Από μηδενική βάση ο νέος ΠΡΟΤΟΥΡ

Από μηδενική βάση ο νέος ΠΡΟΤΟΥΡ

Από μηδενική βάση ο νέος ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει φόρος 1 ευρώ για κάθε τουρίστα

Οι βάσεις για τον σχεδιασμό του νέου ΠΡΟΤΟΥΡ, τέθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση του Οργανισμού, κατά την οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα οι νέοι συνεργάτες του αλλά και προτάχθηκε η αλλαγή του καταστατικού, ώστε να διευρυνθεί, ενώ εμφανής ήταν ο προβληματισμός για τη χρηματοδότησή του, μετά τη δραματική μείωση της επιχορήγησης από τον Δήμο της Ρόδου, λόγω της κατάργησης του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Καταρχήν, εγκρίθηκε η πρόσληψη των νέων συνεργατών και συγκεκριμένα του νέου Διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ, ο οποίος αντικατέστησε των επί αρκετά χρόνια Διευθυντή του, κ. Μπάμπη Παλογιαννίδη, μετά την παραίτηση του τελευταίου για προσωπικούς λόγους. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Δρακόπουλο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επί δεκαοκτώ χρόνια εργαζόταν στον ΣΕΤΕ, και, όπως λένε οι πληροφορίες, χθες προκάλεσε θετική εντύπωση στους συμμετέχοντες στη γ.σ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο ίδιος, είπε προς όλους ότι θα καταθέσει προτάσεις…για τα πάντα, και μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα ότι θα πρέπει…να φτιάξουμε την ονομασία της Ρόδου στα αγγλικά, αφού χρησιμοποιούνται αρκετές λέξεις. Η έτερη συνεργάτιδα την πρόσληψη της οποίας ενέκρινε χθες η γ.σ. είναι η κα Παρασκευή Τσιλίκη, οικονομολόγος.

Αρκετή συζήτηση φαίνεται να έγινε για τα εναλλακτικά σενάρια σχετικά με το νέο καταστατικό του ΠΡΟΤΟΥΡ, το οποίο προτάσσεται και αναμένεται να έρθει για έγκριση μέσα στον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, προβλέπεται να αυξηθούν τα μέλη, όπως για παράδειγμα να μπουν και οι Διευθυντές ξενοδοχείων, το Σωματείο των ταξιτζήδων αλλά και η Περιφέρεια. Ωστόσο, γι’ αυτό το τελευταίο, το οποίο έχει τεθεί και στο παρελθόν, υπάρχει ένας προβληματισμός.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε ο Πρόεδρος του δ.σ. και μέλος του Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Βαγγέλης Μανδρακός, ότι, δηλαδή, ο Οργανισμός είναι ένα εργαλείο για το νησί της Ρόδου, άρα πώς θα μετάσχει η Περιφέρεια. Προβληματισμός, όμως, εκφράζεται γενικά γι’ αυτό αφού δεν θεωρείται και η…πιο απλή διαδικασία σήμερα για έναν φορέα να καταβάλει μετοχικό κεφάλαιο για να συμμετάσχει, να εγκριθεί από τον Επίτροπο κτλ.

Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, μεταξύ άλλων, να είπε ότι ο Οργανισμός ξεκινάει από μηδενικής βάσεως. «Σχεδιάζουμε το νέο ΠΡΟΤΟΥΡ», φέρεται να είπε ενώ άφησε να εννοηθεί αυτό που έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα, ότι, δηλαδή, πρέπει να συνεισφέρουν στη χρηματοδότησή του και άλλες πλευρές. Για παράδειγμα, οι Εταιρίες που διαφημίζονται με το περίπτερο της Ρόδου θα μπορούσαν να καταβάλουν στον ΠΡΟΤΟΥΡ το αντίτιμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό, εμφανίστηκε θετικός και ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΡΟΤΟΥΡ, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης. Ο ίδιος πρότεινε, για παράδειγμα, να εξετάσουν το νομικό πλαίσιο για να καταβάλει κάθε τουρίστας που έρχεται στο νησί 1 ευρώ το οποίο θα αποτελέσει μία νέα πηγή χρηματοδότησης για τον ΠΡΟΤΟΥΡ.

Πιο…απαισιόδοξος εμφανίστηκε το μέλος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Γιάννης Περδίκης, αφού περιέγραψε μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση για τον Δήμο, που σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί να χρηματοδοτεί τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Σημειώνεται ότι φέτος η επιχορήγηση του Δήμου στον ΠΡΟΤΟΥΡ ήταν μόλις 170 χιλιάδες ευρώ ενώ, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν χθες, συζητείται να είναι κατά τι αυξημένη για του χρόνου. Τέλος, προβληματισμός εκφράστηκε χθες και για τη συμμετοχή του ΠΡΟΤΟΥΡ στις τουριστικές εκθέσεις, τις παραδοσιακές, που συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια καθώς, εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση, υπάρχει ο κίνδυνος να μην συμμετάσχει σε κάποιες από αυτές. Μία πρόταση, μάλιστα, που τέθηκε είναι να ζητήσουν κάποιες να τις χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή