Η παρέλαση του 1955 και τα έκτακτα μέτρα για τους μαθητές με τα μαύρα περιβραχιόνια της ΕΟΚΑ

Η παρέλαση του 1955 και τα έκτακτα μέτρα για τους μαθητές με τα μαύρα περιβραχιόνια της ΕΟΚΑ

Η παρέλαση του 1955 και τα έκτακτα μέτρα για τους μαθητές με τα μαύρα περιβραχιόνια της ΕΟΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 151 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1357

ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΑΙ;
Χθες το εσπέρας συνήλθον από κοινού αι Γεν. Συνελεύσεις των Σωματείων Εργατοϋπαλλήλων Δήμου και οδοκαθαριστών προκειμένου να εκλεγή επιτροπή δια την σύναψιν συλλογικής συμβάσεως με τον Δήμον.

Η εν λόγω Επιτροπή απηρτίσθη εκ των κ.κ. Γ. Λαμπριανού, προέδρου του ΕΚΡ, Βασ. Κεφάλα και Νικ. Πολιά των Εργατοϋπαλλήλων και Ιορδ. Μιχαηλίδη και Νικ. Τσιλιγκίρη των οδοκαθαριστών, εντός των ημερών δε θα έλθη εις επαφήν με τον Δήμον δια την σύναψιν της συμβάσεως.

Ως εγνώσθη, αμφότερα τα σωματεία θα ζητήσουν αναπροσαρμογήν ημερομισθίων, άλλως θα κατέλθουν εις απεργίαν.

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΙΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΤΗΣ “ΑΪΡ ΦΡΑΝΣ”
Χθες ανεχώρησεν εκ Ρόδου δι’ Αθήνας ο διευθυντής της Γαλλικής Πολιτικής Αεροπορίας κ. Λεμαίρ, προπεμφθείς υπό του διευθυντού του εν Ρόδω πρακτορείου της “Αϊρ Φράνς” κ. Καραγιαννίδη.

Ως εγνώσθη, ο κ. Καραγιαννίδης θα μεταβή αργότερον εις Παρισίους, όπου θα αποφασισθή η διέλευσις αεροπλάνων της “Αϊρ Φράνς” εκ Ρόδου και θα καθορισθή η ημερομηνία ενάρξεως προσγειώσεων αυτών εις το αεροδρόμιον Μαριτσών.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ
Κατά την προ ημερών επιστροφήν του Νομάρχου κ. Ρεμπάκου εκ Καστελλορίζου δια σκάφους της ΘΟΑ, ολίγον έξωθι της εν λόγω νήσου ανευρέθη μικρά λέμβος, της οποίας επέβαινον δύο Τούρκοι αλιείς.

Κατά τας αφηγήσεις των επιβάτων του ΘΟΑ, οι δύο Τούρκοι είχον εκκινήσει εξ Αττάλειας δια ιστίων κατευθυνομένοι εις Καλαμάκι, ευθύς δε ως την είδον οι Ελληνες παρεκάλεσαν τον πλοίαρχον του ΘΟΑ να προσθέση αυτήν και να την σύρη μέχρι τα ανοικτά του προορισμού της, όπερ και εγένετο.

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Ως πληροφορούμεθα εις απάντησιν εγγράφου του Διδασκαλικού Συλλόγου Ρόδου σχετικού με τα αιτήματα των διδασκάλων Ρόδου, ο υπουργός Παιδείας κ. Γεροκωστόπουλος υπέβαλε έγγραφον προς το Προεδρείον αυτού, δια του οποίου ζητεί 20ήμερον πίστωσιν χρόνου, προκειμένου να επιληφθή των εν λόγω ζητημάτων αργότερον.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣ ΚΩ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ;
ΚΩΣ 27 (Εκτακτος ανταπόκρισις) - Κατόπιν πληροφοριών ότι πολλοί μαθηταί των Σχολείων της πόλεως πρόκειται να παρελάσουν την 28ην Οκτωβρίου φέροντες περιβραχιόνια με την επιγραφήν ΕΟΚΑ, η αστυνομία ειδοποίησεν ότι πρόκειται να απαγορεύση τούτο.

Επίσης λόγω πληροφοριών ότι θα συγκροτηθούν διαδηλώσεις μετά τον πρωινόν εορτασμόν, η δύναμις αστυνομίας ετέθη από το εσπέρας της σήμερον εις επιφυλακήν.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ
ΣΥΜΗ 27 (του ανταποκριτού μας) - Ουδεμία κίνησις εγένετο εισέτι δια τον διορισμόν καθηγητού Μαθηματικών εις την νήσον μας. Εκ της εν λόγω αδιαφορίας, ολόκληρος ο πληθυσμός της νήσου μας, τελεί εν αναστατώσει.

ΑΝΕΥΡΕΘΗ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΦΙΝΙΟΥ
Υπό του Λιμεναρχείου Νισύρου ανεστάλη προς το Λιμεναρχείον Ρόδου σήμα, δια του οποίου ζητείται το προ ημερών ανευρεθέν κοφίνι επ’ ονόματι Γεωργίου Σακέλλη, διότι ο δικαιούχος ανευρέθη εις Νίσυρον.

Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ
Την 4ην προσεχούς μηνός θα δοθή εις την Σχολήν Χωροφυλακής Ρόδου, χάριν των μαθητών, συναυλία του κουϊντέττου εγχόρδων της κ.ας Ξένης Σακελλαρίδου - Παπαχαλκίτου.

ΔΩΡΕΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Υπό του Νομάρχου εδωρήθησαν ανά 60 κιλά λαχανικών εις το Γηροκομείον και το Ορφανοτροφείον Θηλέων, προερχόμενα εκ του κήπου της επαύλεως αυτού.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΕΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ
Σήμερον αναχωρεί εις Καστελλόριζον η κ.α. Μίλλαρν, δια σκάφους της ΘΟΑ, προκειμένου να διανοίμη τα υπό του Αγγλικού συλλόγου “Φίλοι Ελλάδος” αποσταλέντα εις την νήσον δέματα.

ΥΠΟΣΧΕΣΙΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ
Σήμερον την 8.30 πρωινήν θα λάβη χώραν εις την Λέσχην Προσκόπων, τελετή υποσχέσεως Λυκοπούλων της 1ης Αγέλης Πόλεως Ρόδου.

ΤΟ “ΚΑΜΠΙΤΟΛΙΟ”
Σήμερον καταπλέει εις τον λιμένα μας το ιταλικόν ατμόπλοιον “Καμπιτόλιο”. Τούτο θα αναχωρήση τας πρώτας μεταμεσημβρινάς ώρας.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΣ ΤΟΥ κ. ΘΩΜΟΓΛΟΥ
Ως πληροφορούμεθα η υποβληθείσα παραίτησις του κ. Θωμόγλου δεν διευκρινίζει εάν παραιτήται εκ της θέσεως του προέδρου του Επαγγελματο-βιοτεχνικού τμήματος του Επιμελητηρίου ή εκ της Διοικήσεως αυτού. Μόλις διευκρινισθή τούτο ο κ. Θωμόγλου θα αντικατασταθή.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους