Και επισήμως στην Fraport τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω

Και επισήμως στην Fraport τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω

Και επισήμως στην Fraport τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 927 ΦΟΡΕΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση παραχώρησης

Πέρασαν και επισήμως στην ελληνογερμανική κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL LTD, τα αεροδρόμια της χώρας μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της πράξης υπογραφής της παραχώρησής τους από το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το υπουργικό συμβούλιο με την αριθμό 39 πράξη της 2ας Νοεμβρίου συνυπέγραψε με την κοινοπραξία τα σχέδια σύμβασης παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων της Κρήτης, της Ηπειρωτικής Ελλάδας του Ιονίου που ανήκουν στην Α ομάδα καθώς και τα αεροδρόμια του Αιγαίου που ανήκουν στη Β ομάδα.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 138 της 3ης Νοεμβρίου και ανοίγει το δρόμο στις δύο εταιρίες να προχωρήσουν στην εγκατάστασή τους στα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων είναι και αυτό της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο στις 25 Νοεμβρίου 2014 το ΤΑΠΕΔ ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή τη συγκεκριμένη κοινοπραξία. Τη σύμβαση υπέγραψαν για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου οι υπουργοί εθνικής άμυνας, οικονομικών και υποδομών, μεταφορών και δικτύων.

Έτσι λοιπόν είναι ζήτημα χρόνου να σταλούν κλιμάκια στα κατά τόπους αεροδρόμια για να ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης.
Σε ότι αφορά τη Ρόδο, έχει έρθει ήδη δύο φορές κλιμάκιο από την κοινοπραξία, το οποίο επιθεώρησε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου μας, ενώ ζήτησε και πήρε στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία του.

Μάλιστα την τελευταία φορά στο κλιμάκιο υπήρχε και ομάδα που ήταν αρμόδια για τη λειτουργία του αεροδρομίου σε μεταβατικό στάδιο, κάτι που ήταν αναμενόμενο.
Η εξέλιξη που σημειώθηκε με την επίσημη πλέον παραχώρηση των αεροδρομίων δρομολογεί την άμεση εγκατάσταση των εκπροσώπων της εταιρίας στη Ρόδο.
Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο των έντεκα ατόμων το οποίο βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, συνέχισε την επιθεώρηση των χώρων και των εγκαταστάσεών του, που είχε ξεκινήσει κατά το πρώτο ταξίδι στο Διαγόρας.

Προηγουμένως είχε επισκεφτεί και άλλα αεροδρόμια με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους να έχει εστιαστεί σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του αεροδρομίου μας, από τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές μέχρι την πυρασφάλεια το πάρκινγκ και τον περιβάλλοντα χώρο.

Μαριάς: οι Γερμανοί μετατρέπουν σε τσιφλίκι τους
τον ελληνικό τουρισμό

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του Τουρισμού στη φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα επισήμανε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 29/10/2015 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

«Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και για τη φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα, είπε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι οι μελέτες δείχνουν ότι το νέο σύστημα που έχει επιβληθεί στα τουριστικά πακέτα, με το γνωστό all-inclusive τελικά όχι μόνο δεν βοηθά στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά αντίθετα καταστρέφει τις τοπικές μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, περιθωριοποιώντας τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, μειώνοντας την απασχόληση και διαλύοντας την κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μίλησε για το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων στη FRAPORT, επισημαίνοντας ότι η Lufthansa, η ΤUI και οι συνεργαζόμενοι με αυτούς tour-operators αποκτούν μονοπωλιακή ισχύ και μετατρέπουν σε τσιφλίκι τους τον ελληνικό τουρισμό.
Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε και στην αύξηση του ΦΠΑ που επιβλήθηκε στα νησιά του Αιγαίου με το τρίτο μνημόνιο, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος και διατύπωσε το εξής ερώτημα: «Πώς από τη μία πλευρά με την έκθεση της η Επιτροπή ζητά την μείωση του ΦΠΑ κι από την άλλη -ως τρόικα- αυξάνει υπέρμετρα το ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, διαλύοντας τον ελληνικό τουρισμό».

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου