Ανοίγει σταδιακά ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος

Ανοίγει σταδιακά ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος

Ανοίγει σταδιακά ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 286 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται το χάος στις αεροπορικές πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από την Ευρώπη. Παρά την απόφαση των υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε να άρουν από σήμερα τους περιορισμούς στις πτήσεις αεροσκαφών και την προσπάθεια αε

Συνεχίζεται το χάος στις αεροπορικές πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από την Ευρώπη. Παρά την απόφαση των υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε να άρουν από σήμερα τους περιορισμούς στις πτήσεις αεροσκαφών και την προσπάθεια αεροπορικών εταιρειών να ξεκινήσουν δρομολόγια δεν υπάρει σημαντική βελτίωση.

Στην Ελλάδα

Για σήμερα έχουν ακυρωθεί 74 πτήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος και 36 στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Λόγω της κατάστασης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέστειλαν την 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για Πέμπτη και Παρασκευή

Η μετεωρολογική υπηρεσία επισημαίνει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση μεταφοράς μέρους αλλά όχι σημαντικού της ηφαιστειακής στάχτης στην Ελλάδα. Το κρίσιμο διάστημα εστιάζεται από σήμερα το απόγευμα και για 24 ώρες.

Γαλλία-Γερμανία

Στα αεροδρόμια του Παρισιού Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ και Ορλι θα πραγματοποιηθούν "σταδιακά" σήμερα τα τρια τέταρτα των διεθνών πτήσεων, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RTL ο γάλλος υπουργός Οικολογίας Ζαν-Λουί Μπορλό.

Η Air France ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι οι υπερατλαντικές πτήσεις από το Ρουασί και το Ορλί θα επαναληφθούν σήμερα. Η εταιρία θα επαναλάβει επίσης ένα μεγάλο μέρος των εσωτερικών της πτήσεων, ενώ οι πτήσεις προς την Ευρώπη θα επαναληφθούν από το μεσημέρι και μετά.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα 200 πτήσεις, λιγότερο από το 15% της συνήθους διεθνούς κίνησής της.

Βρετανία

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις σημερινές πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, λόγω νέων ανησυχιών για επιδείνωση του ηφαιστειακού νέφους.

Η ΒΑ πρόσθεσε ότι ελπίζει να επαναλάβει τις υπερατλαντικές της πτήσεις μετά τις 16:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), σε περίπτωση που ανοίξει "πλήρως και αμετακλήτως" ο βρετανικός εναέριος χώρος, ο οποίος παραμένει κλειστός από το μεσημέρι της 15ης Απριλίου.

Η εταιρεία easyJet ακύρωσε μέχρι τις 16:00 GMT (19:00 ώρα Ελλάδας) όλες τις πτήσεις της προς τη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, αλλά πραγματοποιούνται κανονικά οι πτήσεις προς τη Νότια Ευρώπη.

Ο εναέριος χώρος στη βόρεια Βρετανία άνοιξε όπως είχε προβλεφθεί στις 06:00 GMT το πρωί της Τρίτης, αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη.

Ανοίγει σταδιακά ο εναέριος χώρος Ιταλίας, Ελβετίας και Βελγίου

Ανοίγει σταδιακά ο εναέριος χώρος στη βόρεια Ιταλία σήμερα από τις 06:00 ώρα GMT, ειδικά τα αεροδρόμια Μαλπένσα και Λινάτε του Μιλάνου.

Οι πτήσεις στο Βέλγιο, που είχαν διακοπεί από τις 15 Απριλίου εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας, επαναλαμβάνονται από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε επίσημη πηγή. Από τις 06:00 το πρωί επιτρέπονται μόνο οι προσγειώσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υφυπουργού Μεταφορών Ετιέν Σουπ, αεροπλάνα φτάνουν στα αεροδρόμια των Βρυξελλών, του Σαρλερουά και της Λιέγης, ενώ οι απογειώσεις θα επιτραπούν στις 12:00 GMT.

Σταδιακά άρχισαν να εκτελούνται από τις 06:00 GMT οι πτήσεις και από την Ελβετία.

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης άρχισε να λειτουργεί, όμως αρκετές πτήσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθούν. Το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό το Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι πολλοί Ελβετοί τουρίστες.

Το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο της Γενεύης που σύμφωνα με τις αεροπορικές αρχές θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να λειτουργήσει κανονικά.







Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης