Οδύνη και σπαραγμός στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο Κω

Οδύνη και σπαραγμός στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο Κω

Οδύνη και σπαραγμός στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1898 ΦΟΡΕΣ

Στην ταφή των 4 μικρών παιδιών που πνίγηκαν στην Καλόλιμνο

Μουσουλμανικό νεκροταφείο Κω - Η κορύφωση μιας ανείπωτης τραγωδίας.

Δεν βρέθηκε η μητέρα των παιδιών και το βρέφος ενός έτους που είχε μαζί της και επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε.

Σήμερα Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015, με το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» μεταφέρθηκαν από Κάλυμνο στην Κω, οισοροί των 4 ανηλίκων παιδιών που πνίγηκαν, όταν το σκάφος που τα μετέφερε μαζί με τους γονείς του και άλλους πρόσφυγες βυθίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Καλολίμνου-Καλύμνου την περασμένη Παρασκευή βράδυ, 16 Οκτωβρίου 2015.

Η ταφή έγινε σήμερα το μεσημέρι (αμέσως μετά τη βροχή) σε κλίμα σπαραγμού και οδύνης στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο στην Κω, μετά από επιθυμία του πατέρα των τεσσάρων παιδιών.

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ.κ Παίσιος όσο και ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζήςπροσφέρθηκαν να διαθέσουν ξεχωριστό χώρο στο κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στην Κάλυμνο, προκειμένου να γίνει η ταφή ,όμως ο άτυχος πατέρας ζήτησε να ταφούν στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Κω.

Ο ΑΜΙΝ 2 ετών, η VANA 6,5 ετών, η HELEEN 10 ετών και η KHNDA 14,5 ετών τα ονόματα και οι ηλικίες των 4 παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Και φυσικά τραγική φιγούρα, ο πατέρας των 4 παιδιών MOHHAMAD KARAM από το Ιράκ, ο μοναδικός που διασώθηκε από την 7μελή οικογένεια, αφού η σύζυγος του HARBIA και το 5ο τους παιδί ενός (1) έτους ,που επέβαινα στο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχουν βρεθεί.

Να θυμίσουμε το χρονικό της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.

Την περασμένη Παρασκευή βράδυ 16 Οκτωβρίου 2015, λίγο μετά τις 10.30 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από το Στρατιωτικό Φυλάκιο Φάρου ν. Καλόλιμνου για τον εντοπισμό ανθρώπων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Καλολίμνου και ν. Πίττας.

Άμεσα, κατόπιν σχετικών εντολών του ΕΚΣΕΔ, μετέβησαν στην περιοχή τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα SUPER PUMA της Π.Α. και του FRONTEX. καθώς και παραπλέοντα σκάφη.

Από περιπολικά σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκαν και διασώθηκαν έντεκα (11) άτομα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, οι οποίοι παρουσίαζαν συμπτώματα υποθερμίας και από το πλήρωμα του ΠΛΣ τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ανασύρθηκαν και τέσσερις (04) σοροί. Επίσης επί της ν. Καλολίμνου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν δύο (02) ακόμα άτομα.

Οι δεκατρείς (13) διασωθέντες (11 άνδρες και 2 γυναίκες) και οι τέσσερις (04) σοροί (3 ανήλικα κορίτσια και 1 ανήλικο αγόρι)μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καλύμνου και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ έξι (06) άτομα έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, είκοσι (20) αλλοδαποί πρόσφυγες επέβαιναν σε πολυεστερικό σκάφος το οποίο βυθίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σάββατο και Κυριακή συνεχίστηκαν οι έρευνες προς εντοπισμό των τριών (03) αγνοουμένων ,1 άνδρα (πιθανόν του διακινητή) και 1 γυναίκας που είχε μαζί της βρέφος ενός έτους .Πρόκειται για την μητέρα και των 4 και άλλων παιδών που πνίγηκαν.

Οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ