Αυξήθηκε κατά 42% ο τζίρος των επιχειρήσεων του δήμου Ρόδου

Αυξήθηκε κατά 42% ο τζίρος των επιχειρήσεων του δήμου Ρόδου

Αυξήθηκε κατά 42% ο τζίρος των επιχειρήσεων του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για το Ακταίον

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση του τζίρου της ΔΕΡΜΑΕ από όλα τα υποκαταστήματά της για το 2015, σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Πρόεδρός της κ. Γιάννης Κούρτης, ο οποίος έκανε, επίσης, γνωστό ότι βγαίνει “στον αέρα” ο διαγωνισμός για το Ακταίον.

Καταρχήν, τα υποκαταστήματα της Εταιρίας έχουν κλείσει σχεδόν όλα για τη χειμερινή περίοδο, πλην της εισόδου των «Πηγών Καλλιθέας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, χθες, ο Πρόεδρος, φέτος, ο τζίρος των υποκαταστημάτων της Επιχείρησης, συνολικά, παρουσίασε μία αύξηση της τάξεως του 42%, κάτι που τους ευχαριστεί ιδιαίτερα μια και, όπως είπε, οι προσπάθειες των ιδίων και των συνεργατών τους αποδείχθηκε ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παρ’ όλο που τα συνολικά αποτελέσματα της Εταιρίας θα φανούν στο τέλος Νοεμβρίου, ωστόσο, με τα στοιχεία που διαθέτουν μέχρι τώρα, ο τζίρος της ΔΕΡΜΑΕ για το 2015, από όλα τα υποκαταστήματά της, κυμάνθηκε στα 2.175.391 ευρώ ενώ το 2014 ήταν 1.537.931 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα νούμερα αφορούν μόνο τα υποκαταστήματα, δηλαδή για την περυσινή χρονιά έχουν βγάλει έξω τα έσοδα από τις παραλίες.

Οι «Πηγές Καλλιθέας»
Ειδικότερα για την επισκεψιμότητα στο Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας», το 2015 έκοψαν εισιτήριο 335.340 άτομα ενώ υπολογίζονται σε επιπλέον 50 χιλιάδες τα άτομα που έχουν κάρτες. Το 2014 έκοψαν εισιτήριο 228.563 άτομα. Δηλαδή, κατά τη φετινή χρονιά, κόπηκαν περισσότερα 102 χιλιάδες εισιτήρια.

Για του χρόνου, σύμφωνα με τον κ. Κούρτη, έχουν βάλει ακόμη υψηλότερους στόχους αναβάθμισης του Μνημείου, όπως είναι και κάποια έργα αναδιαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων και του πάρκινγκ. Ανάμεσα στους στόχους που έχουν θέσει είναι και η ανακατασκευή ενός κτιρίου το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του Μνημείου και χρονολογείται από το 1928.

Επίσης, μεγάλη βαρύτητα θα δώσουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς στόχος τους είναι να εντάξουν την κατασκευή του θεάτρου που υπάρχει στο Μνημείο και την ανάδειξη όλου του εξωτερικού χώρου, που είναι ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο, όπως είπε ο κ. Κούρτης, ξεκίνησαν ο τότε Δήμαρχος, κ. Γιάννης Ιατρίδης μαζί με τον τότε Πρόεδρο της Εταιρίας κ. Ηλία Ηλιάδη και θα ήθελαν να ολοκληρωθεί.

Ακόμη, θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική αξιοποίησης των ιαματικών Πηγών της Καλλιθέας καθώς υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν να κάνουν με τη διασύνδεση της Υγείας με τον τουρισμό και στόχος τους είναι να αναδείξουν το Μνημείο και γι’ αυτό, κάτι που θα εντάξουν στον επόμενο σχεδιασμό που θα γίνει, ώστε να δρομολογηθεί και να λειτουργήσει η δομή όπως πρέπει.
Τέλος, θα συνεχίσουν και του χρόνου τις εκδηλώσεις στο Μνημείο μια και ο Πρόεδρος θεωρεί ότι είναι καθήκον τους για τον τόπο και επιθυμούν να δώσουν μία άλλη ρότα στα πολιτιστικά δρώμενα των υποκαταστημάτων της Εταιρίας.

“Στον αέρα” η προκήρυξη για το «Ακταίον»
Στην τελική ευθεία βρίσκεται, πλέον, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του εμβληματικού «Ακταίον» σε ιδιώτη και αναμένεται να αναρτηθεί στο Διαύγεια.
Όπως δήλωσε ο κ. Κούρτης: «Είναι, πράγματι, για μας πάρα πολύ ευχάριστο αυτό, διότι είναι ένας αγώνας δρόμου εδώ και αρκετούς μήνες και μετά από τη μεγάλη προσπάθεια και του δημοτικού συμβουλίου και των συνεργατών εδώ, κατορθώσαμε σήμερα να το βγάλουμε στο Διαύγεια, έτσι ώστε οι επενδυτές, τον προσεχή μήνα, να μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να μπει ο επενδυτής στην τελική ευθεία.

Ο Πρόεδρος, για ακόμα μία φορά, δεν παρέλειψε να πει ότι αυτό έπρεπε να γίνει γιατί τα τελευταία χρόνια το «Ακταίον» έβγαζε μόνο ζημιές ενώ υπήρχαν και μεγάλες αντικειμενικές δυσκολίες και δεν μπορούσαν να το λειτουργήσουν όπως έπρεπε, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για ν’ ανακάμψει η επιχείρηση. Είπε, ακόμη, ότι γίνεται κατανοητό από τους ροδίτες και τις ροδίτισσες ότι «όταν έχεις να κάνεις με δημόσια λογιστική, δεν είναι δυνατόν να μπορείς να ανταγωνιστείς τους ιδιώτες επενδυτές».

Ο διαγωνισμός θα είναι “στον αέρα” για ένα μήνα και ήδη από σήμερα θα δημοσιοποιηθεί αλλά και θα διαφημιστεί σε όλη τη χώρα ενώ, ήδη, έχουν δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από ενδιαφερομένους, τόσο από τη Ρόδο όσο και από την Αθήνα και ο ίδιος θεωρεί ότι η διαδικασία θα προχωρήσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο