Βίντεο: Τι είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για το ασφαλιστικό και την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Ν. Σαντορινιός

Βίντεο: Τι είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για το ασφαλιστικό και την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Ν. Σαντορινιός

Βίντεο: Τι είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για το ασφαλιστικό και την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Ν. Σαντορινιός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 153 ΦΟΡΕΣ

Χθες (20/10/15) ο Νεκτάριος Σαντορινιός, καλεσμένος στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μέγκα, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, μίλησε για τα ισοδύναμα που προτίθεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το ασφαλιστικό, την προστασία της πρώτης κατοικίας και το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός σχετικά με το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: ο φόρος δεν πρέπει να ισχύσει για τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, όπου αφορούν άλλωστε και την πλειοψηφία των παιδιών. Αυτό δε πρέπει να το συζητάμε καν. Για δε όμως, την ιδιωτική εκπαίδευση, και πάλι θα έλεγα, ότι δεν πρέπει να ισχύσει ο φόρος, αλλά αν είναι αναπόφευκτο, τότε μόνο να αλλάξει συντελεστή. Με αυτό το διαχωρισμό δεν υπονοείται ότι στα ιδιωτικά σχολεία πάνε μόνο οι πλούσιοι, απλά ότι στα φροντιστήρια και στις ξένες γλώσσες υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία από την αύξηση, λόγω του όγκου των παιδιών που τα χρησιμοποιούν.

Για το ασφαλιστικό και το φημολογούμενο «κόψιμο»

«Η πρόθεση του Υπουργείου για το νέο ασφαλιστικό, που πρόκειται να έρθει σύντομα στη δημοσιότητα, είναι να υπάρξει μια εκ βάθρων αναδιοργάνωσή του, στη λογική να απλοποιηθεί, να γίνει πιο δίκαιο, αναδιανεμητικό και φυσικά βιώσιμο. Γιατί ακόμη και

Συμφωνίες να μην είχαμε, ή Μνημόνια, το ασφαλιστικό για πολλούς λόγους δεν είναι βιώσιμο, επομένως έπρεπε να αλλάξει».

«Αυτά που ακούγονται για κόψιμο των συντάξεων, αφορούν κυρίως τις πρόωρες- θεσμός που γενική απαίτηση να αλλάξει. Ακόμη και εσείς τα ΜΜΕ, για χρόνια καταδεικνύατε τις αδικίες. Η περικοπή στις πρόωρες που εισάγεται λειτουργεί σαν αντικίνητρο για να περιοριστούν. Η λογική μας είναι ότι, αν είναι να ξεκινήσουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, πρέπει να ξεκινήσουν από τα λιγότερο κοινωνικά δίκαια μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα. Δε μπορείς να περικόψεις τη σύνταξη κάποιου με πλήρη χρόνια εργασίας και με πλήρεις εισφορές- αναγκαστικά θα «χτυπηθούν» οι πρόωρες συντάξεις που σε σχέση με τις υπόλοιπες ήταν οι λιγότερο κοινωνικά δίκαιες».

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με τα όρια που θα αλλάξουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Εγώ με βάση τις όποιες φήμες δε μπορώ να συζητήσω. Πάγια θέση μας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως φαντάζομαι πρέπει να είναι και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Να σας θυμίσω μόνο ότι την προηγούμενη φορά στην εκπομπή σας, είχατε τίτλο ότι θα έρθουν όλες οι κοινωνικές αλλαγές σε ένα άρθρο- με ένα νόμο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, οπότε ας περιμένουμε όλοι και αυτή τη φορά την ανακοίνωση των αλλαγών στο πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία από την κυβέρνηση. Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις της κας. Κατσέλη, αυτός που δε θα προστατευθεί είναι αυτός που δεν είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης. Ο συνεργάσιμος δανειολήπτης είναι αυτός που μπορεί να αποδείξει στην τράπεζα ότι αδυνατεί να αποπληρώσει και αυτός θα προστατευθεί».

Για την κυβερνητική πολιτική και τα ισοδύναμα

«Τα μέτρα που ήταν μέρος της Συμφωνίας τα γνωρίζαμε όλοι, πριν ακόμη τις εκλογές. Εμείς υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό ένα πρόγραμμα ισοδυνάμων που στην ουσία είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας το οποίο και θα αναπτυχθεί μέσα στην τετραετία. Αυτό σημαίνει απλά ότι θα έρχεται ένας νόμος με μέτρα και ένας νόμος με ισοδύναμα». «Δε γνωρίζω ακόμη σε ποια ισοδύναμα θα καταλήξει η κυβέρνηση. Γεγονός όμως είναι πως μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η λίστα με αυτά».

«Για όσους μας κατηγορούν ότι έχουμε χάσει την ιδεολογία μας εγώ λέω ότι και ιδεολογία υπάρχει και μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα αναδιανεμητικό πρόγραμμα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ταγμένη να βάλει βαθιά το μαχαίρι στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Εκεί είναι η ουσία και η απαίτηση του κόσμου».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο