Πρώην αρχιφύλακας κατηγορείται για εμπόριο κοκαΐνης και χασίς

Πρώην αρχιφύλακας κατηγορείται για εμπόριο κοκαΐνης και χασίς

Πρώην αρχιφύλακας κατηγορείται για εμπόριο κοκαΐνης και χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1126 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστεί αύριο στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει αύριο, ο 32χρονος πρώην αρχιφύλακα της ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης και εμπορίας κοκαΐνης και χασίς!

Ο πρώην αστυνομικός θα επιχειρήσει να μειώσει την πρωτόδικη ποινή των 15 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2012 το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αξιολογώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχο μόνο για τη κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις, τον 32χρονο αρχιφύλακα και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Επίσης ένοχο έκρινε για τη κατηγορία της παραλαβής ενός δέματος, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της πώλησης ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και 30χρονο στον οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Τέλος σε ότι αφορά τον 22χρονο υπάλληλο του 30χρονου και έναν 41χρονο που επίσης κατηγορούνταν στην υπόθεση το δικαστήριο τους έκρινε αθώους (για τον 41χρονο για κάποιες πράξεις έπαψε τις κατηγορίες σύμφωνα με το νόμο 4043). Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι είχαν «κλειδώσει» στο μικροσκόπιό τους το καλοκαίρι του 2011, τόσο τον 28χρονο τότε, «συνάδελφο» τους όσο τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους ηλικίας, 28, 22 και 41 ετών αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αρχιφύλακα με τον 28χρονο στις 31 Μαΐου 2011 να συναντιέται με 30χρονο ημεδαπό έξω από κεντρικό κατάστημα της πόλης μας και να «συναλλάσσονται» για ναρκωτικά όπως προέκυψε στη συνέχεια.

Το τελικό «χτύπημα» όμως δόθηκε στις 2 Ιουνίου 2011 στις 4 απόγευμα. Ο αρχιφύλακας μαζί με τον 28χρονο από τ’ Αφάντου, τον 22χρονο υπάλληλο του και τον 41χρονο επιχειρηματία συναντήθηκαν σε κεντρικό κατάστημα σίτισης της πόλης μας και λίγη ώρα αφότου είχαν καθίσει – σύμφωνα με πληροφορίες- ο 30χρονος με τον οποίο είχαν συναντηθεί και τις προηγούμενες ημέρες, τους πλησίασε και προμηθεύτηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1,4 γραμ. έναντι του ποσού των 160 ευρώ. Η «επιχείρηση» των αστυνομικών της Δίωξης ήταν καλά οργανωμένη και συντονισμένα συνέλαβαν τους τέσσερις άνδρες.

Σε έλεγχο δε που έκαναν στο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα βρήκαν να κατέχει 4 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 151 γραμ.., ενώ και στο σπίτι του εντοπίστηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 585 γραμ. και μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι αστυνομικοί έλεγξαν και το σπίτι του 28χρονου αλλά και το συνεργείο αυτοκινήτων που διαθέτει στ’ Αφάντου καθώς και μία ακόμη κατοικία που διέθετε ως κρύπτη για τα ναρκωτικά όπου και βρήκαν:
- έξι ανισοβαρείς συσκευασίες, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 56,6 γραμ.
- τέσσερις ανισοβαρείς συσκευασίες, με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 2,9 γραμ.
- το χρηματικό ποσό των 1175 €, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
- δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και
- μία ζυγαριά ακριβείας .

Τέλος στο σπίτι του 41χρονου εντοπίστηκαν:
- είκοσι συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης συνολικού βάρους 13,6 γραμ. και
- το χρηματικό ποσό των 585 € .

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών, οι συλληφθέντες «δρούσαν» με συγκεκριμένο τρόπο και με στόχο την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ποσότητες παραλαμβάνονταν από τον 28χρονο από τ’ Αφάντου και από τον 41χρονο, μεταφέρονταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, όπου και «μοιράζονταν» σε μικρότερες συσκευασίες ώστε να είναι έτοιμες για διάθεση.

Στη «δουλειά» αυτή συμμετείχε το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψή τους και ο 22χρονος ο οποίος ήταν υπάλληλος στο συνεργείο αυτοκινήτων του 28χρονου. Στη συνέχεια αφού ολοκληρωνόταν η «συσκευασία», οι ποσότητες μεταφέρονταν και φυλάσσονταν στο σπίτι του αρχιφύλακα, ώστε να μην διατρέχουν κίνδυνο εντοπισμού.

Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχιφύλακας με τον 28χρονο μετέβαιναν σχεδόν παντού μαζί, προκειμένου έτσι ο τελευταίος να μην κινεί τη παραμικρή υποψία και κυρίως να μην του γίνεται έλεγχος.

Από την πολύ καλή δουλειά των αστυνομικών προέκυψε επίσης πως η «επιχείρηση» ήταν και κερδοφόρα, αφού μόνο το τελευταίο χρόνο φαίνεται να διακινήθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ και με παραλήπτες τον 41χρονο αλλά και τον 40χρονο ημεδαπό που αναζητούνταν.

Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση για αυτό και άμεσα ενημερώθηκαν σχετικά οι αστυνομικές αρχές της χώρας, ενώ εξίσου σημαντικός θεωρείται και ένας αλλοδαπός για τον οποίο διενεργούνταν έρευνες.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο