Με νέες προοπτικές θα λειτουργήσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Με νέες προοπτικές θα λειτουργήσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Με νέες προοπτικές θα λειτουργήσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 496 ΦΟΡΕΣ

Εξετάζεται η τροποποίηση του καταστατικού για να συμμετάσχουν περισσότεροι φορείς

Με νέες προοπτικές θα λειτουργήσει στο εξής ο ΠΡΟΤΟΥΡ, μετά και τις προσλήψεις που έγιναν στον οργανισμό, λόγω της παραίτησης του μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή Μπάμπη Παλογιαννίδη.

Όπως δήλωσε χτες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, μελετάται η τροποποίηση του καταστατικού του ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτόν περισσότεροι φορείς που εμπλέκονται με τον κλάδο του τουρισμού ώστε να ενισχυθεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ και οικονομικά.

Σημειώνεται ότι διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού ανέλαβε ο Γιώργος Δρακόπουλος ενώ την ευθύνη λειτουργίας του οργανισμού έχει πλέον η Παρασκευή Τσιλίκη.

Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος και ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΡΟΤΟΥΡ θα έχουν συνάντηση εργασίας ώστε να μπουν οι βάσεις για την παραπέρα πορεία του οργανισμού, έχοντας ως αντικείμενο την παρουσία της Ρόδου στη Τουρκική αγορά, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο, αυτό το διάστημα γίνεται συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων για την πορεία του τουριστικού ρεύματος στη Ρόδο από το 1960 και έπειτα ώστε να επαναπροσδιοριστεί το τουριστικό μας προϊόν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πρόσληψη των νέων στελεχών του ΠΡΟΤΟΥΡ και τη σχέση εργασίας τους με τον οργανισμό και με αφορμή τη γενική συνέλευση της περασμένης εβδομάδας ο δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Έγινε αποδεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλει από τις αρχές του Σεπτεμβρίου ο κ. Παλογιαννίδης ο μέχρι τότε γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Έγινε η κατάθεση της αίτησης και η αποδοχή και τυπικά, τον ευχαρίστησα για την προσφορά 18 ετών και νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μία αναφορά των συγκεκριμένων προσώπων που δούλεψαν και έστησαν τον οργανισμό, πρωτοπόρο για εκείνα τα χρόνια που μέχρι τώρα προέβαλε τη Ρόδο με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Η πρόσληψη ως νέου γενικού διευθυντή του κ. Γιώργου Δρακόπουλου που είναι γνωστός στα τουριστικά πράγματα είναι διευθυντής στον ΣΕΤΕ μέλος του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού, είναι άνθρωπος που γνωρίζει το αντικείμενο το έχει δουλέψει και φάνηκε και με την παρουσία του στην έκθεση του Λονδίνου ότι γνωρίζει τους πάντες και τον γνωρίζουν οι πάντες.

Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι να δώσουμε μία άλλη διάσταση στη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ να μπούμε στο νέο τρόπο προώθησης του τουριστικού προϊόντος με νέες μεθόδους. Δεν αποκλείονται οι εκθέσεις πρέπει όμως να μπούμε στη νέα εποχή σε νέες διαδικασίες τις οποίες γνωρίζει.

Στη θέση της υπεύθυνης λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ προσελήφθη μία συμπατριώτισσά μας η οποία είχε και τη γενική ευθύνη στο Λονδίνο για τη λειτουργία του περιπτέρου η κα Τσιλίκη, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις εκεί.

Θα συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση με τον τουρισμό δηλαδή ότι έχει κάνει η Ρόδος από το 1960 σε όλους τους τομείς θα περάσουμε σε μία νέα ταξινόμηση από τις αφίξεις ανά κατηγορία και ανά κράτος και αφού δούμε πως διαμορφώνεται το τουριστικό προϊόν στη Ρόδο θα κατατεθούν μέχρι τέλος του χρόνου οι προτάσεις από τον κ. Δρακόπουλο στο δ.σ. πως θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν και τι οικονομικά θα χρειαστούν κάθε φορά.

Ανάλογα με τις δυνατότητες τις οικονομικές θα διαμορφώσουμε τη μελλοντική πορεία του ΠΡΟΤΟΥΡ. Έτσι λοιπόν θα γίνει και τροποποίηση του καταστατικού καθώς η άποψη όλων μας είναι ότι μέσα σε αυτόν εκτός από το Δήμο την ΕΞΡ και τους πράκτορες πρέπει να μπουν ως μέλη και οι άλλοι κλάδοι που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ο δήμος για να επιβιώσει και να προωθήσει δράσεις πρέπει ή να θεσμοθετηθεί πανελλαδικά ένας νέος πόρος ή να βρούμε σε συνεννόηση με όλους τους φορείς το μέτρο εκείνο που θα καλύψει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του δήμου. Έτσι θα λειτουργήσει και ο ΠΡΟΤΟΥΡ.

Έχουμε δύο σχέδια καταστατικού θα τα μελετήσουν οι υπηρεσίες μας. Θα ζητήσουμε οι φορείς να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Έθεσα ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ από τις προσλήψεις αυτές θα επιβαρυνθεί έστω και 100 ευρώ λιγότερα από αυτά που πλήρωνε μέχρι πρότινος για το προσωπικό.

Οποιαδήποτε άλλη διαφορά θα καλυφθεί κατά τη διαβεβαίωση της ΕΞΡ από την ίδια. Η σύμβαση θα είναι για δύο χρόνια.
Εγώ έθεσα ως θέμα στη γ.σ. ότι σε όποια σύμβαση θα υπογραφεί από εμένα οι αμοιβές και των δύο συνεργατών θα υπολείπονται κατά 100 ευρώ από τα όσα πλήρωνε μέχρι τώρα ο ΠΡΟΤΟΥΡ για την αντίστοιχη θέση.

Έγινε μία αξιολόγηση κάποιων στελεχών που ασχολούνται με τον τουρισμό και ο κ. Δρακόπουλος προκρίθηκε μέσα από μία λίστα πέντε ατόμων.

Υπήρξαν και δικοί μας άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό που θα ήθελαν να αναλάβουν στον ΠΡΟΤΟΥΡ. Για παράδειγμα διευθυντές ξενοδοχείων. Στις σκέψεις της αναδιάρθρωσης του οργανισμού ο μεν δήμαρχος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα να βρεθούν πόροι και ταυτόχρονα βάζει ότι πρέπει να έχουμε έναν τεχνοκράτη ένα στέλεχος που να μπορεί να «παίζει» στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα».

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια