτέχνη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Περιφερειακό Τμήμα Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με την ευγενική υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2015.

Διαβάστε ακόμη

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη