Είχε κρύψει ναρκωτικά στο εσώρουχό της

Είχε κρύψει ναρκωτικά στο εσώρουχό της

Είχε κρύψει ναρκωτικά στο εσώρουχό της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 571 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκαν χθες 39χρονος που συνελήφθη πριν από τρία χρόνια να κατέχει ποσότητα ηρωίνης και κοκαΐνης, καθώς και η 36χρονη σύζυγος του η οποία είχε κρύψει στο εσώρουχό της ναρκωτικά, προκειμένου να τα δώσει στον άνδρα της κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Σε βάρος του ζευγαριού είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών από κοινού από δράστη μη τοξικομανή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από δράστη μη τοξικομανή κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε αστυνομικό κατάστημα από μη τοξικομανή (η τελευταία κατηγορία βάραινε μόνο την 36χρονη).

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, μετέτρεψε τις κατηγορίες σε πλημμέλημα και τις έπαυσε εφ’ όρου και για τους δύο κατηγορούμενους, ενώ έκρινε ένοχη μόνο την 36χρονη για την εισαγωγή των ναρκωτικών σε αστυνομικό κατάστημα και της επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους την οποία αναστέλλει επί τριετία.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 το μεσημέρι στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου όταν κλιμάκιο του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντόπισε τον 39χρονο.

Συγκεκριμένα κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής, του έγινε έλεγχος κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του α) ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους 26 γραμμαρίων και β) ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 03 γραμμαρίων.

Ο 39χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Όμως η υπόθεση δεν σταμάτησε εδώ, αφού στις 13 Αυγούστου 2012 το πρωί η 36χρονη σύζυγος πήγε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου να επισκεφθεί τον 39χρονο ο οποίος ήταν κρατούμενος και αποπειράθηκε να εισάγει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της επιμελώς κρυμμένες (εντός του εσωρούχου της) τρεις συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 3 γραμμαρίων και τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 24 γραμμαρίων.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου