Καταδικάστηκε Αιγύπτιος για διευκόλυνση

Καταδικάστηκε Αιγύπτιος για διευκόλυνση

Καταδικάστηκε Αιγύπτιος για διευκόλυνση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 51χρονος Αιγύπτιος που κατηγορούνταν ότι διευκόλυνε δύο αλλοδαπούς ηλικίας 18 και 15 ετών να ταξιδέψουν από τη Ρόδο στο εξωτερικό.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 51χρονο Αιγύπτιο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο 51χρονος από την Αίγυπτο πήγε στις 26 Μαΐου 2015 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου μαζί με τον 18χρονο από την Συρία και την 15χρονη από το Ιράκ. Εκεί προσποιούμενος ότι είναι οικογένεια, επιχείρησε να διευκολύνει τους δύο νεαρούς αλλοδαπούς να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.
Όμως οι αστυνομικοί που διενεργούσαν στοχευμένο έλεγχο συνέλαβαν τον Αιγύπτιο ο οποίος φέρεται ότι εξυπηρετούσε τους νεαρούς έναντι αμοιβής.

Τα διαβατήρια καθώς και οι κάρτες επιβίβασης που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Ενώπιον της ανακρίτριας ο Αιγύπτιος φέρεται να δήλωσε πως τον άλλα άτομα τον εκβίασαν λέγοντας του πως σε περίπτωση που δεν τους βοηθούσε θα κινδύνευαν τα παιδιά του!
Προκειμένου λοιπόν να τα προστατεύσει δέχτηκε να βοηθήσει τα δύο νεαρά παιδιά, να ταξιδέψουν από το νησί μας στο εξωτερικό.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση και τον έστειλαν στην φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο