Απηλλάγησαν για την πλαστογραφία πολιτικός μηχανικός και εργολάβος

Απηλλάγησαν για την πλαστογραφία πολιτικός μηχανικός και εργολάβος

Απηλλάγησαν για την πλαστογραφία πολιτικός μηχανικός και εργολάβος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση αφορά έλεγχο που είχε κάνει στην επιχείρηση των δύο ανδρών το ΣΔΟΕ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 48χρονος πολιτικός μηχανικός και 60χρονος εργολάβος, οι οποίοι κατηγορούνταν για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία από την οποία ο υπαίτιος σκόπευε να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος και η ζημία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους δύο άνδρες, κρίνοντας τους αθώους.

Η υπόθεση αφορά έλεγχο που είχε κάνει στην επιχείρηση των δύο ανδρών το ΣΔΟΕ κατά τον οποίο προσκομίστηκε πλαστό ιδιωτικό συμφωνητικό και με το οποίο δεν καλύπτονταν το χρηματικό ποσό για το έργο που ζητούνταν παραστατικά.

Όπως είχαν δηλώσει και απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι, επρόκειτο για ένα λάθος εκ παραδρομής που έγινε στη πίεση που δέχτηκε κατά την διάρκεια του ελέγχου που τους είχε γίνει από το ΣΔΟΕ στα βιβλία και στοιχεία της ως άνω εταιρίας, σε συνάρτηση με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, το έτος 2012.

Πιο συγκεκριμένα, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε κατά την άποψη των ελεγκτών, απόκρυψη φορολογητέας ύλης και συγκεκριμένα είσπραξη τιμήματος για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών αποπεράτωσης ημιτελούς ακινήτου, για το οποίο δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα νόμιμα παραστατικά είσπραξης αυτού.

Ωστόσο όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις βάσει νόμου, ο 48χρονος κλήθηκε να υποβάλλει εγγράφως στην υπηρεσία ελέγχου τις απόψεις της εταιρίας που διατηρεί με τον 60χρονο, ως προς τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν.

Ενόψει της παραπάνω κλήσης και εν μέσω απίστευτου άγχους, αγωνίας και βιασύνης για την συλλογή του υλικού ανταποδείξεως, από παραδρομή και εσφαλμένη εκτίμηση περί του προσήκοντος, ο 48χρονος φωτοτύπησε φωτοαντίγραφο του από 19 Μαρτίου 2008 ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση. Ο ίδιος στη συνέχεια και αφού αντιλήφθηκε το λάθος που είχε κάνει, προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την Εφορία για να αντικαταστήσει με το σωστό.

Μάλιστα ο ίδιος απολογούμενος τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι τουλάχιστον άδικο για μία στιγμιαία παραδρομή, την οποία ανακάλεσε ευθύς μόλις την αντιλήφθηκε και όχι μόνο πριν επιφέρει έννομες συνέπειες, αλλά πριν ακόμη γίνει αντιληπτή από οποιονδήποτε, να φέρεται για πρώτη φορά στη ζωή του κατηγορούμενος, για κακουργηματική πράξη, ενώ ουδέποτε δεν έχει καταδικαστεί έστω και για μία τροχαία παράβαση».

Μετά τις απολογίες τους και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ο μεν 48χρονος με τη καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ και ο 60χρονος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο