Mε κανέναν τρόπο "hotspot" στην Κω!

Mε κανέναν τρόπο "hotspot" στην Κω!

Mε κανέναν τρόπο "hotspot" στην Κω!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Από τη σημερινή κυβέρνηση περιμένω πλέον τα πάντα. Από τις μεγαλύτερες γκάφες μέχρι τις πιο ηλίθιες εσκεμμένες πράξεις, που κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κακόβουλες ενέργειες κατά της χώρας.

Άλλωστε η αριστερά,(ακόμα και η «γιαλατζί» αριστερά του Τσίπρα, του Φίλη και του Κατρούγκαλου) ποτέ δεν πίστευε σε πατρίδες, θρησκεία, έθνος, σύνορα. Είναι οι πρώτοι διδάξαντες της σημερινής παγκοσμιοποίησης. Όλα ανακατεμένα, λες και οι Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αξίες ζωής, πολιτισμού, οικογένειας, πατρίδας, είναι ίδιες με του κάθε φανατικού Ισλαμιστή ή Τζιχαντιστή.
Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν αυτό που καταλαβαίνει ένα μικρό παιδί: ο κάθε πραγματικός πρόσφυγας όταν βρίσκεται στο έδαφος της Τουρκίας, βρίσκεται σε μη εμπόλεμη ζώνη, άρα σε μια ασφαλή χώρα.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που περνάνε στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι οικονομικός. Ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή και αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Όμως η Ελλάδα δεν έχει καμία υποχρέωση να τους διευκολύνει στο συγκεκριμένο θέμα, υποβαθμίζοντας και καταστρέφο-ντας τη ζωή των πολιτών της, κάνοντας τεράστια ζημιά στον τουρισμό, στην ασφάλεια και την αξιοπιστία της χώρας.

Έκανα αυτό τον μεγάλο πρόλογο για να κάνω κατανοητό ότι αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να μην παρεκκλίνει από τα αριστερά ιδανικά της, και προκειμένου να εισπράξει «φρέσκο» χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι διατεθειμένη να θυσιάσει μερικά νησιά, μαζί μ’ αυτά και τον 3ο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, την Κω, δημιουργώντας HOTSPOTS ακολουθώντας έτσι πιστά τις εντολές της Frau Μέρκελ!

Η Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεών της. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα HOTSPOT στην Κω, θα μας βγάλει από τον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης για μία δεκαετία. Γνωρίζει πολύ καλά ότι με το που αρχίσει να κατασκευάζεται το HOTSPOT στην Κω, οι Tour Operators και τα τουριστικά γραφεία θα έρθουν αμέσως να ζητήσουν τεράστια μείωση τιμών. Γνωρίζει τέλος πολύ καλά ότι θα κοπούν δεκάδες ή εκατοντάδες πτήσεις για Κω την επόμενη σαιζόν και βέβαια δεν πρέπει να γίνεται καν λόγος για αύξηση πτήσεων της RyanAir προς το νησί μας.

Υπάρχει ήδη το παράδειγμα του τουριστικού νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας που έχει σβηστεί από τον τουριστικό χάρτη λόγω των λαθρομεταναστών. Το ίδιο συνέβη φέτος με την δική μας Λέσβο, εκεί τα δυο HOTSPOTS βρίσκονται εκτός πόλης, όπως θέλουν να κάνουν και στην Κω. Όμως αφού δεν έχουμε το δικαίωμα να τους περιφρουρούμε, μόλις ταυτοποιούνται θα επιστρέφουν στο κέντρο της πόλης, όπως γίνεται στη Λέσβο, γιατί θέλουν να βρίσκονται κοντά στο λιμάνι.
Εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κότες; Ή επιτέλους σαν Κώοι θα απαγορεύσουμε να συμβεί τέτοια στο νησί μας;

Η τύχη του νησιού μας και των κατοίκων του βρίσκεται πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί. Μια λάθος κίνηση και η ζωή στην Κω όπως την ξέραμε, τελειώνει οριστικά!
Από την άλλη, υπάρχουν νησιά λιγότερο τουριστικά, όπως για παράδειγμα η Λέρος, που η δημιουργία ενός HOTSPOT ίσως και να την ωφελούσε, λόγω της μεγάλης ανεργίας στο νησί. Δεν είναι κρυφό ότι κάποιες δεκάδες μικροεπιχειρήσεις δουλεύουν με τους λαθρομετανάστες (minimarket, φούρνοι, ταβέρνες, διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία).

Αν λοιπόν διαδοθεί ότι στην Κω δεν υπάρχει HOTSPOT, αλλά υπάρχει στη Λέρο ή σε κάποιο άλλο κοντινό μη τουριστικό νησί, το μεταναστευτικό ρεύμα θα στραφεί αμέσως προς τα εκεί.
Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να ταυτοποιούνται εν πλω προς τον Πειραιά, ή σε HOTSPOTS στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τα νησιά δεν αντέχουν τέτοιο όγκο λαθρομεταναστών
Αυτά είναι κάποιες προτάσεις, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες, ίσως καλύτερες. Ένα όμως είναι το σημαντικό: ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ«HOTSPOT» ΣΤΗΝ ΚΩ.

Με τιμή,
Μηνάς Ν. Χατζημιχαήλ
Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

Διαβάστε ακόμη

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)

Χρήστος Γιαννούτσος: Μάτι... ένα έγκλημα δίχως τιμωρία

Αργύρης Αργυριάδης: Είναι η Ευρώπη θνητή;

Ηλίας Καραβόλιας: Οι οιωνοί από τον «μεγάλο ληξίαρχο»

Γιάννης Σαμαρτζής: Η χώρα μας υστερεί στον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων

Θεόδωρος Παπανδρέου: Τάξεις μαθημάτων, αντί των ηλικιακών τάξεων

Θανάσης Καραναστάσης: Ας μην προτρέχουμε