Γερμανίδα κτηνίατρος θέλει να έρθει στη Ρόδο για την στείρωση αδέσποτων

Γερμανίδα κτηνίατρος θέλει να έρθει στη Ρόδο για την στείρωση αδέσποτων

Γερμανίδα κτηνίατρος θέλει να έρθει στη Ρόδο για την στείρωση αδέσποτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 521 ΦΟΡΕΣ

Γερμανίδα κτηνίατρος επιθυμεί να έρθει στη Ρόδο και να στειρώσει δωρεάν και χωρίς αμοιβή αδέσποτα ζώα. Πρόκειται για εθελοντική προσφορά εκ μέρους του στο πλαίσιο της δράσης του συλλόγου προστασίας ζώων του Βερολίνου.

Η πρότασή της που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, περιλαμβάνει επίσκεψη στη Ρόδο το διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως 23 Δεκεμβρίου και κατατίθεται από τους υπεύθυνους του δημοτικού κυνοκομείου.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που το σώμα αποφασίσει να αποδεχτεί την πρόταση θα υπογραφεί σχετική σύμβαση με το δήμο Ρόδου ώστε να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις του κυνοκομείου για το σκοπό αυτό.
Η εισήγηση επί του θέματος έχει ως εξής:
«Ως γνωστό, το Δημοτικό Κυνοκομείο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία Ρόδου που στελεχώνεται από εθελοντές συμπολίτες μας.

Η λειτουργία του κυνοκομείου εν γένει στηρίζεται πέραν της συνεισφοράς του Δήμου, στην εθελοντική προσφορά εργασίας και υλικών από εθελοντές φιλόζωους. Υπάρχει δε εθελοντική προσφορά ακόμη και από αλλοδαπούς που στηρίζουν τη λειτουργία του κυνοκομείου.
Σημειώνεται ότι το δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου έχει πιστοποιηθεί ως χώρος ιατρείου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με τη με αρ. πρωτ. 9102/30-11-2012 απόφαση Διευθυντή Κτηνιατρικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μια από τις σπουδαιότερες εθελοντικές δράσεις, είναι αυτή που γίνεται από ιδιώτες κτηνιάτρους που με δικά τους έξοδα προβαίνουν σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών και σκύλων, δράση σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο περιορισμός του αριθμούς τους σε επίπεδο νησιού, είναι σημαντικό να διατηρείται εντός συγκεκριμένου εύρους.

Υπάρχει αίτημα από την κτηνίατρο κ. INES (Ινες) LEEUW (ΛΕΟΥΒ) του Josef LOTHAR, (άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού-κλάδος Κτηνιάτρων με αρ. μητρώου 3-04567 στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με ημερομηνία εγγραφής 19/5/2010 και ισχύ έως 26/2/2016 να προβεί δωρεάν σε στειρώσεις και στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας χωρίς αντάλλαγμα τα απαιτούμενα υλικά (εξοπλισμός και αναλώσιμα) για το διάστημα από 24 Οκτωβρίου 2015 έως 23 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δημοτικού κυνοκομείου και της υπευθύνου κτηνιάτρου.

Η ανωτέρω εθελοντής κτηνίατρος θα ασκήσει τα προαναφερόμενα στο πλαίσιο δράσης του Συλλόγου Προστασίας Ζώων με την επωνυμία «Forderverein Arche Noah e.V» αρ. κατάθεσης πρωτοδικείου 25283Νz, ο οποίος εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας επί της οδού Gierkezeile 29, Τ.Κ. 10585, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρος του κ. Thomas BUSCH.

Το παραπάνω αίτημα έχει περιέλθει στο Δήμο από το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου, οι οποίοι ζητούν την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την κτηνίατρο, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της το συγκεκριμένο διάστημα εθελοντικά, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Ρόδου, καθώς η δράση του αποτελεί εξ’ ολοκληρου εθελοντική προσφορά προς το νησί μας.

Η διάθεση εγκαταστάσεων των Δήμων σε εθελοντές κτηνιάτρους προβλέπεται στην παράγραφο 11 του άρθρπθ 9 του Ν. 4039/2012, σύμφωνα με τους όρους της Υπουργικής Απόφασης 1714/75275/6-7-2015 (ΦΕΚ Β/1486/16-7-2015).

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των υπευθύνων του δημοτικού κυνοκομείου, καλείτε το σώμα να αποδεχτεί την εθελοντική προσφορά του παραπάνω κτηνιάτρου εντάσσοντας την στον σχεδιασμό των δράσεων του δημοτικού κυνοκομείου.

Μετά παραπάνω, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου να εγκρίνει:
1) Την αποδοχή της εθελοντικής προσφοράς της κτηνιάτρου κ. INES (Ινες) LEEUW (ΛΕΟΥΒ) του Josef LOTHAR, (άδεια άσκησης επαγγέλματος Γεωτεχνικού-κάδος Κτηνιάτρων με αρ. μητρώου 3-04567 στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με ημερομηνία εγγραφής 19/5/2010 και ισχύ έως 26/2/2016.

2) Οι στειρώσεις θα λάβουν χώρα αποκλειστικά εντός του εγκεκριμένου ιατρικού χώρου του Δημοτικού Κυνοκομείου Ρόδου, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου δημοτικού κτηνιάτρου.

3) Οι στειρώσεις θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο σε αδέσποτα ζώα του νησιού μας και σε καμιά περίπτωση δεν θα αφορούν σε δεσποζόμενα κατοικίδια.

4) Η ανωτέρω εθελοντής κτηνίατρος θα ασκήσει το προαναφερόμενο έργο στο πλαίσιο δράσης του Συλλόγου Προστασίας Ζώων με την επωνυμία «Forderverein Arche Noah e.V» αρ. κατάθεσης πρωτοδικείου 25283Νz, ο οποίος εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας επί της οδού Gierkezeile 29, Τ.Κ. 10585, νόμιμα εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρος του κ. Thomas BUSCH».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας