Βλάβη στο υδραγωγείο της Μαλώνας από την πλημμύρα

Βλάβη στο υδραγωγείο της Μαλώνας από την πλημμύρα

Βλάβη στο υδραγωγείο της Μαλώνας από την πλημμύρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 1955 Αριθ. Φύλλου 1368

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Βαπτίσεις
Προχθές εις τον ιερόν ναόν Ταξιαρχών Νεοχωρίου η οικογένεια Αντωνίου Βαζάκα ετέλεσεν την βάπτισιν του τέκνου αυτής. Εις το νεοφώτιστον εδόθη το όνομα Παντελής.

Ευχαριστήριον
Το Κοινοτικόν Συμβούλιον Λιβαδίων Τήλου ευχαριστεί θερμώς τον Νομάρχην και Πρόεδρον του ΟΔΑΠΔΔ κ. Γεώργιον Ρεμπάκον καθώς επίσης και το Συμβούλιον του αυτού οργανισμού δια την παραχώρησιν τριών κλινών προς τακτοποίησιν του ξενώνος της Κοινότητος.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητος
Λιβαδίων Τήλου
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΕΡΒΟΣ

Γνωστοποίησις
Επανέρχεται κατ’ αυτάς εξ Αθηνών η γνωστή μοδίστρα καλλιτέχνης γυναικείων φορεμάτων και ταγιέρ κ. Δέσποινα Λαζαρίδου οδός Δημητρίου Θεοδωράκη με τα τελευταία μοντέλλα Ιταλίας και Παρισίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Ανακοινούμεν ότι εγκρίσει της Διοικούσης Επιτροπής της ΕΔΑ, συνεκροτήθη Προσωρινή Επαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΔΑ της επαρχίας Κω.
Εντολή της Προσωρινής Επαρχιακής Επιτροπής Κω.
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΑΙ ΖΗΜΙΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΜΑΛΩΝΑΣ ΥΠΕΣΤΗ ΒΛΑΒΗΝ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΝ
Πληροφορούμεθα ότι κατά τας γενομένας προχθές επιτοπίους εξετάσεις σημιών περιοχής Μαλώνας, διεπιστώθη ότι εγένοντο, υπό των πλημμυρών αι οποίαι κατέκλυσαν την κάτω της δημοσίας οδού περιοχήν, αρκεταί ζημίαι εις τειχίσματα των εκεί φυτιών. Επίσης υπέστησαν μικράς ζημίας οικίαι εις την πέριξ του χειμάρρου περιοχήν.
Αρκετάς ζημίας υπέστη το υπό κατασκευήν υδραγωγείον Μαλώνας του οποίου παρεσύρθησαν αρκεταί σωληνώσεις και κατεκλύσθησαν ορύγματα.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΗΝ
Υπό της Μητροπόλεως ενισχύθη το συσσίτιον του οικοτροφείου της Οικοκυρικής Σχολής δι’ ενός βαρελίου γάλακτος εις κόνιν, 8 κιβωτίων σταφιδοψώμου και 1 κιβωτίου μπισκότων. Επίσης εδόθη αριθμός παπλωμάτων και σεντονιών δια το οικοτροφείον.
Εις το οικοτροφείον, αι τρόφιμοι είναι 40, εξ αυτών δε αι 6 επιχορηγούνται υπό του Δήμου.

ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΧΘΕΣ ΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΝΙΡΕΩΣ”
Χθες την 6ην απογευματινήν εγένοντο ενώπιον επιτροπής αι εξετάσις δια την εισαγωγήν μαθητών εις τας σχολάς ραδιοτηλεγραφητών και μηχανικών εμπορικού Ναυτικού του “Νιρέως”.

ΕΥΡΕΘΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
Συνελήφθησαν προχθές παρά τα σφαγεία, κτόπιν ζωηρού επεισοδίου, συγκεντρώσαντος εκεί πλήθος περιέργων, οι αλιείς Εμμ. Πέρρος και Ελευθ. Τσουκάδης, κατηγορούμενοι ότι απεγόμωνον νάρκας θαλάσσης.
Εξ αυτών ο Πέρρος είναι μονόχειρ της χειρός του αποκοπείσης εις πορηγούμενον δυστύχημα εξ εκρήξεως δυναμίτιδος.
Ούτοι αφέθησαν αργότερον ελεύθεροι, διότι δεν συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΝ ΚΩ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας) - Την παρελθούσαν Κυριακήν έλαβε χώραν, εις το Επαρχιακόν μέγαρον, τελετή απονομής Βασιλικών ευαρεσκειών προς την Επαρχίαν Κω δια την πλουσίαν δράσιν αυτής και τα σημαντικά έργα, τα οποία εγένοντο εις Κω και Νίσυρον από της απελευθερώσεως και εντεύθεν.
Κατά την ως άνω τελετήν, εις ην παρέστησαν ο Δήμαρχος και οι κοινοτάρχαι της νήσου μας, ωμίλησεν ο Επαρχος κ. Μιχαλόπουλος, όστις και απαρρίθμησε τα εκτελεσθέντα έργα.
Ακολούθως έλαβε τον λόγον ο Δήμαρχος κ. Παρεθνιάδης, όστις είπεν ότι η συμβολή του κ. Μιχαλοπούλου, δια την εκτέλεσιν των έργων αυτών, υπήρξε μεγάλη, δι’ ο και ο Κωακός λαός ευγνωμονεί τούτον.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;