Ρόδος: Κόρη και εγγονός μαχαίρωσαν και χτύπησαν τον 85χρονο στην Ιαλυσό

Ρόδος: Κόρη και εγγονός μαχαίρωσαν και χτύπησαν τον 85χρονο στην Ιαλυσό

Ρόδος: Κόρη και εγγονός μαχαίρωσαν και χτύπησαν τον 85χρονο στην Ιαλυσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6874 ΦΟΡΕΣ

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση από την Ασφάλεια Ρόδου

Κόρη και εγγονός ήταν τελικά αυτοί που χτύπησαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον 85χρονο στην Ιαλυσό, όπως ανακοίνωση πριν λίγο η Αστυνομία της περιοχής μας.

Από τις πρώτες έρευνες, οι υποψίες στρέφονταν σε συγγενικά πρόσωπα, για την απόπειρα δολοφονίας που έγινε προχθές τα ξημερώματα σε βάρος 85χρονου στην Ιαλυσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από την πρώτη στιγμή εξετάζοντας το χώρο στον οποίο βρέθηκε ο ηλικιωμένος φέροντας τραύματα από μαχαίρι στο σώμα και χτυπήματα στο πρόσωπο, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτοτραυματισμού.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης δόθηκαν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του 85χρονου τα οποία διαμένουν στο ίδιο κτίριο, δύο εκ των οποίων φέρονται να μην μπορούν να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματα των αστυνομικών. Πρόκειται για την κόρη και τον εγγονό του 85χρονου, οι οποίοι εξετάζονταν έως αργά χθες βράδυ στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για την υπόθεση.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να παραμένουν ανοικτά από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση. Σε ότι αφορά τον 85χρονο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου προχθές το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από τηλεφώνημα των οικείων του. Εντοπίστηκε δε σοβαρά τραυματισμένος και φέροντας μαχαιριές στο σώμα και χτυπήματα στο πρόσωπο στην πίσω αυλή του σπιτιού του, ενώ κηλίδες αίματος εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έσπευσαν στο σημείο, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε ο 85χρονος με την σύζυγο του η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Στο ίδιο κτίριο διαμένουν, απέναντι από τον 85χρονο ο εγγονός του με την σύζυγό του και στον επάνω όροφο η κόρη του ηλικιωμένου.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 85χρονου ημεδαπού στη Ρόδο.

Δράστες είναι η κόρη του και ο εγγονός του ηλικιωμένου οι οποίοι συνελήφθησαν Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 85χρονου ημεδαπού, που έγινε προχθές (02.11.2015) στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι μια 48χρονη και ένας 31χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Πιο αναλυτικά, από την πρόοδο της λεπτομερούς και συνδυαστικής έρευνας και την εμπεριστατωμένη προανάκριση, προέκυψε ότι οι παραπάνω είναι οι από κοινού δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με κίνητρο οικογενειακές διαφορές.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες, πρωινές ώρες της 02.11.2015, κατάφεραν από κοινού πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Σε έρευνες που έγιναν στο χώρο του περιστατικού και στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία (3) μαχαίρια και ενδύματα που έφεραν εμφανείς κηλίδες αίματος. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια από τους κατηγορούμενους να αποκρύψουν πειστήρια, αλλοιώνοντας την σκηνή του εγκλήματος, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (04.11.2015) στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών