Αθωώθηκε ξενοδόχος για θάνατο από ηλεκτροπληξία

Αθωώθηκε ξενοδόχος  για θάνατο από ηλεκτροπληξία

Αθωώθηκε ξενοδόχος για θάνατο από ηλεκτροπληξία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (Μεταβατική έδρα Κω) 55χρονος γιατρός ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κω, ο οποίος κατηγορούνταν για το θάνατο από ηλεκτροπληξία εν ώρα εργασίας στην επιχείρησή του, 25χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής πριν από επτά χρόνια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό προχθές στην Κω, καθώς ο 55χρονος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής ο ξενοδόχος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (Μεταβατική έδρα Κω).

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου και Γιάννη Μπαλαλή οι οποίοι και επεσήμαναν το περιεχόμενο της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης σύμφωνα με την οποία το ρελέ διαφυγής αλλά και η ηλεκτρονική αντλία που χρησιμοποίησε ο αλλοδαπός ήταν εντάξει, ενώ απέδειξαν πως δεν υπήρχε δεύτερη αντλία, απάλλαξε τον 55χρονο από κάθε κατηγορία. Ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση για την οικογένεια του αλλοδαπού παραστάθηκε ο κ. Αριστείδης Ζαμάγιας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Κω εκκρεμούν δύο αγωγές της οικογένειας του 25χρονου Αλβανού σε βάρος του 55χρονου ξενοδόχου, με τις οποίες οι συγγενείς του διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το ατύχημα είχε συμβεί στις 6 Μαΐου 2008 στην Κω και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο άτυχος αλλοδαπός.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο 25χρονος στις 12.15 το μεσημέρι εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στην πισίνα του ξενοδοχείου του 55χρονου και εκεί στη προσπάθεια του να τοποθετήσει στην πρίζα μπαλαντέζας μία αντλία νερού ο νεαρός αλλοδαπός έπαθε ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Στο τόπο του ατυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί και όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή για τη λειτουργία της πισίνας στο εν λόγω ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του.

Ο 25χρονος ήταν γνωστός και συμπαθής στη τοπική κοινωνία, ενώ ασχολούνταν με το καθαρισμό πισίνων σε ξενοδοχεία της Κω.
Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο