Βόζεμπεργκ σε Κομισιόν: Άμεσα hot spots για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Βόζεμπεργκ σε Κομισιόν: Άμεσα hot spots για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Βόζεμπεργκ σε Κομισιόν: Άμεσα hot spots για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 127 ΦΟΡΕΣ

Ώστε να μετεγκαθίστανται από εκεί σε χώρες της Ευρώπης

Την άμεση δημιουργία κέντρων καταγραφής προσφύγων (hot spots) στην Τουρκία, ώστε να μετεγκαθίστανται από εκεί σε χώρες της Ευρώπης, ζήτησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν, η κυρία Βόζεμπεργκ διαμηνύει ότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απόφαση για τη δημιουργία hot spots στα τουρκικά παράλια, αντί στα ελληνικά νησιά, επισημαίνοντας ότι οι αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά τον Οκτώβριο «ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο».

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην Ελλάδα και ειδικά στο νησί της Λέσβου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, κάλεσε την Επιτροπή να απαντήσει, εάν συμφωνεί ότι η απευθείας επανεγκατάσταση των δικαιούμενων άσυλο από τα τουρκικά παράλια προς τις χώρες μέλη της ΕΕ, μπορεί να αναχαιτίσει αποτελεσματικά την ανεξέλεγκτη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων στην Τουρκία και να προλάβει την απώλεια περισσότερων ανθρώπων στο Αιγαίο.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το κατά πόσο η Κομισιόν προτίθεται να συμβάλει άμεσα και καθοριστικά, ώστε, αντί στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, να δημιουργηθούν κέντρα καταγραφής και διαλογής προσφύγων (hot spots) στα τουρκικά παράλια, από τα οποία αποδεδειγμένα αποστέλλονται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ευρώπη με τη βοήθεια των δουλεμπόρων μέσω των ελληνικών νησιών.

Στην ερώτησή της, τονίζει επίσης ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά έφτασαν τον Οκτώβριο -παρά τις αντιξοες καιρικές συνθήκες- τις 189.311, σημειώνοντας αύξηση πέρα από κάθε προηγούμενο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι πλέον στα τουρκικά παράλια έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η οργανωμένη δράση κυκλωμάτων εγκληματιών, που διακινούν καθημερινά υπό την ανοχή των τουρκικών αρχών εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες προς την Ευρώπη και είναι υπεύθυνοι για το χαμό χιλιάδων ψυχών στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και μικρών παιδιών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο