Απίστευτη πρόκληση κατά των Ροδιτών: Ξήλωσαν νέες πλάκες από την Τουριστική Σχολή

Απίστευτη πρόκληση κατά των Ροδιτών:  Ξήλωσαν νέες πλάκες από την Τουριστική Σχολή

Απίστευτη πρόκληση κατά των Ροδιτών: Ξήλωσαν νέες πλάκες από την Τουριστική Σχολή

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1187 ΦΟΡΕΣ

Αποθρασύνθηκαν οι κλέφτες και δεν υπολογίζουν τίποτα

Με προκλητικό τρόπο, χωρίς να υπολογίζουν κανένα και τίποτα μετά το σάλο που προκλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με το ξήλωμα πλακών πωρόλιθου από το ιστορικό τοιχίο της Τουριστικής Σχολής, οι δράστες ξαναχτύπησαν(!) ξηλώνοντας κι άλλες από το συγκεκριμένο σημείο!

Στην καλύτερα (υποτίθεται) φυλασσόμενη περιοχή της Ρόδου, στο κέντρο του νησιού μας, όπου η κυκλοφορία οχημάτων γίνεται σε 24ωρη βάση, οι ίδιοι κατά πάσα πιθανότητα δράστες, κατάφεραν μετά το σάλο που προκλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, να πάνε στο ίδιο σημείο και να συνεχίσουν το έργο τους ανενόχλητοι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Το «πλιάτσικο» αυτό συνιστά «πρόκληση» κατά των τοπικών αρχών και της δημοτικής αρχής, αλλά και κυρίως κατά των Ροδιτών οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι αυτού του είδους οι ενέργειες μπορούν να παραμένουν ατιμώρητες.

Με ειδικό φορητό τρυπάνι, φροντίζουν πρώτα να την ξεκολλούν από τη βάση τουςΜε ειδικό φορητό τρυπάνι, φροντίζουν πρώτα να την ξεκολλούν από τη βάση τους

Το πρώτο πλιάτσικο, είχε γίνει στις αρχές του περασμένου μήνα, με αριστοτεχνικό μάλιστα τρόπο. Τότε οι δράστες είχαν αφαιρέσει 32 συνολικά πλάκες πωρόλιθου, οι οποίες είχαν λαξευθεί και τοποθετηθεί στο τοιχίο της ΑΣΤΕΡ, επί της οδού Δημοκρατίας, περίπου το 1930.
Το τελευταίο τριήμερο, αφαιρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 10 τέτοιες πλάκες, την ώρα που υποτίθεται οι έρευνες για την σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Κανονικό «πλιάτσικο» στην καρδιά της Ρόδου
Κανονικό «πλιάτσικο» στην καρδιά της Ρόδου

Όπως φαίνεται από το φωτορεπορτάζ της «Ροδιακής» καθώς επίσης και από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες αρχές, έχουν κάνει «φτερά» από το περιμετρικό τοιχίο της οδού Δημοκρατίας (Τουριστική Σχολή) πάνω από 42 τέτοιες πλάκες πωρόλιθου, διαστάσεων 60 Χ 50 Χ 15 προκειμένου βεβαίως κατά πάσα πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο έργο!
Η ενέργεια αυτή, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση σε όλους τους ροδίτες που το πληροφορήθηκαν, ενώ ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών κρίνεται ως άκρως απαραίτητος για να επιστρέψουν άμεσα στη θέση τους οι πλάκες αυτές.

Οι αδίστακτοι, δεν σταματούν με τίποτα το έργο τους. Συνέχισαν το ξήλωμαΟι αδίστακτοι, δεν σταματούν με τίποτα το έργο τους. Συνέχισαν το ξήλωμα

Εντύπωση προκαλεί πάντως, η ευκολία αλλά και το θράσος με το οποίο αφαιρέθηκαν, σε ένα σημείο που χαρακτηρίζεται από τα πιο κεντρικά ίσως σε ολόκληρη τη Ρόδο με κίνηση όλο το 24ωρο.
Εκτιμάται ότι η αφαίρεση των πλακών αυτών έγινε σταδιακά, από το ίδιο άτομο, το οποίο προσέγγισε το σημείο με αγροτικό αυτοκίνητο (υπάρχουν μαρτυρίες και περιγραφές στις αρμόδιες αρχές) σε ώρες μάλιστα που υπήρχε σχετική κίνηση πεζών και οχημάτων!

Διαβάστε ακόμη

Επιστρέφει το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κρεμαστή

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Φωτιά σε διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Εμπορικός Σύλλογος: Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων της Νέας Αγοράς για τη λειτουργία των καταστημάτων τους κατά τη θερινή περίοδο

Πολιτική Προστασία Ν. Αιγαίου: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στη Ρόδο

Εκατοντάδες Τούρκοι επισκέπτες στον "αέρα" λόγω αδυναμίας έκδοσης βίζας από τις αρμόδιες αρχές

Άμεση αντιμετώπιση φωτιάς που ξέσπασε σε σκουπιδότοπο στους Πεύκους