Με την τιμή ζώνης ο υπολογισμός για τους ημιυπαίθριους

Με την τιμή ζώνης ο υπολογισμός για τους ημιυπαίθριους

Με την τιμή ζώνης ο υπολογισμός για τους ημιυπαίθριους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Η τιμή ζώνης θα αποτελέσει τελικώς την βάση στην οποία θα στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, καθώς - όπως ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η υπουργός Περιβάλλοντος - η προσπάθεια που έγινε από το υπουργείο ώστε η ρύθμιση να βασιστεί στη

Η τιμή ζώνης θα αποτελέσει τελικώς την βάση στην οποία θα στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, καθώς - όπως ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η υπουργός Περιβάλλοντος - η προσπάθεια που έγινε από το υπουργείο ώστε η ρύθμιση να βασιστεί στην αντικειμενική αξία, θα έκανε πολύπλοκο το όλο σύστημα.

Η κ. Μπιρμπίλη εξήγησε πως υπήρξε μια νομοτεχνική ρύθμιση ώστε να προχωρήσει η διάταξη με την αντικειμενική αξία - καθώς αυτό θα έδινε μια πολύ αντικειμενικότερη εικόνα της κατάστασης - όμως οι υπηρεσίες αποφάνθηκαν ότι θα ήταν πολύπλοκο να αντιμετωπίζεται «ατ χοκ» κάθε κτίσμα ξεχωριστά.

Ενημέρωσε ότι αυτό που έγινε είναι ότι περιορίζεται λίγο η τιμή ζώνης ανά ΟΤΑ - στην περίπτωση που υπάρχει τέτοια διαφοροποίηση - με αποτέλεσμα να ενισχύεται η αντικειμενικότητα στον προσδιορισμό των τιμών σε μεγάλες περιοχές.

Ακόμη η υπουργός δήλωσε ότι δεν αλλάζει τίποτα στο καθεστώς των τεκμηρίων διαβίωσης, ξεκαθαρίζοντας ότι όπως δηλώνονταν οι ημιυπαίθριοι θα δηλώνονται.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10